GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Voyage’da çocuklarla bayram

Geçen yıl yenilenen ve hizmet kapsamını genişleten Bodrum Türkbükü’ndeki Voyage, Şeker Bayramı için eğlenceyi ön plana alan etkinlikler hazırladı. Otelin yetişkinlere yönelik eğlence mekanlarının yanı sıra çocuk kulübünde de gün boyunca etkinlikler düzenlenecek. Masmavi denizin yemyeşil doğayla bütünleştiği Hebil Koyu’ndaki otelin özel kum ve çakıl plajları bulunuyor. İskelesi kaydıraklı üç aquapool, iki havuz ve bir çocuk havuzuyla her yaştan tatilciye yönelik hizmet veriyor. Çocuklu aileler için özel tasarlanmış oyun alanlarında tecrübeli eğitmenler çocuklara eşlik ediyor.

Parkta Ferdi Merter gecesi

İstanbul Beşiktaş Belediyesi’nin Abbasağa Parkı’nda düzenlediği açıkhava etkinlikleri sürüyor. “Ustalara Saygı” toplantıları yaz döneminde parka taşındı. Bu akşam saat 21.00’de, tiyatrocu Ferdi Merter Fosforoğlu için düzenlenecek geceye Zeki Alasya, Agâh Özgüç, Almula Merter, Ateşböceği Ercan, Banu Zorlutuna, Enis Fosforoğlu, Halit Akçatepe, Işık Yenersu, Mine Acar, Necip Sarıcı, Nilüfer Aydan, Osman Şengezer, Seren Fosforoğlu, Tuna Serim katılacak. Dinçer Sümer, Gönül Yazar, Müjdat Gezen ve Nedret Güvenç de telefon bağlantılarıyla duygularını paylaşacak.

Doğaseverlere Madagaskar turu

Fest Travel, 28 Ağustos’ta 15 günlük “Kayıp Kıta Madagaskar” turu düzenliyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Atsinanana Yağmur Ormanları ve Ambohimanga turda gezilecek yerler arasında. Lemurlar, kurbağalar, zehirli olmayan sürüngenler ve yüzlerce kuş türü keşfedilmeyi bekliyor. Fiyatı 2 kişilik odada kişi başı 3450 Euro. (www.festtravel.com)

Merkeze yakın doğayla iç içe

Miracle Resot Hotel, Antalya Lara Turizm Merkezi’nde. Kent merkezine 11, Antalya Hava Limanı’na 14 kilometre uzaklıkta.
696 odalı geniş bir merkez. Havuz, restoran seçeneğinin yanı sıra, spor ve eğlence etkinliklerinden yararlanabilir, SPA’sında masaj ve bakım yaptırabilirsiniz. İki kişilik standart odada tam pansiyon konaklamanın fiyatı 600 TL. (www.miracleotel.com)

Porsche ile İstanbul’dan Dalaman

StressFree Travel, Porsche otomobillerle turlar düzenliyor. 22-25 Eylül arasında İstanbul’dan başlayacak tur Hilton Dalaman’da sona erecek. Çeşme-Alaçatı, Göcek uğranacak yerler arasında. Üçüncü gün otomobillerden ayrıldıktan sonra tekneyle Göcek koyları keşfedilecek. Son gün Hilton Dalaman’da deniz, havuz SPA keyfi yapılacak. Turun kişi başı fiyatı 2890 Euro. Araç kiraları, yakıt, otoban ve giriş ücretleri, konaklamalar ve dönüş uçak bileti fiyata dahil. (www.stressfreetours.com)

Zeytinlerin arasından Meis manzarası

Antalya’nın Kaş İlçesi’nde bu yıl açılan Olea Nova, 19 odalı bir butik otel. Panoramik terasından Kaş ve Meis manzarası seyredilebiliyor. Kahvaltılar açıkbüfe, restoranında Akdeniz mutfağının lezzetleri sunuluyor. Ayrıca vejetaryen ve çocuk mönüleri bulunuyor. Çift kişi kahvaltı dahil 288 TL. (www.oleanova.com.tr)

Ramazan ve eylül ayına özel fırsat

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad, ramazanda Coral Ekonomi Class konuklarını Abu Dabi ve Dubai’ye tüm vergiler dahil servis ücreti hariç, gidiş-dönüş 345 Euro’dan başlayan fiyatlarla uçuruyor. Dubai’ye seyahat eden yolcular, lüks otobüs servisi Etihad Express ile Abu Dabi Havalimanı’ndan Dubai Marina Mall (Jumeirah bölgesi) ve Chelsea Towers’a (Dubai merkezi) karşılıklı olarak düzenlenen seferlerle yaklaşık 45 dakikada ulaşabiliyor. Eylül ayında da geçerli olacak kampanyanın rezervasyon ve biletleme işlemlerinin uçuştan 3 gün önce yapılması gerekiyor. (www.etihad.com)

Ağva’da şehrin stresinden arının

Şile Ağva’da bulunan Lanazir Ağva, İstanbul’a 55 kilometre uzaklıkta. Şehrin gürültüsünden ve kalabalığından sıkılan, doğayla baş başa kalmak isteyenlere hitap ediyor. 650 metrelik kumsalı, platform üzerine kurulmuş restaurant ve güneşlenme terası bulunuyor. Ramazan boyunca fiyatları iki kişi için hafta içi 400, hafta sonu 500 TL. (www.lanazir.com)

Bördübet Koyu’nda doğaya karışın

Marmaris’teki Golden Key Bördübet, 12 deluxe oda, 9 family suit, 5 African suit, 5 junior oda, 2 dublex oda, 1 gözlem evi, 1 orman evi ve 1 kayıkhane olmak üzere toplamda 38 oda ile hizmet veriyor. Sazlıkların arasında uzanan dereyi takip ederken, kaplumbağalar, balıklar, ördekler ve kuğular size eşlik ediyor. Yürüyerek, kanoyla ya da motorlu kayıkla denize ulaşabiliyor, palmiyeler arasında deniz ve güneşin tadını çıkarabiliyorsunuz, isterseniz konuklara özel yarım adacığın önündeki plajdan da, denize veya havuza girebiliyorsunuz. Meraklısına uzun sörf tahtaları üzerinde kürek kullanarak yapılan su sporu “SUP” yapma seçeneğiniz de var. Standart oda fiyatı 2 kişi için, açık büfe kahvaltı ve açık büfe akşam yemeği dahil 290 Euro.

False