O gece ne çekti o yırtmaçtan!

Güncelleme Tarihi:

O gece ne çekti o yırtmaçtan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2023 11:18

Birçok meraklı, mayıs ayının gelmesini heyecanla bekler... Çünkü o dönem, hem baharın ve ardından yaz mevsiminin yaklaştığını müjdeler hem de rengarenk bir etkinliğin gelişini.... Dünyanın en saygın film festivallerinden biri yani Cannes Film Festivali zamanıdır mayıs ayı.

Haberin Devamı

YİNE RENKLİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
Bir yanda usta yönetmenler, diğer yanda kariyerinde henüz "bebek adımlarını atan" sinemacılar, orada buluşur. Büyük ödül Altın Palmiye'yi kimin alacağı bir yana en çok meraklı bakış ise festivalin kırmızı halısına yönelir. Çünkü o kırmızı halı, gerçekten de birçok oyuncunun, yönetmenin hayalini süsler. Ayrıca orada rengarenk görüntüler de sergilenir.

Tabii ki bu yıl 76'ncı yaşını kutlayan festival için yine bu durum değişmedi. Açılışı Fransız yönetmen Maiwenn'in Jeanne Du Barry adlı filmiyle yapılan festivalin ikinci galası da dün gece gerçekleşti.

Son yılların yükselen sinemacılarından biri olan Japon Hirokazu Kore-eda'nın imzasını taşıyan Kaibutsu'nun galasında kırmızı halıda yine renkli görüntüler sergilendi. 

Haberin Devamı

O gece ne çekti o yırtmaçtan


YIRTMACI KONTROL ALTINA ALMAK İÇİN ÇOK ÇABA HARCADI

Dün gece festival sarayına uzanan o kırmızı halıya çıkanların arasında bazıları diğerlerinden daha fazla dikkat çekti. İşte bunlardan biri de giydiği kıyafetin yırtmacını kontrol altına almak için büyük bir çaba harcayan İngiliz oyuncu Amy Jackson oldu. 

Jackson'ın tek omuzlu elbisesinin sağ yanında çok derin bir yırtmaç vardı. Görünümünü aynı renk yüksek topuklu ayakkabılarla tamamlayan Jackson o derin yırtmaç yüzünden bir sorun yaşamamak için kırmızı halıda kaldığı sürece çok uğraştı. 

O gece ne çekti o yırtmaçtan

ÖNLEM ALMIŞTI AMA YİNE DE RAHAT EDEMEDİ
Aslında Amy Jackson, elbisesinin altında ona özel bir parça olarak hazırlanan mayo benzeri bir parça vardı. Ama güzel oyuncu yine de elinden gelen dikkati sergiledi. Onun, bu "yırtmaca hakim olma gayreti" de yıllar önce yine Cannes'da yaşanan benzer anları akıllara getirdi.

O gece ne çekti o yırtmaçtan


BELLA, BU ELBÄ°SEYLE CANNES KIRMIZI HALISINA DAMGASINI VURMUÅžTU
2016 yılındaki festivalde top model Hadid, tıpkı Amy Jackson'ın giydiğine benzer çok derin yırtmacı olan bir elbise tercih etmişti. Zaten kırmızı halıya çıktığı andan itibaren de filmin oyuncuları dahil diğer tüm konukları gölgede bıraktı. 

Haberin Devamı

Bella Hadid'in 2016'daki Cannes Film Festivali'nde konuk olduğu The Unknown Girl filminin galasında giydiği bu elbise büyük olay olmuştu. Alexandra Vauthier tasarımı kırmızı elbise, tamamen açık sırtı, yırtmacı ve göğüs dekoltesiyle ilgi odağı olmuştu. Öyle ki günlerce konuşulan bu elbise Cannes Film Festivali'nin kırmızı halı tarihine geçti.

O gece ne çekti o yırtmaçtan

AMAÇ, İKONİK BİR ELBİSE YARATMAKTI
Ama Sulcer'ın anlattığına göre elbise her ne kadar riskli görünse de aslında son derece korunaklıydı. Stilist Elizabeth Sulcer, herhangi bir soruna yol açmaması için elbisenin içinde aynı renkte ipek bir iç çamaşırı dikilmiş olduğunu söyledi. Yani bir başka deyişle dış görünüşü elbise olsa da aslında Hadid'in giydiği tulum tarzı bir giysiydi.

Haberin Devamı

Elizabeth Sulcer, model Bella Hadid ve tasarımcı Alexandre Vauthier ile birlikte elbise üzerinde çok çalıştıklarını da anlattı. Stilist Sulcer "Amacımız güzel ve ikonik bir elbise yaratmaktı" diye konuştu.
Bella Hadid'in,

Cannes Film Festivali'nin yakın tarihine damgasını vuran bu kırmızı elbisesini hatırladıktan sonra dönelim 76'ncı Cannes Film Festivali'nin programında yer alan Kaibutsu filminin galasından kırmızı halıya yansıyanlara. 

O gece ne çekti o yırtmaçtan

Portekizli model Sara Sampaio, o gece kırmızı halının en göz alıcı giysilerinden birini giydi. 

O gece ne çekti o yırtmaçtan

Urvashi Rautela'nın kıyati Sampaio'nun elbisesiyle "renk kardeşi" oldu. Özellikle göğüs kısmındaki işlemeleriyle dikkat çekti. 

Haberin Devamı

O gece ne çekti o yırtmaçtan

Araya Hargate'in elbisesinin kuyruk kısmı kırmızı halıda birkaç kişilik yer kapladı. Merdivenleri çıkarken de iki kişi ona yardım etti. 

O gece ne çekti o yırtmaçtan

Viola Davis'in beyaz elbisesi de gösteriş konusunda öne çıkanlardan biriydi.

Â

O gece ne çekti o yırtmaçtan

Gemma Chan da gala için beyaz bir elbise tercih etti. 

O gece ne çekti o yırtmaçtan

Cannes'ın geçmişinde kırmızı halının en çok dikkat çeken elbiselerini giyen Anja Rubik bu kez pantolon ve gömlek tercih etti. 

O gece ne çekti o yırtmaçtan

Haberin Devamı

Grace Elizabeth gala için iki renkli bir elbise tercih etti. 

O gece ne çekti o yırtmaçtan

Gao Ye, göz alıcı yeşil elbisesiyle galanın en renkli giyinen ünlülerinden biriydi. 

O gece ne çekti o yırtmaçtan

Mavi En Sıcak Renktir adlı filmle, birkaç yıl önce Cannes Film Festivali'ne damgasını vuran Adele Exarchopoulos, gala için iki parçalı beyaz bir elbise giydi. 

O gece ne çekti o yırtmaçtan

Jude Law ve eski eşi Sadie Frost'un kızı Iris Law, kırmızı halının en iddialı kıyafetlerinden birini giydi.

BAKMADAN GEÇME!