GeriSeyahat Marmara sahillerinin ‘Mavi Bayrak’lı plajları Karamürsel ve Åžarköy’de
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Marmara sahillerinin ‘Mavi Bayrak’lı plajları Karamürsel ve Åžarköy’de

Marmara sahillerinin ‘Mavi Bayrak’lı plajları Karamürsel ve Åžarköy’de

Marmara Denizi’ndeki Mavi Bayrak’ların çoğu marinalarda dalgalanıyor. Bu yazın en kalabalık plajları Çınarcık, Florya ve Adalar sahillerinde. En iddialı eğlence mekânı ise bu yıl da Erdek’te...

SAHÄ°LLER

Hafta sonunda Büyükada’nın aile plajlarına giriş 30 TL

/images/100/0x0/55eb4219f018fbb8f8b5888c

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRÇEV) deniz temizliği ve hizmet kalitesi kriterlerine göre incelediği Marmara sahillerinde bu yaz toplam altı Mavi Bayrak dalgalanıyor. Bunlardan sadece ikisi plajlarda: Tekirdağ’ın Şarköy Halk Plajı, Kocaeli’nin Karamürsel Altınkemer Halk Plajı. Diğerleri marinalarda. İstanbul’da Ataköy ve Kalamış Setur, karşı kıyıda ise Yalova Setur bu yıl da bayrak taşımaya hak kazandı. Bunların dışında Ataköy’e kayıtlı 3 kabinli, 10 kişilik Armata yatı da Mavi Bayrak taşıyor (www.mavibayrak.org.tr).
Ä°stanbul’da bu yıl da Kadıköy sahil ÅŸeridinde üç plaj hizmet veriyor. Tümü Caddebostan’da, BüyükÅŸehir Belediyesi’ne ait ve sadece Caddebostan 2 ücretli. GiriÅŸ 15 TL. Florya’daki GüneÅŸ Plajı’na giriÅŸ 15 TL. MenekÅŸe Plajı ise ücretsiz. Adalar ilçesinde belediyeden ruhsatlı beÅŸ plaj bulunuyor. Bunlardan üçü Buyükada’da: Nakibey, Prenses, Yörükali. DiÄŸerleri ise Sedefadası’nda Åžehsuvar, Heybeli’de Sadıkbey Green Beach Club. Sadece çiftleri kabul eden aile plajları Yörükali ve Nakibey’in giriÅŸ ücretleri hafta içinde 25, hafta sonunda 30 TL. Belediyenin Aya Nikola’daki plajı bu yıl da ücretsiz hizmet veriyor. Büyükada Ä°skelesi’nin yanından plaja motor servisi var.       Â
TURYOL’un Kadıköy ve Eminönü’nden, İDO’nun Yenikapı ve Bostancı’dan deniz otobüsü servisi yaptığı Yalova sahillerindeki Esenköy ve Çınarcık da yaz aylarında çok sayıda günübirlik tatilci çekiyor. Muhafazakâr kesimin tercihi olan Esenköy’de sahildeki dalgakıranlar sayesinde kumsal genişledi.
Şezlong hizmeti veren dört kuruluş bulunuyor. Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesinde üç büyük beach club bulunuyor. Tatilciler gündüzleri animasyonlar ve etkinliklerle doyasıya eğleniyor. Teşvikiye Kum Plajı’nda Mawish Beach Clup tarafından geçen yıl açılan aquapark bu yıl da ilgi çekiyor.
Bir zamanlar deniz kirliliÄŸinin tehlikeli düzeylere çıktığı Ä°zmit Körfezi’nde iki yıldır bir Mavi Bayrak dalgalanıyor. Karamürsel Altınkemer Halk Plajı, ilçe merkezine 1 kilometre uzaklıkta. Kumsalı 190 metre uzunluÄŸunda, 18 metre geniÅŸliÄŸinde. Â
TekirdaÄŸ sahillerinde bu yaz yapılan analizlerde Saray ilçesi Kastro Plajı’nda, Åžarköy Mürefte beldesinde denizsuyu temizliÄŸi AB standartlarında bulundu. Åžarköy ilçesinde Mavi Bayrak sekiz yıldır Belediye Plajı’nda dalgalanıyor. Sahilde tatilcileri artık bir denizkızı heykeli karşılıyor. Åžarköy otellerinden Saba ve Çimen bu yıl kapalı. Sohbet ve Beyaz Balina hizmet veriyor.  Â
Balıkesir’in Erdek ilçesinde altın renkli ince kumda denize girmek isteyenler Düzler Belkız mevkiindeki yedi kilometrelik sahili tercih ediyor. Gestaş’a ait feribot Erdek’ten Avşa ve Marmara Adası’na her gün saat 09.30, 14.30 ve 19.30’da sefer yapıyor.

EÄžLENCE

Adalar’da beach club sayısı artıyor

İstanbul’un en huzurlu adası Sedef’te bu yıl iki beach club birden hizmet veriyor. Club Ada Sedef’te günbatımında chill out müzik çalınıyor, cuma, cumartesi, pazar Rum Meyhanesi’nde canlı müzik yapılıyor. Giriş hafta içi 30, hafta sonu 50 TL. Elio Sedef’te hafta sonları ünlü DJ’ler sahneye çıkıyor. Günlük giriş 50 TL. Heybeliada’da ise Ada Beach Club’da gün boyunca müzik çalınıyor. Giriş pazar günü 35, diğer günler 25 TL. Aynı adadaki Green Beach’te müzik eşliğindeki eğlence saat 19.00’a kadar sürüyor. Çınarcık’ta gençlerin eğlendiği gece kulüpleri yaz sezonunda dolup taşıyor. Gece kulüpleri arasında en popüleri Club Kale. Hafta sonlarında ünlü DJ’lerin sahneye çıktığı kulübe giriş ücreti 20 TL.
Tekirdağ sahillerinde eğlence küçük bar ve diskolarda sürüyor. Marmara’nın en iddialı eğlence merkezi karşı kıyıdaki Erdek’te. Seyitgazi Tepesi sahilindeki Kaya The Rock Disco’da 4 bin kişi aynı anda eğlenebiliyor. 2 bar ve dev gösteri sahnesi bulunuyor. Erdek’in oteller bölgesindeki Cowboysbar’da her akşam canlı müzik var. Merkeze 5 kilometre uzaklıktaki Ocaklar beldesinde iki büyük eğlence merkezi bulunuyor: Gonia Beach Club ve Abone Disco. Her ikisinde de eğlence geç saatlere kadar sürüyor.
Avşa’da gece hayatının popüler mekânları Tans, Arena, Liatris ve Barlar sokağı.

False