Lokantada masaları temizleyen çocuk iÅŸini hırsla yaptı, ÅŸimdi "parayla oynuyor"

Güncelleme Tarihi:

Lokantada masaları temizleyen çocuk işini hırsla yaptı, şimdi parayla oynuyor
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 05, 2022 13:45

O, Hollywood'un en ilginç kişiliklerinden biri. İlk bakışta sinemanın asla yaşlanmayan, yıllara meydan okuyan ünlüsü ve elbette gişe rekorları kıran filmlerin yıldızı. Gerekli zamanlarda yüzüne yerleştirdiği gülümsemesiyle her zaman yakışıklı... Kapalı kapılar ardında yürüyen bir dini tarikatın "vitrin yüzü"...

Haberin Devamı

PEKÄ° AMA KÄ°M BU TOM CRUISE?
Öyle ki özel hayatını, çok bilinen ayrıntılar dışında asla meraklıların gözleri önüne sermiyor. Evlatlık çocuklarıyla samimi ama öte yandan ikinci evliliğinden dünyaya gelen kızını yıllarca görmediği ileri sürülüyor. Peki ama gerçekten kim bu Tom Cruise?

Lokantada masaları temizleyen çocuk işini hırsla yaptı, şimdi parayla oynuyor

YAŞAM ÖYKÜSÜ 3 TEMMUZ 1962'DE BAŞLADI
Önce, geçen 3 Temmuz'da hayatının önemli bir dönemecine gelen, yani 60'ıncı yaşını kutlayan Tom Cruise ile ilgili bilinenlerle başlayalım. Sonra da ünlü olmadan önceki hayatına bir uzanıp daha az bilinenlere bir bakalım. 3 Temmuz 1962'de dünyaya gözlerini açtı Tom Cruise ya da tam adıyla Thomas Cruise Mapother IV. Öğretmen Mary ile elektrik mühendisi Thomas'ın oğlu olarak dünyaya geldi. Ailenin Tom'dan başka üç tane de kız çocuğu vardı.

Haberin Devamı

Lokantada masaları temizleyen çocuk işini hırsla yaptı, şimdi parayla oynuyor

AÄ°LESÄ° GÄ°BÄ° YAÅžAMAK Ä°STEMÄ°YORDU
Tom Cruise'un büyüdüğü aile, ekonomik açıdan çok da rahat bir durumda değildi. Annesi ve babası, üç kızları ile oğullarını büyütebilmek için durup dinlenmeden çalışıyorlardı. Fakat daha o yıllarda Tom'un aklında bir düşünce vardı: "Hayatını ailesi gibi zorluk içinde değil, zenginlik ve güç içinde geçirecekti. Büyük ve önemli işler yapacaktı." Zaten başından bugüne kadar olup bitene baktığımızda Cruise'un bu hayalini hem de çok uzun süre beklemeden gerçekleştirdiğini görmek mümkün.

Lokantada masaları temizleyen çocuk işini hırsla yaptı, şimdi parayla oynuyor

'BABAM BANA HEM GÃœVENDE HÄ°SSETTÄ°RDÄ° HEM DE TEKMEYÄ° VURDU'
Aktörün çocukluğunda biraz daha kalırsak... Cruise'un, ekonomik sorunlar dışında ailesiyle ilgili başka sorunları da vardı. Sonradan anlattığına göre babası "bir kaos tüccarı, korkak ve aynı zamanda bir zorbaydı." Tom Cruise yıllar sonra Fox News'a verdiği bir röportajda babası hakkında şunları söylemişti: "Babam öyle bir adamdı ki, eğer orada bir şeyler ters giderse size hemen bir "tekme atardı". Bu benim hayatımda edindiğim en iyi derslerden biriydi. Babam bir yandan bana kendimi güvende hissettirdi ama bir yandan da tekmeyi vurdu!"

Tom Cruise, o dönemde babasıyla ilgili olarak neler düÅŸündüÄŸünü de yine aynı röportajda ÅŸöyle ifade etmiÅŸti: "Kendime 'bu adama güvenme, onun etrafındayken dikkatli ol' diye telkin verirdim." 

 

Haberin Devamı

Lokantada masaları temizleyen çocuk işini hırsla yaptı, şimdi parayla oynuyor

OKULDA YAKIN BÄ°R ARKADAÅžI BÄ°LE YOKTU
Fakat Cruise'un hayatının ilk yıllarında tek sorunu babasının bu inişli- çıkışlı ve kendi sözleriyle "güvenilmez" tavırları değildi. Okulda da sorunları vardı. Yıllar sonra bir röportajında da söylediği gibi "okulda çok yakın arkadaşı yoktu. Gelin o deneyimi onun ağzından dinleyelim: " Ben her zaman okuldaki yeni çocuktum, aksanım bile yanlıştı. Bir şeyler paylaşabileceğim ve güvenebileceğim arkadaşlarım yoktu." Bu arada okul yıllarında Tom Cruise'un, hayatını de eğitimini de etkileyen çok büyük bir sorunu daha olduğunu da hatırlayalım: Cruise disleksikti. Bu da eğitim konusunda güçlüklere neden oldu ve hayatını hiç kolaylaştırmadı.

Haberin Devamı

10 YAÅžINDA MOTOSÄ°KLET ALMIÅž: Tom Cruise'un hayatının ilk yıllarıyla ilgili baÅŸka bir konuya gelelim ÅŸimdi de. Onun 10 yaşında ilk motosikletini aldığını biliyor muydunuz? Jay Leno'nun programına konuk olduÄŸunda bu tutkusunu ÅŸöyle anlatmıştı Cruise: "Elimdeki parayla istediÄŸimi almama izin veriyorlardı. Ben de bir motosiklet aldım. Ama bunu anneme söylemedim. Annem hafta sonları çalışıyordu, ben de o görmesin diye motosikletimi evin bodrumunda saklardım." Cruise'un ilk satın aldığı motosiklet, ucuz ve çok çarpıcı özellikleri olmayan bir araçtı. Fakat ÅŸimdi en pahalısından birkaç tane motosikleti var.

Lokantada masaları temizleyen çocuk işini hırsla yaptı, şimdi parayla oynuyor

GALAYA HELİKOPTERLE GİTTİ: Yeni gelmişken Cruise'un 1994 yılında pilot lisansı aldığını, hatta yeni filmi Top Gun: Maverick'in galalarından birine kendi kullandığı helikopterle "gökyüzünden indiğini" de hatırlatalım.

Lokantada masaları temizleyen çocuk işini hırsla yaptı, şimdi parayla oynuyor

ASLINDA RAHÄ°P OLMAK Ä°STÄ°YORDU
Şimdi onunla ilgili başka çarpıcı bir gerçeği hatırlayalım. Tom Cruise, yeni yetmelik yıllarında aslında bir rahip olmak istiyordu. Ama hayat onlara farklı sürprizler hazırlamıştı. Lisedeyken oyunculuğa merak sardı ve bu konudaki ilk deneyimini de Glen Ridge Lisesi'nde yaşadı, sonra da gerisi geldi. Kim bilir belki de onun Scientology gibi, ünlülerin yer aldığı bir tarikatın önde gelenlerinden biri olmasında bu gençlik hayalinin yani rahip olma isteğinin de bir etkisi vardır.

Haberin Devamı

Lokantada masaları temizleyen çocuk işini hırsla yaptı, şimdi parayla oynuyor

1981 YILINDA Ä°LK SÄ°NEMA DENEYÄ°MÄ°
Tom Cruise, oyunculuğa olan ilgisini fark edince bu konuya da büyük bir hırsla sarıldı. 1981 yılında Franco Zeffirelli'nin Endless Love (Sonsuz Aşk) adlı filminde küçük bir rol üstlendi. Ama o bununla yetinmedi. Canını dişine takıp çalıştı ve bugünlere geldi. Bu arada Tom Cruise'un oyunculuk hayali uğruna lisedeki eğitimini yarıda bıraktığını, New York'a taşındığını da hatırlatalım.

Hollywood'un yıllara meydan okuyan, kendine çok iyi bakan ve aksiyon sahnelerinde bile dublör kullanmayan aktörü Tom Cruise, birçok kiÅŸiye göre hala yakışıklı. Peki onun sinema dünyasına adım atmadan önce nasıl göründüÄŸünü biliyor musunuz? Kesinlikle ÅŸimdiki kadar yakışıklı deÄŸil! En çok dikkat çeken sorunu ise ön diÅŸleriydi. Çocukluk yıllarında hokey oynarken ön diÅŸlerinden biri kırıldı Cruise'un. Ayrıca diÄŸer diÅŸlerinin de kusursuz olduÄŸu söylenemezdi. Cruise, kariyerinin ilk döneminde elbette diÅŸlerini düzelttirdi ve bugünkü gülüÅŸüne sahip oldu.

Lokantada masaları temizleyen çocuk işini hırsla yaptı, şimdi parayla oynuyor

HOKEY, BASKETBOL VE GÃœREÅž
Tom Cruise, çocukluk ve gençlik yıllarında birçok yaşıtı gibi çeşitli spor dallarına yöneldi. Hokey, basketbol ve güreş yaptı. O dönemdeki arkadaşlarına bakılırsa özellikle de bu güreş sporunun onun üzerinde büyük etkisi oldu. Bir arkadaşının iddiasına göre "güreş yapmak, Tom Cruise'un saldırganlığını törpülüyordu." Ama günün birinde sakatlanınca bu spordan uzaklaştı.

Haberin Devamı

LÄ°SEDEKÄ° FLÖRTÜ ANLATTI: KONTROLCÜ BÄ°RÄ°YDÄ°: Bugüne kadar üç kez evlenip boÅŸanan her ne kadar kendisi ısrarla gizlese de adı sayısız aÅŸk söylentisine karışan Tom Cruise, gençlik yıllarında da çapkındı anlatılanlara göre. O dönemde iliÅŸki yaÅŸadığı kız arkadaÅŸlarından biri olan Diane Cox, 2016 yılında bu gençlik aÅŸkını anlatmıştı. O sırada 17 yaşında olduÄŸunu ve Cruise'un dikkatini çektiÄŸini belirten Cox, sonra flört etmeye baÅŸladıklarını anlattı. Diane Cox, Cruise'un duygularını yoÄŸun olarak yaÅŸadığını ve aynı zamanda "kontrolcü" bir kiÅŸiliÄŸi olduÄŸunu anlattı.

Lokantada masaları temizleyen çocuk işini hırsla yaptı, şimdi parayla oynuyor

KOMÄ°LÄ°K YAPTI
Cruise, Hollywood'da başarılı bir kariyere başlayıp hem şöhret hem de servet kazanmadan önce elbette başka işler de yaptı. Onun önemli rollerinden birini üstlendiği The Firm (Şirket) filminin bir sahnesinde, canlandırdığı Mitch McDeere karakterinin içki bardaklarını ve tabakları büyük bir başarıyla dengede tutarak taşıdığını hatırlayacaktır. Cruise o sahnede öylesine inandırıcıydı ki onu geçmişte tanıyanlar nasıl bu kadar inandırıcı ve başarılı olduğunu hemen hatırladı: Cruise, Hollywood'da ünlü olmadan önce komilik yapmıştı. İşte bu sahnedeki başarısının altında yatar sır da buydu. Bu arada Cruise'un sadece komilik değil aynı zamanda restoranda masa temizleyicisi olarak çalıştığını da hatırlatalım.

Lokantada masaları temizleyen çocuk işini hırsla yaptı, şimdi parayla oynuyor

ADI HAFIZALARA KAZINDI
Cruise, ilk ciddi oyunculuk deneyimini 1981 yılında Endless Love (Sonsuz Aşk) filminde yaptı. Elbette küçük bir rolü vardı. Cruise aynı yıl başka bazı filmlerde de küçük roller üstlendi. 1983'e gelindiğinse ise sadece Hollywood değil tüm dünya Tom Cruise adını bir daha hafızalarından silinmemek üzere öğrendi. Cruise o yıl Risky Business adlı film için kamera karşısına geçti. Bu filmde, belki de kendini oynadı bir yeni yetmeyi canlandırdı. Aynı yıl The Outsiders adlı film için de kamera karşısına geçti. 1983 yılını All the Right Moves adlı filmle kapattı Cruise. Bu küçük adımlarından sonra da Tom Cruise, şöhret basamaklarını neredeyse "koşarak" tırmandı.

Tom Cruise'un küçük bir rol üstlendiÄŸi ve 1980'lere damgasını vuran Endless Love (Sonsuz AÅŸk) filmini de hatırlamadan geçmeyelim. Ülkemizde Affedilmeyenler adıyla gösterilen filmin yönetmen koltuÄŸunda Franco Zeffirelli oturuyordu. Scott Spencer'ın 1979 yılındala yayınlanan aynı adlı romanının uyarlaması olan bu filmin bir baÅŸka oyuncu için de önemi büyük. BaÅŸroldeki Brooke Shields bu filmle birkaç neslin hafızalarına kazındı. Shields'e filmde Martin Hewitt eÅŸlik ediyordu. Film, aÅŸkları aileleri tarafından kabul görmeyen David ve Jade'in öyküsü üzerine kuruluydu. Filmin, "AÅŸkım, hayatımda sadece sen varsın" sözleriyle baÅŸlayan ve Lionel Ritchie ile Diana Ross tarafından seslendirilen ÅŸarkısı ise 1980'lerde gençliklerini yaÅŸayanların hafızalarından hala silinmedi.

AÅžKIM, HAYATIMDA BÄ°R TEK SEN VARSIN

Tom Cruise'un küçük bir rol üstlendiÄŸi ve 1980'lere damgasını vuran Endless Love (Sonsuz AÅŸk) filmini de hatırlamadan geçmeyelim. Ülkemizde Affedilmeyenler adıyla gösterilen filmin yönetmen koltuÄŸunda Franco Zeffirelli oturuyordu. Scott Spencer'ın 1979 yılındala yayınlanan aynı adlı romanının uyarlaması olan bu filmin bir baÅŸka oyuncu için de önemi büyük. BaÅŸroldeki Brooke Shields bu filmle birkaç neslin hafızalarına kazındı. Shields'e filmde Martin Hewitt eÅŸlik ediyordu. Film, aÅŸkları aileleri tarafından kabul görmeyen David ve Jade'in öyküsü üzerine kuruluydu. Filmin, "AÅŸkım, hayatımda sadece sen varsın" sözleriyle baÅŸlayan ve Lionel Ritchie ile Diana Ross tarafından seslendirilen ÅŸarkısı ise 1980'lerde gençliklerini yaÅŸayanların hafızalarından hala silinmedi.

"AÅžKIM, HAYATIMDA BÄ°R TEK SEN VARSIN"

Lokantada masaları temizleyen çocuk işini hırsla yaptı, şimdi parayla oynuyor

Ä°LK EVLÄ°LÄ°K ROGERS Ä°LE
Şöhreti arttıkça Tom Cruise'un özel hayatı da daha fazla mercek altına alındı. İlk evliliğini 1987 ile 1990 arasında Mimi Rogers ile yaptı. Ardından uzun evliliği geldi.

Lokantada masaları temizleyen çocuk işini hırsla yaptı, şimdi parayla oynuyor

EN UZUN EVLÄ°LÄ°K
Cruise, o dönemde kariyerine hızlı bir başlangıç yapan Nicole Kidman ile 1990 yılında evlendi. Bu evlilik 2001 yılına kadar sürdü. Bu süreçte çift, Isabel ve Connor adında iki çocuk evlat edindi. Boşanmalarının ardından çocuklar Cruise ile yaşamaya devam etti. Cruise, üçüncü evliliğini 2006 ile 2012 arasında Katie Holmes ile yaptı. Bu evlilikten Suri adında, bugün 15 yaşında olan kızı dünyaya geldi. Cruise, 2012'de Holmes'dan boşandıktan sonra kızıyla hiç ilgilenmediği, onu arayıp sormadığı iddialarıyla gündeme geldi. Sözcüsü aracılığıyla bu iddiaları yalanladı. Fakat onu boşanmadan sonra kızıyla gören de olmadı.
Â

Lokantada masaları temizleyen çocuk işini hırsla yaptı, şimdi parayla oynuyor

KATIE HİÇ KONUŞMADI
Cruise, üçüncü evliliğini ise 2006 ile 2012 arasında Katie Holmes ile yaptı. Bu evlilikten şu anda 16 yaşında olan Suri adında bir kızı dünyaya geldi. Cruise ile Holmes'un boşanmasından sonra aktörün kızıyla hiç ilgilenmediğine dair haberler yıllarca manşetlerde kaldı.

Lokantada masaları temizleyen çocuk işini hırsla yaptı, şimdi parayla oynuyor

KIZINI GÖRMEDİĞİ İDDİASI HEP GÜNDEMDE
Cruise ise tüm bu iddiaları, sözcüsü aracılığıyla "Kızımı elbette görüyorum. Ama bunu kameraların karşısında yapmıyorum" diyerek yalanladı. Bu arada eski eşi Katie Holmes ise ne bu konuda ne de Cruise ile biten evliliği konusunda tek kelime etmedi. Bunun da Tom Cruise'un boşanma şartlarından biri olduğu iddia edildi.

Lokantada masaları temizleyen çocuk işini hırsla yaptı, şimdi parayla oynuyor


CRUISE VE CRUZ AÅžKI
Tom Cruise, Nicole Kidman'dan ayrıldıktan sonra bir süre Penelope Cruz ile flört etti. "Cruise ve Cruz'un aşkı" basının gündeminden de hiç inmedi.

GeçmiÅŸte rahip olmak isterken bir Hollywood yıldızı olan, önceleri hayatını kazanmak için komilik yapan o genç yani Tom Cruise artık sinema dünyasının en zengin ve en nüfuzlu kiÅŸilerinden biri. Sert ve zaman zaman settekilere zor anlar yaÅŸatan bir çalışma hayatı var. Oynadığı, bazılarının ortak yapımcısı olduÄŸu ve tanıtımı için canını diÅŸine taktığı filmleriyle hala tahtını kimseye bırakmış deÄŸil. Cruise, 2022 yılı itibarıyla 600 milyon dolarlık bir servetin de sahibi.

 

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!