GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Çorum Kargı’da Vosvos Şenliği’ne katılın

Çorum Kargı’da Kaymakamlık, 15 Haziran’da 150 klasik Vosvos’un katılımıyla üç günlük Vosvos Şenliği düzenliyor. Misafirler etkinlik alanında kuracakları çadırlarında konaklayacak. Sabah kahvaltısı ve gün içerisinde yöresel keşkek ve pilav ikramı Kargı Belediyesi’nce karşılanacak. Şenlik kapsamında Vosvosların yaşlıları misafir edeceği kısa süreli bir şehir turu, Kargı çayırında uçurtma şenliği, canlı müzik konseri, açık havada, dev ekranda patlamış mısır eşliğinde nostaljik Türk sineması gösterimi, Kargı’nın doğasını, çeltik tarlalarının Uzakdoğu gizemi veren büyüsünü fotoğraflamak isteyen konuklar için gezi, Kargı Bezi Dokuma Atölyeleri’ni ziyaret, sırık kebabı, kirli saç, incir uyuşturması gibi lezzetleri keşfetme gibi etkinlikler düzenlenecek. Vosvoslar ayrıca yaşlılar için ilçede yürütülen “Evde Bir Ses Olsun” projesine de destek verecek.

Babalar Günü’ne özel hediye

LykiaWorld Antalya ve LykiaWorld Ölüdeniz otellerinde 11-17 Haziran arasında yapacağınız tatilinizde babalar, odalarında çiçeklerle karşılanacak; yorgunluklarını ise kendilerine hediye edilecek golf dersiyle atacaklar. Lykia World Ölüdeniz’de babanıza özel tatilin kişi başı gecelik fiyatı 280 TL, LykiaWorld Antalya’da ise 350 TL. (www.lykiaworld.com)

Mardin sokaklarında festival var

Mardin’deki Uluslararası Mezopotamya Sirk ve Sokak Sanatları Festivali 20 Haziran’a kadar devam edecek. Mardinli gençlerin ve çocukların daha önce yaşamadıkları farklı, eğlenceli bir deneyim yaşatmayı amaçlayan festivalde sanatçılar sokaklarda, çarşılarda, minibüslerde, tarihi damlarda, çeşmelerde, merdivenlerde anlık gösteriler yaparak halkı etkinliklere davet ediyor. Sanatçılar ayrıca çocuklarla hep beraber uçurtma uçurup, akşamları da kültürlerarası değişim partileri yaparak şehirde bir karnaval havası yaratıyor.
40’ın üzerinde gerçekleşecek atölyeleri de kapsayan festivalde top, ip, ateş, bisiklet cambazları, tahta bacaklar, top üstünde yürüyenler, sihirbazlar, sokak müzisyenleri, dansçılar, tiyatrocular, kukla oynatanlar, palyaçolar, flamenko dansçıları ilginç gösterilerini farklı yerlerde sunuyor. Ücretsiz festivalin organizasyonu, Mardin Gençlik Kültür Derneği bünyesinde çalışan bir grup gönüllü sanatçı genç tarafından organize ediliyor.

Faralya’da doğanın kucağında

Faralya köyü, Fethiye’de ve Likya Yolu üzerinde. Çam ormanları, turkuvaz denizi, denizin oluşturduğu doğal plajıyla, bereketli topraklarında organik tarımın yapıldığı, çok çeşitte meyve ve sebzenin yetiştiği özel bir bölgede bulunuyor. S-Camp ise bölgedeki kampinglerden biri. Vejeteryanlar için de özel mönüler sunan tesiste konaklama ağaçlar arasındaki küçük, şirin bunglowlarda yapılıyor. 14 kişilik konaklama kapasitesi olan kamp, kapalı gruplar için ideal. Burada bunglow’da konaklamak isteyenler sabah kahvaltı ve akşam yemeği dahil 50 Euro ödüyor. Çadırda kalmak isteyenler ise yine sabah kahvaltısı ve akşam yemeği için 60 TL ödüyor. Denize mesafesi yürüyerek 15 dakika. (www.scampfaralya.tr.gg)

49 Euro’ya Berlin

Lufthansa Alman Havayolları 4 Haziran’da İzmir’den, 5 Haziran’da İstanbul’dan Berlin’e direkt seferlere başladı. Her iki şehirden Almanya’ya haftada dört gün sefer düzenleniyor. Yolcular Berlin’e her şey dahil 49 Euro’dan başlayan fiyatlarla tek yön uçabiliyor. Bu fiyata mil kazanılması, ücretsiz bagaj hakkı ve uçaktaki ikramlar da dahil. Tüm uçuşlarda ekonomi ve business class seçenekleri bulunuyor. Bu arada www.geliyorumberlin.com sitesinde bir yarışma düzenleniyor. Katılımcılar siteye önce neden Berlin’e gitmek istediklerini anlatan fotoğraflarını ve metinlerini yüklüyorlar. Ardından sitede hazır bulunan filtreleri kullanarak fotoğraflarına farklı efektler veriyorlar. Yarışmacılar daha fazla oy toplayabilmek için fotoğraflarını Facebook, Twitter gibi sosyal mecralarda da paylaşabiliyor, arkadaşlarını da yarışmadan haberdar edebiliyorlar. Oylama sonucunda en fazla oy toplayan ilk 20 fotoğrafın sahibi Berlin uçak biletinden iPad’e kadar pek çok ödül kazanabiliyor. (www.lufthansa.com)

Hediyeli Babalar Günü brunch’ı

Hilton İstanbul, 17 Haziran’da, Bosphorus Terrace Restaurant’ta Akdeniz mutfağı ve Türk mutfağının lezzetlerinden oluşan Babalar Günü brunch büfesi hazırlayacak. Brunch’a bir caz topluluğu müziğiyle katılacak. Çocuklar oyun odasında eğlenebilecek. Misafirlere köpüklü şarabın ikram edileceği ve babalara sürpriz hediyelerin verileceği bu özel etkinliğin fiyatı kişi başı 135 TL. Otoparktan ve 6 yaşından küçük çocuklardan ücret alınmayacak. (0 212 315 60 00)

Alaçatı’da yine festival coşkusu

“Alaçatı’da Hayat Var” sloganıyla bu yıl ilk kez düzenlenecek Uluslararası Alaçatı Festivali, sevilen sanatçıların konserlerinden MillFest Moda Günleri’ne, surf yarışlarından Turfest Rallisi’ne kadar uzanan etkinlikleriyle 15 – 23 Haziran arasında gerçekleşecek. Konser verecek sanatçılar arasında Can Bonomo, Luxus, Buika, Cem Adrian, MFÖ, Pamela, Bulutsuzluk Özlemi, Grup Gündoğarken, Emir Ersoy Projecto Cubano, Perez Fernandez Cuban Beats ve Sokak Çalgıcıları var. Biletix’te satılan biletlerin fiyatı 45 ile 96 TL arasında değişiyor.

Mangal Festivali başlıyor

17 Haziran pazar günü Santralistanbul’da, Tekirdağ Rakısı sponsorluğunda, Mangal Festivali gerçekleştirilecek. Burhan Öçal & Trakya All Stars, Eşref Vakti, Geveze ve Kuma grubu performans sergileceyek. Herhangi bir ek mangal malzemesine gerek olmadan katılabileceğiniz festival hakkında bilgi için www.facebook.com/tekirdagrakisi adresini ziyaret edebilirsiniz. Biletlerin Biletix’ten satışa sunulduğu festivalin giriş ve iki duble rakıdan oluşan birinci kategori biletleri 30 TL, yemekli ikinci kategori biletleri ise 60 TL.

Gündüz plaj gece kulüp

Çeşme’nin, rüzgâr almayan koylarından Aya Yorgi Koyu’nda bulunan Sole&Mare Beach Clup’ta bu yaz sezonunda DJ Suat Ateşdağlı, DJ Akşit, Erkut ve Tayfun&Merih ikilisi performans sergileyecek. Mekan ayrıca pazar geceleri sürpriz isimlerle akustik konserler planlıyor. 400 metre uzunluğundaki sahil şeridi ve iskelesinde gündüz, deniz ve güneşin tadının çıkartılmasını sağlayan plaj, geceleri de saat 23.00-04.00 arası kulüp olarak müşterilerine hizmet veriyor. Sole&Mare’nin içerisinde snack bar, restorant, voleybol ve futbol sahası bulunuyor. Plajın en popüler yerlerinden voleybol sahasında bu yaz ‘Sole&Mare Plaj Voleybol Turnuvası’ düzenlenecek. Turnuvaya plaja gelen müşterilerin yanı sıra Türkiye lig ve Avrupa takımlarından ünlü isimler de katılacak. (0232 712 20 57)

Avrupa Şampiyonası’na özel mönü

Le Méridien İstanbul Etiler, Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro Cup) için özel bir mönü hazırladı. Dev ekranlarda Avrupa’nın en iyi takımlarının mücadelesini izleyen sporseverlere La Torre Restoran’ın baş aşçısı Tarkan Özdemir öncülüğünde hazırlanan lezzetler eşlik ediyor. Mekana gelenler tavuklu ve ananaslı quesadilla, dana burger, balık ve patates kızartması, dana bonfileli lavaş dürüm veya jumbo sosisli sandviç seçeneklerinden birini seçebiliyor. Yemeğin yanında bir de biranın ikram edileceği mönünü fiyatı 35 TL.

False