Haşlanmış mı kızarmış mı?

Güncelleme Tarihi:

Haşlanmış mı kızarmış mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2022 07:00

İncecik açılmış hamuru ve nefis kıymalı harcıyla mutfağımızın en sevilen yemeklerinden biri mantı... Kimi haşlamasını seviyor, kimi kızarmışını... Okurlarımız bu hafta iki çeşidini kıyasladı. Yazarımız Sahrap Soysal evde yapmak isteyenler için tariflerini paylaştı.

Haberin Devamı

Instagram (@hurriyetlezzetlihayat) hesabımızda bu hafta “Tercihiniz haşlanmış mantı mı yoksa kızarmış mantı mı” diye sorduk. Anketimizi oylayan okurlarımızın yüzde 68’i haşlanmışı seçti. Biz de şu ayrıntıları istedik: “Haşlanmış mantıyı ne sıklıkla yersiniz? Yoğurdu sarımsaklı mı olmalı, sarımsaksız mı? Üzerine hangi baharat çeşitlerinden serpersiniz? Evde mantı açmayı denediniz mi? Kızarmış mantısını beğendiğiniz mekânlar hangileri? Evde yapmayı denediniz mi; yağda mı kızartırsınız yoksa fırında mı?” İşte, gelen yorumlardan bazıları...

@sultanca: “Haşlanmış mantı...”

@hatininmutfagi: “Derin dondurucumda her zaman ev yapımı mantım bulunur. Yoğurdu sarımsaklı olmalı, evde yiyorsam. Sosunda kırmızı biber ve nane olmalı. Zaman zaman sumak eklerim. Kızarmış mantıysa benim için Kirpi demek, ilk yediğimde çok hoşuma gitmişti. Evde fırında kızartıyorum, bazen sadece domates sosuyla yiyorum. Yoğurt olduğundaysa sarımsaklı olmalı. Anılarımda güzel dostlarla paylaşılan iş yemekleri ve Kayseri seyahatlerimde Kaşıkla’dan aldığım kutu kutu mantı var. Vakumlu poşetlerle yurtdışına mantı götürmüşlüğüm de var.”

Haberin Devamı

@zmrtsykn: “Mantıyı yapmasını da, yemesini de, yedirmesini de çok severim. Mantı yaptığım gün hem haşlama, hem kızartma hem de fırında olmak üzere üç çeşidini yaparım; kim neyi severse onu yer. Aklıma bol sarımsaklı ve naneli haşlama mantı getirdiniz.”

@selmaozdogan: “Annemin mantısının tarifini vereyim. Tereyağlı, salçalı ve tuzlu suda pişirilen haşlama mantı, favorim. Tabağa pişirdiğimiz suyuyla birlikte alırız. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yeriz, harika olur.”

@zulal_erdem_ozdemir: “Mantıyı haşlanmış severim. Yoğurdu da (genelde yoğurtsuz yerim) sarımsağı az, sosu salçalı, acısız ve tereyağlı olmalı. Baharat istemem. Sinop mantısını tercih ederim.”

@arzugi: “Tercihim haşlanmış mantı. Anneminkinin üzerine tanımam. Mantı küçük ve bol kıymalı olmalı, yoğurdu sarımsaklı severim. Salça, zeytinyağı ve kırmızı biberle yapılan sosu gezdirdikten sonra bolca nane ve kırmızı biber serperim. Genellikle güvendiğim yerlerden alıp evde pişiriyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!