GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

749 Euro’ya beş gün Bangkok ve Pattaya

ETS, hızlı karar verip çabuk yola çıkan gezginler için 15 Ocak’ta beş günlük Tayland turu hazırladı. Bangkok’taki üç gün boyunca şehir turu yapılıyor, tapınaklar, Patpong gece pazarı geziliyor. Ekstra olarak kanal turu, yüzen çarşı gezisi yapılıyor. Pattaya’da ise ekstra olarak mercan adası, Nong Nooch tropik bahçeleri, fil safarisi yapılıyor. 6 Ocak’a kadar başvuranlara 100 Euro erken rezarvasyon indirimi var. (www.etstur.com)

Racastan’ın Çöl Festivali

Mihraceler diyarı Rajastan’da her yıl şubat dolunayında üç gün Hindistan’ın en renkli festivallerinden biri düzenleniyor. Caysalmer Çöl Festivali’nde kabileler bir araya geliyor. Ateş üstünde dans edenler, yılan oynatıcıları, yerel enstrümanlarıyla hüzünlü öyküler anlatan gezici ozanlar üç gün boyunca görmeye değer bir açıkhava festivali gerçekleştiriyor. Bu festival rengarenk giysileriyle birbirinden ayrışan çöl kabilelerini bir arada görmek için de bir fırsat. Fest Travel, 1-11 Şubat arasında bu festivali de içeren bir tur düzenliyor. Turda ayrıca Racputana’nın saltanat kentleri, kaleleri, büyüleyici kumullar, Orta Asya’yı Hindistan’a bağlayan İpek Yolu’nun merkezi Bikaner, Ardından mavi şehir Codpur, göllerşehri Udaypur, Abu Dağı görülecek. Her şey dahil tur ücreti 6 bin 92 TL. (www.festtravel.com)

Ayder’de Kardanadam Şenliği

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde dört yıldır ocak sonunda Kardanadam Şenliği düzenleniyor. Yaz aylarında yeşilin binbir tonuyla donanan dağları, karın beyaz örtüsü altında görmek için iyi bir fırsat oluşturan bu festival sırasında sportif ve kültürel aktiviteler düzenleniyor. Çamlıhemşin Doğa Sporları Kulübü’nce organize edilen etkinlik bu yıl 27-29 Ocak’ta gerçekleştirilecek. Pirpila, bu tarihlerde İstanbul çıkışlı üç günlük bir tur düzenliyor. Fiyat 470 TL. (www.pirpila.com)

Afrika’nın büyücüleri 10 Ocak’ta toplanıyor

Kara büyünün beşiği Batı Afrika ülkesi Benin’de gelecek hafta kıtanın en büyük voodoo festivali düzenlenecek. Sahil kasabası Quidah’daki festival boyunca toplu ritüeller düzenlenecek, sıradışı gösteriler yapılacak. Kıtanın dört bir yanından sağlık, mutluluk, şifa, başarı için gelenler her biri farklı bir alanda uzmanlaşmış büyücülerin kapısında sıraya girecek. Yılan Tapınağı’nda ikişer metre boyundaki ürkütücü pitonların başını okşayıp, onlardan yardım isteyecek. Hortlakların evlerine adaklar bırakacak. Voodoo Festivali boyunca şehir meraklı turistlerin akınına uğruyor. Hatta özel büyü turları düzenleniyor.

Borajet’in Eskişehir uçuşları başladı

Beşinci uçağını filosuna dahil eden Borajet’in, Eskişehir uçuşları başladı. İstanbul Sabiha Gökçen - Eskişehir uçuşları, çarşamba, cuma, pazar saat 13.00’te, Eskişehir - İstanbul Sabiha Gökçen uçuşları aynı günler saat 18.20’de gerçekleşecek. Eskişehir - İzmir uçuşları çarşamba, cuma, pazar saat 14.20’de, İzmir - Eskişehir uçuşları aynı günler saat 16.20’de yapılacak. Eskişehir aktarmalı İstanbul Sabiha Gökçen - İzmir uçuşları ise yine çarşamba, cuma, pazar, İstanbul’dan 13.00, İzmir’den 16.20’de kalkacak. Uçuş fiyatları 79 TL’den başlıyor. (www.borajet.com)

İtalya’da kayak yapın

Pronto Tur, İtalya’nın Bologna-Montecimone kayak bölgesine, 1 Nisan’a kadar her cumartesi ve pazar hareketli, 7 gece, 8 günlük tur düzenliyor. Turun iki kişilik odada kişi başı fiyatı 769 Euro’dan başlıyor. (www.prontotour.com)

Burdur Gölü’ne sadakat yolculuğuna katılın

Doğa Derneği hızla kuruyan Burdur Gölü’ne dikkat çekmek için 7 Ocak’ta Burdur Gölü’ne Sadakat Yolculuğu düzenliyor. 6 Ocak Cuma akşamı İstanbul ve Ankara’dan başlayacak sadakat yolculuğunu coğrafya ve keşif dergisi Atlas da destekliyor. Türkiye’nin her yerinden ve Burdur’dan yüzlerce doğasever Burdur Gölü’nün yok oluşuna dikkat çekmek için gölün en çok çekildiği Senir bölgesinde buluşacak. Katılım bedeli İstanbul’dan 105, Ankara’dan 90 TL. Rezervasyon ve ödemeler için Tamzara Tur’u arayabilirsiniz. Başvuru için son tarih 4 Ocak saat 17.00 . (www.tamzaratur.com)

Seyhan Nehri’nin kıyısında dinlenin

Hotel Bosnalı, Seyhan Nehri kıyısında, Adana’nın binlerce yıllık geçmişe sahip tarihi Tepebağ semtinde yer alıyor. İkisi master, ikisi deluxe olan 12 odası bulunuyor. 50 kişi kapasiteli salonu var. 12 ay açık otelde iki kişi standart odada konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil 75 Euro. (www.hotelbosnali.com)

Safranbolu’da nostaljik konak

Gökçüoğlu Konağı; Karabük Safranbolu’nun Bağlar, Değirmenbaşı mevkiinde bulunuyor. Geleneksel Türk evinin tüm mimari özelliklerini taşıyor. 8 odaya sahip konak, 4 mevsim açık. İki kişi standart odada konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil
220 TL. (www.gokcuoglukonagi.com)

20 günlük Avustralya turu

Yurtdışı Gezi, 7-26 Ocak’ta, 19 gece 20 gün süren Avustralya Yeni Zelanda turu düzenliyor. Singapur üzerinden gidilip, dönülecek turda Sidney, Melbourne, Hobart, Milford Sound, Fiordland, Dunedin, Christchurch, Tauranga, Rotorua, Auckland gezilecek yerler arasında. Fiyatı iki kişilik odada kişi başı 2990 Euro. (www.yurtdisigezi.com)
False