Mezesi, balığı, bir de manzarası...

Güncelleme Tarihi:

Mezesi, balığı,  bir de manzarası...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2022 07:00

İster denize nazır, ister çiçekli rengârenk bir ara sokakta... Yaz tatilinde gözler hep o bölgenin en iyi balıkçılarını arar. Biz de balığı, deniz mahsulleri taze, meze seçkisi geniş, tabakları yaratıcı mekânların peşine düştük. Jürimize tatil beldelerinden en beğendikleri balık lokantalarını sorduk.

Haberin Devamı

1- DÜNYA STANDARTLARINDA

Yalova Restoran, Çanakkale

Mezesi, balığı,  bir de manzarası...

Ebru Erke “Deniz ürünü yorumları dünya standartlarında, mezeleri şahane” diyor. Teoman Hünal’a göre masadan memnun olmadan kalkmak mümkün değil... Levon Bağış, en taze balıkları en iyi şekilde pişirdiklerini söylüyor. 1940’tan bu yana hizmet veren işletmenin Bozcaada’da şubesi var. Karabiga karides salatası (300 lira), beyaz şarap soslu akivades (kum midyesi türü, 200 lira) öne çıkan lezzetleri. (0544) 117 10 45

2- MEZELERİ BİR BAŞKA

Bay Nihat Restoran, Balıkesir

Ayvalık, Cunda’da... Teoman Hünal “Ege’nin kıyısındasın, karşında Midilli, mezeler ve balık... Nasıl lezzetli olmasın ki!” diyor. Ferit Özkaşıkcı “Girit, Midilli ve Rum mutfağının rafine tatlarıyla birlikte, Türk mutfağı da hakkıyla temsil ediliyor. Otlu ve zeytinyağlı mezeleri (75 lira) harika” diye ekliyor. Somer Sivrioğlu’nun da favorilerinden... Ot kavurma 100 lira. (0266) 327 10 63

Haberin Devamı

3- ISTAKOZLU MAKARNA

Horasan Balık, İzmir

Mezesi, balığı,  bir de manzarası...

Çeşme’de... Ebru Erke “Ahmet ve Kezban Horasan çiftinin başında olduğu restoran tam bir aile işletmesi. Deniz ürünlerini çok güzel işliyorlar” diyor. Savaş Özbey ve Somer Sivrioğlu’nun da önerdiği restoranın imza tabağı ıstakozlu tagliatelle makarna. Deniz mahsullü şehriye risotto da seviliyor. (0232) 712 74 69

4-BARBUN ÇITLAMASINI TADIN

Orkide Balık Restaurant, Muğla

Mezesi, balığı,  bir de manzarası...

Ebru Erke’nin en beğendiği balıkçılardan; barbun çıtlama (porsiyonu 125 lira), mevsimiyse asma yaprağında sardalya ve kalamarı öneriyor. Bodrum Göltürkbükü’nde, Orkide Otel bünyesindeki restoran, deniz manzarasıyla da öne çıkıyor. (0252) 357 76 28

Haberin Devamı

5-MANZARASI SEVİLİYOR

Mimoza, Muğla

Mezesi, balığı,  bir de manzarası...

Bodrum Gümüşlük’teki mekân için Ferit Özkaşıkcı “Tereyağında karidesi ve sosta ahtapotu enfes. Karides salatası, kalamar köftesi, deniz mahsullü kabak da sevilir” diyor.  Deniz mahsullü ara sıcaklar 400-500 lira civarında. (0252) 394 31 39

6-BUHARDA SİRKELİ AHTAPOT

Balıkçı Niyazi, İzmir

Ebru Erke “Alaçatı’daki Plage Isolee’nin iskelesinde servis veren mekân İzmirlilerin balıkçı tercihlerinin başında geliyor. Balıkları hep tazedir” diyor. Baharat çeşitleri, sirke ve soğanla buharda pişirilmiş Rum usulü ahtapotu (porsiyonu 300 lira) meşhur. (0532) 250 82 98

7- ARA SICAKLARI BAŞARILI

Haberin Devamı

Yengeç Restaurant, İzmir

Mezesi, balığı,  bir de manzarası...

Urla’daki mekân için Ayfer Yavi “Enginarlı levrek, rezeneli ısırgan ezme ve ahtapotunu çok severim. Ara sıcakları çok başarılıdır” diyor. Ebru Erke de balığı iyi pişirdiklerini ve deniz mahsullerini başarılı bulduğunu söylüyor. (0530) 772 11 52

8-KARİDESİ, AKYASI...

Sezai’nin Yeri Balık Evi, Muğla

Mezesi, balığı,  bir de manzarası...

Fethiye’deki işletme için Salih S. Sevinç “Yediğim en iyi tereyağlı karideslerden (180 lira)... Suyuna banmalara doyamadığım sarımsaklı, ekşili Akya balık kafası (kilosu 400 lira) da hafızamdan silinmiyor” diyor. (0252) 612 78 87

Haberin Devamı

9-NEHRİ SEYREDEREK...

Halil’in Yeri, Muğla

Mezesi, balığı,  bir de manzarası...

Ayfer Yavi “Tazecik balık ve meze veriyor. Nehirden gelen serinlik ve manzarası da keyifli. Tuzda pişirilen levrek (kilosu 425 lira) ve aslan balığı pilakiyi beğeneceğinize eminim” diyor. İşletme, Akyaka’daki Azmak Nehri’nin yanı başında. (0252) 243 56 22

10-BALIK ÇORBASINI İÇİN

Liman Restaurant Ömer’in Yeri, Muğla

Mezesi, balığı,  bir de manzarası...

Marmaris’in merkezinde...  Salih Seçkin Sevinç “Burayı özellikle balık çorbası (80 lira) için tercih ediyorum” diyor. Izgara balık çeşitleri de seviliyor. (0252) 412 63 36

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!