GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Mevlana’yı anma törenleri başlıyor

Mevlâna’nın 737. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri, yarın Konya’da başlıyor. 10 gün boyunca Mevlâna Kültür Merkezi’nde kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek, akademik toplantılar yapılacak. 17 Aralık Cuma günü Şeb-i Ârus özel günü. Ahmet Özhan sahne alacak, Türk Tasavvuf Müziği konseri verilecek ayrıca Mesnevi’den seçmeler okunacak, sema gösterisi yapılacak. Biletler Şeb-i Ârus günü 50, diğer günler 15 TL. (Tel: 0 332 353 40 20)

Cenevre’de zafer kutlaması

İsviçre’nin ikinci büyük şehri bu hafta sonunda ortaçağ renklerine bürünecek. L’Escalade festivalinde Cenevreliler ortaçağ kıyafetleri giyip, dönemin silahlarıyla sokakta savaşacak, meydanlarda ortaçağ müzikleri çalıp dans edecek, kadınlar geleneksel yemekler pişirip dağıtacak. Şehir 400 yıldır, aralık ayının ikinci hafta sonunda Savoy Dükü’ne karşı kazanılan zaferi kutluyor. 1602’de birlikleriyle şehri kuşatan dük, tüm çabasına karşı kenti ele geçirememişti. Kutlamalar sırasında Parc des Bastions’ta dönem silahları sergisi açılacak, yılda bir kez kapısı açılan Monetier geçidinde yürüyüp tarihi Roma kalesi kalıntıları görülebilecek. (www.1602.ch)

Etstur’dan Avealılara avantajlı tatil seçenekleri

Etstur, Avea telefon hattına sahip müşterileri için özel bir kampanya başlattı. 31 Aralık’a kadar yurtiçi ve yurtdışı tatil satın alan Avealılara yurtiçi turlarda yüzde 20, yurtdışında 100 Euro indirim uygulanacak. İndirim 31 Mart 2011’e kadar olan turlarda geçerli. Kampanya hakkında detaylı bilgi için Etstur Çağrı Merkezi 444 0 387’yi arayabilir veya www.etstur.com’u ziyaret edebilirsiniz.

150 Euro’ya gidiş dönüş Barselona

İspanyol Havayolları Spanair, haftanın dört günü İstanbul’dan Barselona’ya gidiş-dönüş 150 Euro’dan başlayan fiyatlarla uçuyor.Havayolu firması pazartesi, çarşamba, cuma, pazar günleri saat 16.40’da Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan, aynı günler saat 11.20’de Barselona Havalimanı’ndan seferler düzenliyor. Bilet fiyatına vergiler, servis ücreti dahil. (www.airep.com)

Kamplı macera yürüyüşü yapın

Break Outdoor, 11 Aralık’ta Adapazarı’nın Akyazı İlçesi Sultanpınar Yaylası’nda bir gece iki gün kamplı doğa yürüyüşü düzenliyor. Tur sabah saat 07.30’da İstanbul’dan ayrılacak. Yürüyüş ve kamp bölgesine gelindiğinde malzemeler kuşanılıp, yürüyüşe başlanacak. Akşam üzerine doğru kamp kurulup yemek hazırlıkları başlayacak. İkinci gün sabah erken kalkılıp, kahvaltıdan sonra kamp toplanacak ve aracın beklediği yere doğru yürüyüşe devam edilecek. Turun fiyatı, yemekler hariç 200 TL. (www.breakoutdoor.com)

Kapadokya’da caz haftası

Kapadokya Caz Günleri bugün başlıyor, 12 Aralık’a kadar devam edecek. Bölgenin tarihi değerlerini, kültürel ve sanatsal açıdan desteklemeyi amaçlayan etkinlikler kapsamında Erkan Oğur, Sibel Köse, Sarp Maden, Alper Yılmaz, Bilal Karaman ve Elif Çağlar konserler verecek. Kozmik Müzik’in düzenlediği festival Nevşehir Kapadokya Kültür Merkezi, Argos In Cappadoccia, Anatolian Houses, Saklı Han, Nevşehir Üniversitesi, Han Çırağan, Forum Kapadokya ve Ürgüp Kültür Merkezi’nin salonlarında gerçekleştirilecek. Caz Günleri kapsamındaki tüm etkinlikler ücretsiz. Belediyeler konser mekanlarına toplu ulaşım sağlayacak. (www.kapadokyacazgunleri.com)

Erken rezervasyonda gemide 100 Dolar harcama imkanı

Oceania Cruises’a ait Regatta gemisi, yaz 2011 Alaska programları ve 31 Aralık’a kadar yapılan rezervasyonlarda erken rezervasyon ücretlerine ilave olarak gemide 1000 Dolar harcama imkanı sunuyor. Ayrıca 26 Mayıs ve 14 Ağustos 2011 programlarında üç ve dördüncü kişi bedava. Fiyatlar 1606 Euro’dan başlıyor. (Tel: 0 212 334 29 00)

Geziciyak sömestre tatilinde 7 gece 8 günlük Klasik Mısır, Nil, Kahire Turu düzenliyor. Luxor, Esna, Edfu, Ombo, Aswan, Citadel ve El Khan Khalily gezilecek yerler arasında. Fiyatlar kişi başı 699 Euro’dan başlıyor. (www.geziciyak.com)

Nostaljik konakta kalın

Bolu Mudurnu’daki Hacı Şakirler Evi altı odalı. Konak geleneksel Türk evi mimari karakterini yansıtıyor. Restorasyonu sırasında bire bir aslının korunmasına özen gösterilmiş. Üst kat odalar yazlık ev tarzında, alt kat ise daha alçak tavanlı yoğun kış şartlarında uygun ısıtma amaçlı olarak yapılmış. Bahçede ekolojik sebze üretimi yapılıyor.
Konak aynı zamanda eski eşyalarla etnografik bir müze olarak teşhir ediliyor. Konakta, eko-yaşam doğrultusunda doğaya en az zarar verecek şekilde hizmet veriliyor. Bu amaçla eğitim ve seminer çalışmaları yapılabilmesi için eskiden evin ahırı olan girişteki bölümlerden biri cep sineması olarak düzenlenmiş. Çift kişi kahvaltı dahil konaklama ücreti 130 TL. (Tel: 0374 421 38 56)

Kışı çam ormanlarında karşılayın

Laşet Motel Artvin Şavşat’ta. Burada büyük şehrin gürültüsünden uzak, huzur, sessizlik içinde çam kokusunu soluyarak konaklayabilirsiniz. Tesis Şavşat - Ardahan karayolu üzerinde Şavşat’a 8 kilometre, Ardahan’a 38 kilometre uzaklıkta.
İki birimden oluşuyor. Biri motel binası, restoran, alabalık çiftliği diğeri 10 adet bungolov tarzı ev. Laşet Motel’de kahvaltı dahil kişi başı 50 TL’ye bölgedeki bungalov tatil evlerinde kahvaltı dahil kişi başı 60 TL’ye
konaklayabiliyorsunuz. (Tel: 0466 571 21 36)

False