GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Galiçya’nın tabutlu yürüyüşçüleri

İspanya’nın kuzeyinde, okyanus kıyısındaki Galiçya bölgesinin As Neves şehri her yıl 29 Temmuz’da sıradışı bir geçit törenine tanık oluyor. Ölümden dönenler tabutların içine giriyor, aileleri ve dostları tarafından taşınıyor. Ölüm meleği Santa Marta de Ribarteme’nin onuruna düzenlenen törende, tek başına, kendi tabutunu taşıyanlara da rastlanıyor.

Da Vinci fantezisi

İtalya’da, Leonardo da Vinci’nin ismini taşıyan Vinci şehri her yıl 24-25 Temmuz’da Circolo Fantasy ya da diğer adıyla Unicorn Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. İsmini mitolojideki tek boynuzlu attan alan festival, fantezi seven İtalyanların gözdesi. Ayrıca her yıl onbinlerce turist çekiyor şehre. İki gün boyunca kentin sokakları masallardaki cinler, periler, cadılar, sihirbaz şovları, gotik müzik konserleriyle renkleniyor. Yürekli turistler Korku Vadisi’nde, hayaletlere meydan okuyor. (www.festaunicorno.com)

Geleneksel taş evde tatil yapın

Boutique Hotel Taşev, Marmaris merkezinden 40 kilometre uzaklıkta, Bozburun Yarımadası’nda. Selimiye Koyu’nu kuşbakışı görüyor. Geleneksel taş ev konseptinde düzenlenmiş. Doğanın içinde havuz başında yorgunluk çıkarmak isteyenler için ideal. 25 odalı otelin odalarında klima, televizyon, minibar, telefon ve internet bulunuyor. İki kişilik standart oda kahvaltı dahil 200 TL. (www.lunabegonvil.com.tr)

İstanbul’da Marmaris atmosferi

Club Mavi, Büyükada’nın Lunapark mevkiinde, çam ağaçlarıyla kaplı, geniş bir bahçe içinde. Tarihi ahşap köşk, çam ormanının üstünden Heybeli’yi görüyor, adanın arka bölümünde olduğu için konuklarını İstanbul duygusundan uzaklaştırıyor. Marmaris atmosferinde tatil mutluluğu yaşatıyor. Bahçesinde akşam yemekleri günbatımı manzarası eşliğinde yeniyor. Köşkün yüksek tavanlı, orman ve deniz manzaralı 15 odası, balkonlu ve banyolu. Sıcak suyu güneş enerjisiyle sağlanıyor. Club Mavi iki plaja yürüme mesafesinde. Hafta içinde çift kişi, kahvaltı dahil 130 TL, hafta sonunda 150 TL. (Tel: 0216 382 60 75)

Lezzet durağı

Kamarca House Hotel, Muğla’da Eski Dalyan yolunda, 10 haneli bir köyde yer alıyor. Mutfağıyla ünlü. Enginarlı antrkot sarma, taş fırında Portekiz usulü ahtapot, üç peynirli ıspanak köfte gibi ilginç yemekleri var. Bahçesi, havuzuyla çocuklu ailelere uygun. Mekandaki taş evlerde iki kişi oda kahvaltı konaklamanın fiyatı 140 Euro. Bahçedeki evlerde ise 120 Euro.(www.kamarcahotel.com)

Odanızdan Meis Adası’nı seyredin

Villa Tamara, Antalya’nın Kaş ilçesinde Çukurbağ yarımadasının en ucunda yer alıyor. Denize sıfır, ayrıca yüzme havuzu, restoranı bulunuyor. Kışın hizmet vermiyor. Geniş ve ferah odaları var. Meis Adalı manzarasından gün batımını izleyebiliyorsunuz. Mekanda yemekler ve servise ayrı bir özen gösteriliyor. Çift kişi yarım pansiyon 295 TL. Otel çocuk kabul etmiyor. (www.hoteltamara.com.tr)

Kentten uzak doğaya yakın

Telemen’in Evi, Antalya’nın Demre ilçesindeki Üçağız Köyü’nde. İkinci kattaki terasından deniz ve adalar görülüyor. Batı tarafı sarmaşıklarla kaplı. Bahçesine büyük sofralar kuruluyor. Sahile 5 kilometre uzaklıkta. Yaz-kış açık. Mekanın restoranı da var. Ahtapot yemeği meşhur. Her zaman taze balık bulunuyor. Standart odada çift kişi, kahvaltı dahil 120 TL. (www.telemenin-evi.com)

Ultra her şey dahil

Ali Bey Hotels & Resorts’un üçüncü oteli Ali Bey Resort Side. Toros Dağları’nın görkemli manzarasıyla Antalya’nın mavisi arasında uzanan alabildiğine yeşil doğasıyla dikkat çekiyor. Farklı zevkler için özel dekorasyonlarla tasarlanmış altı çeşit odası bulunuyor. Üç katlı SPA’sında 11 modern ve farklı tasarlanmış bakım odası, 17 farklı tematik masaj seçeneği, kişiye özel cilt, vücut ve el ayak bakımları, buz şelalesi ve hamamı var. Ayrıca fitness merkezi, aqua park’ı, Akdeniz, İtalyan, Çin mutfaklarının yanı sıra Osmanlı-Türk mutfağı konseptiyle tasarlanmış 4 restoranı ve barı bulunuyor. Çift kişi, tam pansiyon, içki dahil 680 TL. (www.alibey.com)
False