Ramazan ayında nasıl beslenmeliyiz?

Güncelleme Tarihi:

Ramazan ayında nasıl beslenmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 11:39

Ramazan ayında beslenme alışkanlıklarının değiştiğine dikkat çeken Beslenme Uzmanı Dyt. Ela Cempel, ramazan ayında beslenme ile ilgili önerilerde bulundu.

Haberin Devamı

Ramazan ayında uzun süre aç kalmak, beslenme şeklinin ve saatlerinin değişmesi, hareketin azalması, yemeklerden hemen sonra yatılması gibi nedenlerle bazı beslenme problemleri ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle Ramazan ayında da doğru beslenmeden ödün vermemeliyiz.

Ramazan ayında nasıl beslenmeliyiz

RAMAZAN AYINDA BESLENME İLE İLGİLİ 10 TEMEL ÖNERİ:

  1. İftara su, hurma, ılık çorba, cacık gibi hafif yemeklerle başlayın. Hemen ana yemeğe geçmeyin, 20-30 dakika bekleyin.
  2. İftardan 2-2,5 saat sonra 1 ara öğün yapın. Bu ara öğünde meyve, yoğurt, ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişleri tercih edebilirsiniz.
  3. Ramazan ayında aşırı şerbetli (baklava gibi) ve yağlı tatlılar yerine; sütlü tatlılar (sütlaç, güllaç, muhallebi, dondurma vb.) veya meyve tatlılarını tercih ediniz ve tatlı tüketiminizi haftada 1-2 kez ile sınırlandırın.
  4. İftarda sofranızda mutlaka esmer tahıl ürünleri, kuru baklagiller, sebze, salata gibi gıdaları bulundurun.
  5. Ramazan ayında çok yağlı ve kızartma usulü pişirilmiş yiyecekler yerine ızgara, fırında, haşlama veya buğulama yöntemleri ile pişirilmiş yiyecekleri tercih etmek sizi mide krampları, reflü, mide yanması ve hazımsızlıktan koruyacaktır.
  6. Ramazan ayında gün içinde ağır egzersizden uzak durun. İftar sonrasında hafif, yürüyüş tarzında aktiviteler tercih edin.
  7. Sahur öğününü kesinlikle atlamayın.
  8. Sahurda mideyi daha geç terk eden, kan şekerini çok hızlı değiştirmeyecek besinler tercih edilmeli, bu nedenle sahurda mutlaka süt, yoğurt, peynir ve yumurta gibi gıdalar bulunmalıdır.
  9. Özellikle sahurda çok tuzlu yiyecekleri tüketmemeye özen gösteriniz. Tuzlu gıdalar susuzluğunuzu arttıracaktır.
  10. Bir Ramazan klasiği olan pideyi iftarda tercih ediniz, sahurda tam buğday veya çavdar ekmeği seçin. İftarda pide yerken 1 avuç içi büyüklüğündeki pidenin yaklaşık 70 kalori yani 1 dilim ekmek kalorisine eş değer olduğunu da unutmayın.

arpanetmedya.com'a katkılarından dolayı teşekkürler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!