GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Ankara’da bulunan Club Galatalı Turizm, her hafta sonu Ilgaz Kayak Merkezi’ne günübirlik turlar düzenliyor.

Ilgaz’da hakim rüzgar kuzey - kuzeybatı yönlerinde. Kayak mevsimi aralık ayında başlayıp nisana kadar sürüyor. Kar kalınlığı geçen hafta sonunda 45 santimetreydi. Kayak merkezinde bir çift iskemleli telesiyej, bir teleksi tesisi bulunuyor. Ayrıca kayak merkezine üç kilometre uzaklıkta, özel otele ait 300 metre uzunluğunda babylift var. Grup saat 7.00’da Kızılay’dan yola çıkıyor. Saat 11.30’da Kastamonu - Çankırı il sınırındaki Ilgaz Kayak Merkezi’ne varılıyor. Mangal hazırlanana kadar arzu edenler kayak yapıyor, teleskiyle zirveye tırmanıp yürüyüşe katılıyor. Öğle yemeği sonrasında serbest zaman bırakılıyor. Saat 15.30’da dönüşe geçiliyor. Turun kişi başı ücreti 49 TL. (Tel: 0312 417 67 41)

Sömetr tatilcilerine ücretsiz masaj
İzmir’in Çeşme ilçesindeki Altın Yunus Oteli, kumsalı, turkuvaz renkli denizi ve manzarasıyla 1974’ten beri hizmet veriyor. 158 odası deniz, 161 odası bahçe manzaralı. Herbiri 28 metrekare büyüklüğünde. Tüm standart odalarda uydu, minibar, merkezi sistem klima, saç kurutma makinası, telefon ve emanet kasası bulunuyor. Yerler laminant parke kaplı, ilk dört bloktaki odalarda yatak olabilen kanepeler mevcut. Ayrıca marina manzaralı dört kişilik suitler yatak ve oturma odasından oluşuyor. Herbirinde mutfak var. İki banyo, balkon ayrıca oturma odasında bir adet açılır kanepe mevcut. Otelin sömestr tatili için özel paket alternatifleri hazırladı. 3-5 ve 7 günlük paketler masajı da kapsıyor. (Tel: 0232 723 12 50)

Kartınızla indirimden yararlanın
Jetmil Kart sahipleri İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda konsept dekorasyonuyla göze çarpan Kokpit Brasserie ve zengin mönü seçeneği sunan İmbat Cafe’de yüzde 15 daha az ödeyecek. Bu indirimden yararlanabilmeniz için Atlasjet ile uçulacak güne ait biniş kartını ve sahibi olduğunuz Jetmil’i göstermeniz yeterli. Ayrıntılı bilgi için 444 33 87’yi arayabilir veya www.jetmil.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Aydınlatmalı pistte kayın
Bolu Kartalkaya’daki kar kalınlığı geçen hafta 140 santimetreye ulaştı. DorukKaya Ski & Mountain Resort, sömestr tatilinin yaklaştığı şu günlerde İstanbul ve Ankara’ya yakınlığıyla iyi bir tatil alternatifi oluşturuyor. Ücretsiz liftler ve perşembe, cuma ve cumartesi günleri aydınlatmalı pistte saat 20.00-22.00 arasında gece kaymanın zevki yaşanıyor. Ayrıca cumartesi günleri kar partileri gerçekleşiyor. DorukKaya, farklı zorluk derecelerinde ve uzunluklarında sekiz ski-lift ve 12 kayak pisti, sezon boyunca her cumartesi freestyle gösterileri ve yıl boyunca yüksek kar kalitesiyle kayak severlerin ilk tercihleri arasındaki yerini koruyor. Gün içinde oyun salonu, mini club, fitness center, ısıtmalı kapalı havuz, jakuzi, sauna, Türk hamamı, güzellik merkezi, market ve butik; akşamları yemek sırasında canlı müzik, her yaş grubuna özel animasyon ve saat 23.00’te açılan diskosuyla eğlence hiç bitmiyor. (Tel: 0212 444 52 92)

Golf turnuvası başlıyor
Antalya Belek’teki Calista Luxury Resort Hotel, 25-30 Ocak arasında gerçekleşecek 4. Geleneksel Calista Pro Am Golf Turnuvası’na tüm golf tutkunlarını bekliyor. Turnuvada 24 profesyonel takım yarışıyor. Yarışma sonunda kendi kategorilerinde mücadele edecek golfçülere toplam 20 bin Euro ödül veriliyor. Amatör dalında yarışacak golfçülere sürpriz hediyeler ve bireysellerde 5 round yarışacak golfçülerse Calista Luxury Resort’te bir hafta ultra All Inclusive konaklama kazanıyor. (Tel: 0242 710 01 01)

Eğlence ve spor bir arada
Sömestr tatilini kış sporlarını yaparak geçirmek, hem karın keyfini sürmek hem de yorgunluğunuzu atmak istiyorsanız Ağaoğlu Uludağ My Resort sizin için iyi bir seçenek olabilir. Eğlence, keyif ve sporla içiçe bir tatil fırsatı sunan otel, sınırsız herşey dahil konaklamanın yanında, eğlenceli partiler ve kar sporlarından oluşan bir program sunuyor. Paket dahilinde sabah kahvaltısıyla başlayan yiyecek&içecek servisi, gece 24.00’a kadar sürüyor. Yüzme havuzları, sauna, mini club, açık büfe sabah kahvaltısı, geç kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri, gece çorbası, lobbyde snack servis, kuru pastalı beş çayı ikramı, 07.30-24.00 saatleri arası otel içerisinde alınan tüm yerli alkollü ve alkolsüz içecekler ücrete dahil. (Tel: 0224 285 20 01)

Kayseri Park’ta sömestr
Kayseri Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 22 Ocak Cuma günü başlayacak sömestr tatili öncesinde tüm hazırlıklarını tamamladı. Atlı karınca, gondol ve trenin bulunduğu oyun alanlarının yanı sıra evcil hayvanlardan oluşan minik bahçesiyle dikkat çeken merkez, tatil boyunca yarışmalar, animasyon gösterileri ve yüz boyama etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Aileleriyle birlikte Kayseri Park’a gelen çocuklar Bücürük, Ceylan, BG Store, Panço, Adidas, Nike, Rodi, LCW, Boyner ve Joker Maxi Toys’tan indirimli alışveriş yapma imkanına sahip olacak.

Dünya mutfağı ayağınıza geliyor
Mövenpick Hotel İstanbul, 24 Ocak’a kadar “Dünya Lezzetleri” festivali düzenliyor. Festival sizleri zencefil, kişniş, köri ve vanilya gibi farklı lezzet ve kokuların anavatanlarına doğru lezzet yolculuğuna çıkarmaya davet ediyor. Dünya lezzetleri mönüsünde baharatlı karides çorbası, Tom Yam Gung’dan zencefil ve körili tavuk, vanilyayla tatlandırılmış jumbo karides sote ve köri-kişnişle lezzetlendirilmiş baharatlı kuzuya kadar pek çok farklı tadı bir arada bulacaksınız. (Tel: 0212 319 29 29)

False