Sonuçta akrabası... Belki de eÅŸine ihanet etmek bir aile geleneÄŸi

Güncelleme Tarihi:

Sonuçta akrabası... Belki de eşine ihanet etmek bir aile geleneği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2023 16:27

Aslında yıllar boyunca sessiz, sakin ve magazin dünyasına pek fazla malzeme vermeden yaşayıp giden Danimarka kraliyet ailesi geçen yıldan bu yana bir tür 'atağa kalktı.' 

Haberin Devamı

ŞİMDİ DE YASAK İLİŞKİ SKANDALI
Kopenhag'daki Amalienburg Sarayı'nın kalın duvarlarının ardından önce Kraliçe Margrethe'nin küçük oğlu Joachim'in, büyük oğlu Frederik'in karısı Mary'ye karşı yasak bir aşk duyduğu iddiası yayıldı.

Hemen ardından bunu unutturacak başka bir adım geldi... Bu kez de "dünyanın tek gerçek kraliçesi" unvanını elinde tutan Kraliçe Margrethe, küçük oğlu Joachim'in eski ve yeni eşlerinden dünyaya gelen torunlarının unvanlarını ellerinden aldı. Tabii ki o sırada kopan gürültü, yasak aşk söylentilerini bir anda yel gibi süpürüp götürdü.

Fakat şimdi Kraliçe Margrethe'nin bile uzun süre uğraşsa da silemeyeceği, kolay unutturamayacağı başka bir söylenti var. Daha doğrusu yine bir yasak aşk skandalı. 

Sonuçta akrabası... Belki de eşine ihanet etmek bir aile geleneği

Haberin Devamı

SKANDALIN KAHRAMANI UYSAL AÄ°LE BABASI OLARAK BÄ°LÄ°NÄ°YORDU
Bunun kolayca unutulmayacak olmasının nedeni ise kahramanlarından birinin Veliaht Prens Frederik olması. Yani bugüne kadar uysal ve sevgi dolu, gözü karısından başkasını görmeyen aile babası olarak bilinen Frederik.

Avustralyalı Mary Donaldson ile evli olan dört çocuk babası Frederik'in, tarih, kültür ve gurme gezisi bahanesiyle gittiği İspanya'da, Meksika asıllı sosyetik ve TV ünlüsü Genoveva Casanova ile kaçamak yaptığı ileri sürülüyor.

Aslına bakılırsa bu "ileri sürülme"nin  bir bölümünü kanıtlayacak fotoğraflar da İspanyol Lecturas dergisi tarafından yayınlandı. Hatta Frederik ile Genoveva'nın birlikte çekilen fotoğrafı dergiye kapak bile oldu. 

Tam da İspanya Kralı Felipe ile Kraliçe Letizia'nın Danimarka'ya yaptığı resmi ziyaret sırasında ortaya çıktı bu fotoğraflar üstelik.

İlk hamle Frederik'in kaçamak yaptığı ileri sürülen Genoveva Casanova'dan geldi. Hola dergisine bir açıklama gönderen sosyetik güzel,  bütün bunların kötü niyetli bir yalan olduğunu savundu. Hemen ardından da cep telefonunu kapatıp sessizliğe büründü. 

Sonuçta akrabası... Belki de eşine ihanet etmek bir aile geleneği

Haberin Devamı

SKANDALIN YANKILARI BÄ°TMEK BÄ°LMEDÄ°
Fakat bu yasak aşk skandalı böyle kapanmadı. Çünkü işin içine Danimarka halkı da karıştı. Prens Frederik'i suçlayan birçok kişi Danimarka kraliyet ailesinin resmi sosyal medya hesabındaki paylaşımlara ağır yorumlar yapmaya başladı. 

Bu noktada dikkat çeken bir ayrıntı da var elbette. Aslında Danimarka'da bile dünyaya gelmeyen, ülkenin dilini sonradan öğrenen Avustralyalı Prenses Mary, yani ihanet skandalının kahramanı Prens Frederik'in eşi halkı kalbinde çoktan yer edinmiş bile.

Çünkü Danimarka kraliyet ailesinin sosyal medya hesabındaki paylaşımlara hep Mary'yi savunan ve ona saygısızlık yapıldığını ileri süren yorumlar yazıldı.

Haberin Devamı

Danimarka halkı gelecekte kraliçeleri olacak Mary'yi öylesine bağırlarına basmış ki onu savunurken kimi zaman öfkelerine hakim da olamamışlar bu yorumlara bakılırsa.

Sonuçta akrabası... Belki de eşine ihanet etmek bir aile geleneği

'KENDÄ°NDEN UTANMALISIN FREDERÄ°K'
Bir kullanıcı Prenses Mary'ye saygı ve hayranlık duyduğunu belirtip Prens Frederik'e de Meksikalı sosyetik ile yaşadığı ileri sürülen kaçamak ilişkiden dolayı kendinden utanması gerektiğini belirtti.

Bir başka kullanıcı bu olayın Danimarka kraliyet ailesinin birliğine ve bütünlüğüne zarar verdiğini savundu.

Mary'yi savunan bir başka sosyal medya kullanıcısı da onun görevlerini büyük bir haysiyet, coşku ve sağduyuyla yerine getirdiğini belirterek "Mary, kraliyet ailesine dünyanın her yerinde daha belirgin bir saygınlık kazandırdı" diye yazdı.

Haberin Devamı

Belli ki Prens'e öfkeli olan bu kullanıcı "Umarım Frederik bunu bozmaz. Bir koca, baba ve tahtın varisi olarak rolünü bilgelik ve anlayışla sürdürür" diyerek görüşünü belirtti.

Sonuçta akrabası... Belki de eşine ihanet etmek bir aile geleneği

Adı Frederik ile yasak aşk söylentisine karışan Meksikalı sosyetik Genoveva Casanova, bu konudaki iddiaları yalanladıktan sonra kayıplara karıştı. Genoveva'nın, bir dönem dünyanın en zengin insanlarından biri olarak bilinen İspanyol Alba Düşesi'nin eski gelini olduğunu da hatırlatalım. 

Sonuçta akrabası... Belki de eşine ihanet etmek bir aile geleneği

'ARTIK EL ELE BÄ°LE TUTUÅžMUYORLAR'
Bir başka kullanıcı da aslında toplum içinde sergiledikleri görüntüye bakılırsa Prens Frederik ile Mary'nin arasında bir şeyler olduğunu savundu.

Ona göre artık Mary ile Frederik eskisi gibi el ele tutuşmuyorlar.  Bu kullanıcı "Aslında evlilik çok uzun zaman önce kırıldı. Şimdi de bunu gösteriyorlar" diye yazdı görüşünü.

Sosyal medya kullanıcılarından biri de Frederik ile Mary'nin uzun süredir yorgun göründüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Sonuçta akrabası... Belki de eşine ihanet etmek bir aile geleneği

KRALİYET AİLESİNDEN BASINA: AĞZINIZI KAPALI TUTUN: Danimarka kraliyet ailesi ise ülke basınına bu konu hakkında ağızlarını kapatmalarını söyledi. Ülkede yayınlanan B.T'ye Danimarka sarayından "dedikodular ve imalar hakkında yorum yapmayın" denildi.


Sonuçta akrabası... Belki de eşine ihanet etmek bir aile geleneği


KRAL CHARLES İLE PRENS FREDERİK ÜÇÜNCÜ DERECEDEN KUZEN

Frederik'in İspanya'da yaşayan Meksikalı sosyetik Genoveva Casanova ile yasak aşk yaşadığı söylentileri bir başka ayrıntıyı da gündeme getirdi.  Tabii ki bu durum da yine spekülasyonlara  hata bazı şakalara neden oldu. 

Buna biz de bir bakalım. Bilindiği gibi geçen yıl eylül ayında İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölümünden sonra Danimarka Kraliçesi 2. Margrethe, 'gerçek kraliçe"unvanını tek başına elinde tutmaya başlamıştı. 

Çünkü tıpkı Elizabeth gibi o da kraliyet soyundan gelen yani kan bağı sayesinde tahta geçen bir kraliçe. Günümüzde bunun örneklerine eskisi kadar çok rastlanmıyor. İngiltere kraliçesi Camilla da İspanya kraliçesi Letizia da "gerçek kraliçe" değil. Çünkü bu unvanı evlilik yoluyla elde ettiler.

Bu arada Margrethe ile Elizabeth de üçüncü dereceden akraba. Her ikisinin de büyük büyük büyükannesi Kraliçe Victoria. Yani her iki kraliçe üçüncü dereceden kuzen. 

Â

Sonuçta akrabası... Belki de eşine ihanet etmek bir aile geleneği


'Ä°HANET ETMEK GENLERÄ°NDEN MÄ° GELÄ°YOR?'
Anneleri akraba olunca İngiltere Kralı Charles ile Danimarka Veliaht Prensi Frederik de üçüncü dereceden kuzen oluyor. İşte bu ayrıntı bir başka ilginç noktayı da gündeme getirdi.

Artık herkesin bildiği gibi Charles, ilk karısı Diana'yı yıllar boyunca üstelik dünyanın gözü önünde şu anda evli olduğu Camilla ile aldatmıştı.

İşte bu durum uzaktan kuzen olan Charles ile Frederik'in eşlerine ihanet etme konusunda da ortak noktaları olduğunu gündeme getirdi.

Hatta sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından "Demek ihanet de soyluluk gibi kan bağıyla geçiyor" tarzı şakalar bile yapıldı.

Sonuçta akrabası... Belki de eşine ihanet etmek bir aile geleneği

AŞKI UĞRUNA ÜLKESİNİ BİLE DEĞİŞTİRDİ
Prens Frederik karısı Mary ile 2004 yılında gösterişli bir törenle evlendi. Sidney Olimpiyat Oyunları sırasında Mary'nin memleketi Avustralya'da tanışan çiftin aşkına sınırlar ve kilometreler bile engel olamadı. 

Mary, saray hayatına uyum sağlamak ve protokol kurallarını öğrenmek için uzun süre özel dersler aldı. Hatta ana dili olmayan Danca'yı da sonradan öğrendi. 

Aldatma iddialarından sonra Danimarka kraliyet ailesinin sosyal medya hesabına gelen yorumlara bakılırsa halk da Mary'nin bu çabasını takdir etti ve bağrına bastı. Öyle ki bu son skandalda birçok kişi onun yanında yer aldı. 

Â

Sonuçta akrabası... Belki de eşine ihanet etmek bir aile geleneği

Prens Frederik ile Prenses Mary, 2004 yılında evlendi. Çift, Sidney Olimpiyat Oyunları sırasında tanışmıştı. Mary o sırada tanıştığı yakışıklı gencin Danimarka'nın gelecekteki kralı olduğundan habersizdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!