GeriSeyahat Kısa Haberler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kısa Haberler

Kısa Haberler

Eğil’de jetski heyecanı

Diyarbakır’ın Eğil İlçesi, Dicle Baraj Gölü’nde su tutulmasından sonra keşfedilmeyi bekleyen saklı cennet haline geldi. Kent merkezine 50 kilometre uzaklıktaki gölün kıyısında 12 tekne, 1 jet-ski, 10 deniz bisikleti ve kano hizmet veriyor. Ayrıca 4 restoran bulunuyor.
Hz. Elyasa, Hz. Zülküfl ve Nebi Harun’un ile evliya mezarlarının bulunduğu Eğil, geçmişte inanç turizmi için önemli bir merkezken, baraj gölü sayesinde doğa sporlarında da öne çıkmaya hazırlanıyor. Su sporları, yamaç paraşütü, dağ yürüyüşüne yönelik turizm faaliyetlerinde kullanılmak üzere göl kenarına dokuz apart inşa ediliyor.
Baraj gölünün hemen üstüne bulunan, Eğil Kalesi’ne üç ayrı gizli geçitle çıkılıyor. Kale ve taşları üzerindeki Kralkızı figürü bölgenin gizemini bir kat daha arttırıyor. Efsaneye göre kent barbarlar tarafından saldırıya uğradı. Düşman ordusunun komutanı kralın güzel kızını istiyordu. Şehir teslim oldu. Kralın kızı en güzel elbiseleri ve takılarıyla düşman ordusunun karşısına çıkıp güzelliğiyle düşman komutanını etkiledi. Evlenmek için teke tek savaşma koşulu koydu. Kılıçlı kavgada komutanın kafasını uçurup, kaleye döndü. Kent bu zaferi yedi gün, yedi gecelik şölenle kutladı.
Mehmet TÜRK- Selim KAYA (DHA)

2 yaşında bisikletle Avrupa’yı dolaşıyor

İstanbullu gezgin Tibet Çınar Sarıhan, bisikletle çıktığı Doğu Avrupa turunda 2 bin kilometreyi geride bıraktı. Annesi İnci (34), babası Soner (35) Sarıhan’la üç hafta önce Frankfurt’tan yola çıkan Çınar, ikinci yaş gününü de yolda kutladı. Geçen hafta Viyana’ya varan Sarıhan Ailesi, Budapeşte, Prag’a uğrayıp gezisini Berlin’de bitirecek. “Çocukla tatil bize harammış, tatile çocukla çıktık yorgun döndük,” diyenlere inat oğullarıyla tura çıktıklarını söyleyen Soner Sarıhan “Bizce bisikletle ve çocukla tatil inanılmaz eğlenceli. Evde kalsaydık oğlumuzun iki yaş krizi çok zor geçecekti” diyor. Sarıhan Ailesi, gezi günlüklerini ve çektikleri videoları internet günlüklerinde yayımlıyor. (www.macerakolik.net)

Türk ve İslam Eserleri Müzesi restore edildi

İstanbul İl Özel İdaresi, Sultanahmet’te İbrahim Paşa Sarayı’nda bulunan Türk ve İslam Eserleri Müzesi’ni restore ettirerek İstanbul’un kültür mirasına kazandırdı. Müze, özgün yapısına uygun olarak baştan aşağı yenilendi. Müze, Türk ve İslâm sanatı eserlerini topluca kapsayan ilk Türk müzesi. 1914’de “Evkaf-ı İslâmiye Müzesi” (İslâm Vakıfları Müzesi) adı ile ziyarete açıldı. Cumhuriyet’in ilanından sonra ise “Türk ve İslâm Eserleri Müzesi” adını aldı.

Kalehöyük Müzesi Avrupa’da yarışacak

Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, “Avrupa’da Yılın Müzesi 2012” yarışması için aday gösterildi. Japon hükümetinin karşılıksız kültürel hibe programıyla inşa edilen müzeyle ilgili, Kırşehir Müze Müdürü Adnan Güçlü şöyle konuştu: “Geçen yıl temmuz ayında açılan Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, aynı yıl Amerika’da 1950’li yıllardan itibaren verilen ‘En İyi Yeşil Müze’ ödülünü aldı. Pek çok ziyaretçi ve özellikle mimar, uluslararası ödüle sahip müzeyi görmeye geldi. Müzemiz doğayla bir bütünlük arz ediyor. Japon Bahçesi içerisinde yeşili bol bir müze. Ayrıca bakanlığımız tarafından 2012 yılı için Avrupa’nın en iyi müze yarışmasına aday gösterildi. Bu ödülü de alacağımızı düşünüyoruz.” (A.A)

Ramazan’a özel fırsat

Borajet ramazan nedeniyle özel bir kampanya düzenledi. 29 Ağustos tarihine kadar tüm iç hat uçuşlarının biletleri her şey dahil 89 TL’ye satılıyor. Ayrıntılı bilgiye, 444 26 72 çağrı merkezinden ya da www.borajet.com.tr internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

İkinci bilet yüzde elli indirimli

Delta Hava Yolları’yla businessElite uçanlar, ikinci bileti yüzde 50 indirimle alabiliyor. Güzergahlar; Atlanta, Boston, Chicago, Houston, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York, Orlando, San Diego, San Francisco, Seattle, Toronto ve Washington.
Seyahat dönemi; 1 Eylül - 31 Aralık tarihleri arasında. Bilet satış dönemi ise 31 Ağustos’a kadar. (Tel: 0 212 310 19 99)

False