GeriSeyahat Kısa Haberler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kısa Haberler

Kısa Haberler

Bu barda buza gerek yok

Patagonya’nın ilk buz barı Arjantin’in El Calafate kenti yakınlarında açıldı. Los Glaciares Ulusal Parkı’ndaki barın duvarları, zemini, masaları ve barı buzdan yapıldı. GlacioBar’ın Kuzey Kutbu’ndaki buz otel ve barlardan farkı yapımında buzullardan alınan buzların kullanılması. İç mekan sıcaklığının yükselmemesi için bara belirli sayıda müşteri kabul ediliyor. Girişte astronot kıyafetlerini çağrıştıran ve sıcak tutan eldiven, bot, şapkalar veriliyor. Her ziyaretçi içeride en fazla 20 dakika kalıyor. Bu sürede barın özel kokteyli Fernet con Coca’yı tadıyor. Barın bitişiğinde, Patagonya buzullarını tanıtan bir Buzulevi (Glaciarium) bulunuyor. (www.glaciarium.com)

Kaçkarlar sergisine fotoğrafınızla katılın

Doğa fotoğrafçılarının Doğu Karadeniz’deki cenneti Kaçkarlar kollektif bir sergiye konu olacak. Çamlıhemşin - Hemşin Vakfı’nca (ÇAHEV) düzenlenen “Sizin Objektifinizden Kaçkarlar” sergisi tüm fotoğrafçılara açık. 15 Kasım’a kadar internet üzerinden vakfa iletilen fotoğraflar sergiyle aynı adı taşıyan internet sitesinde sergilenecek. Site ziyaretçilerince oylanan eserlerden en çok beğenilenleri 12-23 Aralık’ta Ankara’daki Zafer Çarşısı’nda sergilenecek. En beğenilen 12 fotoğraf ÇAHEV’in 2012 takviminde yer alacak. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiyi ÇAHEV’den alabilirsiniz (cahevbilgi@gmail.com). Fotoğraflarınızı serginin adresine kendiniz yükleyebilirsiniz. (www.sizinobjektifinizdenkaçkarlar.com)

Ev telefonuyla THY’den 69 TL’ye iç hat bileti

Türk Hava Yolları, Türk Telekom’dan ev telefonu hizmeti alanlara yönelik özel bir indirim başlattı. THY’nin internet sitesinden, bir ay öncesinden almak koşuluyla iç hatlarda tek yön her şey dahil 69 TL, gidiş-dönüş 128 TL’ye bilet satılacak. Kampanyadan Türk Hava Yolları Çağrı Merkezi kanalıyla, telefonla yararlanmak isteyenlerden 5 TL’lik işlem ücreti alınacak. Kampanya 24 Şubat 2012’ye kadar sürecek. Biletler 21 Kasım - 24 Mart arasında geçerli olacak. Faik KAPTAN/(DHA)

Küçük otellerde Vodafone müşterilerine bayram indirimi

Vodafone Red üyeleri, Kurban Bayramı tatili süresince Türkiye’nin dört bir yanındaki otellerde yüzde 15 ile 20 arasında değişen indirimlerden yararlanabilecek. Kampanya Küçük Oteller kitabının yazarı Mutlu Tönbekici ile yapılan işbirliği kapsamında, kitapta yer alan 84 işletmeyi kapsıyor. Kampanyaya katılan oteller hakkında bilgi için www.kucukoteller.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Vodafene Red ile ilgili bilgi için www.redvodafone.com adresine girebilirsiniz.

Travertenlerde gün batımı

UNESCO’nun dünya mirası listesinde yer alan Pamukkale, fotoğraf sanatçılarına ve hobi olarak fotoğrafçılık yapanlara ilham veriyor. Pamukkkale’de manzara fotoğrafı görüntülemek isteyenler daha çok gün batımını tercih ediyor. Turistleri Pamukkale’ye iten bir başka neden şifalı suları. İlçenin yıl sonuna kadar ziyaretçisinin 2 milyona ulaşması bekleniyor. Ferah IŞIK/(DHA)

Tuz Gölü’nde turizm canlanacak

Doğal güzelliği ve manzarasının yanı sıra ülkemizin tuz ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Tuz Gölü’nde “koruyarak kullanma” yöntemiyle hem tuz üretiminin yapılacağı hem de turizminin canlandırılacağı bildirildi. Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, Tuz Gölü’nün İç Anadolu Bölgesi’nde Ankara, Konya ve Aksaray illerine kıyısı bulunduğunu hatırlattı. Altuğ, bölgenin en önemli ticaret alanı olan tuzun artık dünyaya açıldığını belirtti. “Tuz Gölü’nü koruyarak, hem tuz üreteceğiz hem de turizmi canlandıracağız” diyen Altuğ, gölün ilçe ve ülke ekonomisi için önemine dikkati çekerek, ihalesi gerçekleştirilen 10 yeni tuzlanın, ihaleye çıkarken, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile Özel Çevre Koruma Kurumundan ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından olumlu görüşlerin alındığını hatırlattı. (A.A)

False