Haşlama haberleri sayfasında Haşlama hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2088 Haşlama haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Herkesin çok sevdiği tavuk ürünlerinden birisi kemiksiz tavuk olarak bilinmektedir. Kemiksiz tavuk hem lezzetli hem de çok kullanışlı bir yiyecektir. Kemik bulunmayan bu tavuk türü ile çok sayıda yemek yapma şansınız vardır. Sizler için Tavuk göğsü nasıl haşlanır? Kemiksiz tavuk göğsü haşlama suyuna ne konur, kaç dakikada haşlanır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tavuk GöğsüHerkesin severek tükettiği besinlerin başında yumurta gelmektedir. Yumurtanın birçok pişirme tekniği bulunmaktadır. Özellikle haşlanmış yumurta çok sık tüketilmektedir. Tabi yiyeceğiniz yumurtanın bozuk olmaması gerekmektedir. Sizler için Yumurta kaç günde bozulur? Haşlanmış, kırılmış ve çiğ yumurta yazın sıcakta ya da kışın soğukta kaç günde bozulur tüm detayları ile derledik.
#YumurtaYemeklerin vazgeçilmez ürünü olan tavuk her eve girmektedir. Tavuğun her halinin çok sevildiği ve sıkça tüketildiği bilinmektedir. Çok sayıda yemek içerisine tavuk koyma şansınızda bulunmaktadır. Sizler için Pişmiş tavuk kaç günde bozulur? Pişmiş tavuk dolapta kaç gün durur ve buzlukta saklanır mı gibi merak edilen soruları ayrıntılı bir şekilde derledik.
#Pişmiş Tavukİncecik açılmış hamuru ve nefis kıymalı harcıyla mutfağımızın en sevilen yemeklerinden biri mantı... Kimi haşlamasını seviyor, kimi kızarmışını... Okurlarımız bu hafta iki çeşidini kıyasladı. Yazarımız Sahrap Soysal evde yapmak isteyenler için tariflerini paylaştı.
#Sahrap Soysalİçliköfte, iç harcı ve el becerisi isteyen geleneksel şekliyle zahmetli ve bir o kadar kıymetli bir lezzet. Daha çok Güneydoğu illerimizle özdeşleşen bu yemeğin yapımı şehirden şehre farklılık gösterebiliyor. Sosyal medya hesabımızdan sorduk: “Haşlamasını mı daha çok seviyorsunuz, yoksa kızartmasını mı? Hangisine hayır diyemiyorsunuz ve neden?”
#İçli KöfteHerkesin sevdiği ürünlerden birisi patatestir. Bu lezzetli sebzeden çok sayıda yemek çıktığı bilinmektedir. Durum böyle olunca neredeyse herkesin patatesle alakalı bir yemeğe karşı çok ilgisi olduğu görülmektedir. Patates nasıl haşlanır? Patates suda kaç dakika haşlanır, haşlarken kapak kapatılır mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#PatatesPişirme tekniklerinde kök sebzeleri haşlamayı öğreniyoruz. Kök sebzeleri tanıyarak dillerinden anlamaya başladığınızda; her birinin kolayca leziz bir yemeğe dönüşebildiğini keşfedeceksiniz. Kök sebzelerin en sevileni patatesi haşlıyor ve nefis bir püre hazırlıyoruz.
#Püre''Suyu kaynatmanın neresi zor olabilir ki'' diye düşünmeyin; haşlama tekniği yanlış uygulandığında yemeklerde istenilen lezzeti yakalamak çok zor. Oysa son derece basit birkaç temel tekniği öğrendiğinizde bu pratik yöntemi çok sık uygulamak isteyeceksiniz. Özellikle kabuklu deniz ürünleri için ideal bir pişirme tekniği.
#Haşlamaİmparator mantarı, padişah mantarı adıyla da bilinen, doğada nadir bulunan özel bir mantar türüdür. Etli yapısı ve kendine özgü lezzetiyle nefis bir tadı vardır. Doğru şekilde temizlenip pişirildiğinde tek başına bir öğün olabilecek kadar doyurucudur. Peki, imparator mantarı nedir, nasıl pişirilir? Püf noktaları ve bu özel mantarla hazırlanan makarna tarifi hemen aşağıda sizi bekliyor.
#İmparator MantarıKarnabahar, kış aylarında yenebilecek en ekonomik ve sağlıklı sebzelerin başında geliyor. Üstelik pizza tabanından kısıra birçok tarifte de karbonhidrat tüketmeyenlerin imdadına yetişiyor. Bu tarifte beşamel soslu fırında karnabahar hazırladık. İşte, içi yumuşacık, üzeri altın renginde kızaran fırında karnabahar pişirmenin püf noktaları ve tarifi.
#Fırında KarnabaharYemekte fark yaratmanın en basit yolu, tuzu çok iyi tanımaktan geçer. Her tuzun tadı, etkisi ve yemeğe kattığı lezzet farklıdır. Hangi tuzun nasıl kullanılacağını, ne kadar ekleneceğini ve fazla tuzun nasıl dengeleneceğine birlikte bakalım. İşte, tuz ile ilgili bilmeniz gerekenler...
#TuzKuru fasulye, bakliyatlar arasında en sevileni olabilir. Piyaz gibi birçok farklı tarifte de kendisine yer bulan kuru fasulyenin tabii ki en popüler hali yemeği. Peki bazı lokantaların imza yemeği haline gelen kuru fasulyeyi iyi yapmanı püf noktaları neler, bunları biliyor musunuz? İşte yanında pilav ve turşu da olursa yiyene parmaklarını da yedirecek kadar lezzetli kuru fasulye yapmanın sırları…
#Kuru FasulyeKestane sonbahar ve kış aylarının en sevilen yemişlerinden. Hem oldukça besleyici ve enerji verici hem de çok lezzetli olan kestane, soğuk günlerin keyif. Kestane eskiden mangalda ya da soba üzerinde pişirilirken günümüzde sobalı evlerin sayısının gittikçe azalmasıyla kestane pişirmek için de farklı yollar deneniyor. Sizin için kestanelerinizi evde hiç zorlanmadan pişirebileceğiniz, üstelik o eski kestane lezzetini de kolayca yakalayabileceğiniz yöntemler hazırladık. İşte evde kestane pişirmenin kolay yolları…
#Evde Kestane Nasıl YapılırKarides pişirirken doğru ısıyı ve pişirme süresini ayarlamak lezzeti belirleyen en kritik aşamadır. Fazla pişirme, etini lastik gibi yaparken kısa sürede yüksek ısıda pişirme tam tersi bir yumuşaklık sağlar. Karides; ızgara, tava, güveç ve haşlama yöntemlerinde lezzet olarak farklı sonuçlar verir. İşte, kolay karides pişirme yöntemleri ve lezzet püf noktaları...
#Karides PişirmeÇerkez tavuğu, lif lif ayrılan tavuğun cevizle birleşmesiyle ortaya çıkan nefis bir lezzet. Haşlanmış tavuk eti, ceviz ve sarımsağın lezzetiyle hazırlanan bu geleneksel tarifi; meze, ana yemek veya ekmek üstü lezzeti olarak servis edebilirsiniz. Hazırlarken doğru kıvamı yakalamak için birkaç püf noktasına dikkat etmeniz yeterli. İşte kıvamında Çerkez tavuğu hazırlamanın püf noktaları ve tarifi…
#Çerkez TavuğuTam mantar mevsimindeyiz, sonbahar yağmurları mantarları besledi, büyüttü. Boy boy, çeşit çeşit... Doğanın en güzel hediyelerinden biri mantar. Sonbaharın bereketini, güzelliğini sofralarımıza taşır. Çıntar (kanlıca) fırında, istiridye çorbada, sığırdili mantarı makarnada... Şef Müge Ergül, birbirinden lezzetli reçetelerini paylaşıp mantar temizliğine dair püf noktaları verdi.
#Melis YılmazTarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş yapan firmalar listesi her geçen gün biraz daha uzuyor. Hileli ürün nedeniyle defalarca listede yer alan ama inatla hileli ürün piyasaya süren firmalardan sonra şimdi de etiketteki içeriği ürüne koymayan ya da sağlığa zararlı üretim yapmaktan geri durmayan firmalar gündemde.
#SağlıkYoğurdun ferahlığıyla ıspanağın lezzetini bir araya getiren borani, hem kolayca hazırlanıyor hem de sofraya nefis bir meze seçeneği katıyor. İster yemeklerin yanına, ister tek başına hafif bir öğün olarak tercih edin, az malzemeyle harika bir sonuç veriyor. İşte, kıvamı yerinde ıspanaklı borani yapmanın püf noktaları ve tarifi…
#Borani TarifiPatatesin kızartması, püresi, salatası, kumpiri ya da yemeği… Her hali ayrı güzel, her hali lezzetli. Aralarında patates püresinin lezzeti bambaşka. Ancak püresini yaparken kıvamı yakalamak için birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekir. Fazla karıştırıldığında lastik gibi olur, az ezildiğinde tane tane kalır. Et, balık ve sebze yemeklerinin yanına çok yakışan patates püresinin lezzet püf noktaları ve tarifi...
#Patates Püresi TarifiArap köfte, Gaziantep ve çevresi başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu mutfağının köklü yemeklerinden biri. Dışı çıtır, içi yumuşak yapısıyla öne çıkan bu köfte, baharat dengesiyle karakteristik bir lezzet sunar. İnce bulgurun doğru kıvamda yoğrulması ve köftenin dağılmadan pişmesi lezzetin en kritik noktası. Siz de tam kıvamında, dağılmayan Arap köfte yapmak istiyorsanız bu adımları dikkatle uygulayın. Şimdiden afiyet olsun.
#Arap Köfte TarifiGünümüzde mide yanması, ağza acı su gelmesi ve göğüste baskı hissi birçok kişinin hayatını zorlaştırıyor. Bu şikâyetlerin en yaygın nedenlerinden biri de reflü. Tıbbi adıyla “gastroözofageal reflü” olan bu hastalık, mide asidinin yemek borusuna geri kaçmasıyla ortaya çıkıyor.
#ReflüSoğuk günlerin en besleyici sebzelerinden brokoli, doğru pişirildiğinde sofralara hem renk hem lezzet katıyor. C vitamini ve lif açısından zengin içeriğiyle bağışıklığı destekliyor, sindirimi düzenliyor. Brokoliyi buharda, fırında, çorba ya da salata olarak pişirerek mutfağınızda farklı lezzetlere yer açın. İşte brokoliyi en lezzetli haliyle sofralarınıza taşımak için püf noktaları ve tarifler...
#Brokoli Tarifleriİtalyan mutfağının el emeği lezzetlerinden ravioli, doğru malzeme ve teknikle yapıldığında evde, restoran kalitesinde sonuç verir. İncecik açılmış hamurun içine doldurulan harç, ister peynirli ister deniz mahsullü olsun, her lokmada ayrı bir lezzet sunar. İşte ravioli yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları ve özel bir tarif olan ravioli di pesce...
#İtalyan MutfağıTürk mutfağında sarmanın her türlüsü sevilir ama lahana sarması bambaşka bir yere sahip. Özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olan bu klasik lezzet, hem zeytinyağlı hem de etli olarak hazırlanır. Yaprak seçimi, haşlama süresi ve iç harç dengesiyle dağılmadan pişen lahana sarmasının sırları ve tam ölçülü tarifi burada.
#Lahana Sarması TarifiŞüphesiz ki en değerli servetimiz, çoğu zaman farkında bile olmadan tükettiğimiz sağlığımızdır. Her gün koşturduğumuz iş temposu, trafik, stres ve modern hayatın bize sunduğu hazır gıdalar derken sağlığımızı tehdit eden pek çok unsurla karşı karşıya kalıyoruz.
#Sağlıklı BeslenmeHamuru elde açılmış, sosuyla, yoğurduyla iştah kabartan bir mantıya kim hayır diyebilir? Sofralarınızı bu enfes lezzet ile şenlendirmek isterseniz tüm yapılış detayları aşağıda. Bir tabağın yetmeyeceği nefis mantı tarifi ve püf noktalarıyla evde kolayca lezzetli mantı hazırlayabilirsiniz.
#Kayseri MantısıTürk mutfağının en özel hamur işlerinden biri olan su böreği, ince yufkaların kat kat dizilerek haşlanması ve iç malzemelerle bütünleşmesiyle ortaya çıkan geleneksel bir lezzet... Peki su böreği evde nasıl yapılır? İşte börek ustalarına parmak ısırtacak kadar lezzetli bir su böreği yapmak isteyenler için hazırladığımız püf noktaları...
#Su BöreğiPatates mutfaklarımızın olmazsa olmazlarından. Çorbadan böreğe her yemeğe tat ve kıvam katıyor. Üstelik haşlamadan kızartmaya her türlü pişirme tekniğine de uyum sağlıyor. Peki mutfağın güzeli patatesten yemek dışında da faydalanabileceğinizi biliyor musunuz? İşte patatesle yapılabilecek 6 şey...
#PatatesTürk mutfağının en sevilen malzemelerinden biri olan tarhana, son yıllarda sadece çorba olarak değil, cips gibi atıştırmalıklarla da karşımıza çıkıyor. Tarhana evde katkısız bir biçimde yapıldığında çok daha kıymetli ve sağlıklı bir hale geliyor. Uzun ömürlü olması için iyice kurutulması gereken, bu nedenle yaz aylarının sonlarında kış hazırlığı olarak yapılan tarhanada telaş şimdiden başladı bile. Peki tarhana nasıl yapılır? Tarhana hamuru nasıl hazırlanır, tarhana nasıl kurutulur? Bütün bu soruların cevapları ve farklı yörelerden tarhana tariflerimiz aşağıda. Bereketi şifası bol olsun…
#TarhanaDondurulmuş sebzeler çoğu zaman hayat kurtarıcı oluyor. Hele ki mevsimi olmayan sebzelere ihtiyaç duyduğumuzda ilk önce dondurulmuş ürünlere başvuruyoruz. Ancak bu ürünleri kullanırken çok sık yapılan bazı hatalar var. Sizin için bu hataları mercek altına aldık...
#Dondurulmuş GıdalarKırmızı pancar rengiyle gözleri, lezzetiyle mideleri doyuran bir sebzedir. İçinde bulunan A,B,C,P vitaminleri ile bağışıklık sistemini güçlendiren; aynı zamanda tam bir mineral deposu olan kırmızı pancarı nasıl tüketmeliyiz? Pancar nasıl pişirilir? Pancarın kabukları nasıl kolay soyulur? Fırında pancar nasıl pişirilir? Pancarı haşlamanın püf noktaları nelerdir? Bunlar gibi birçok sorunun cevabı burada…
#PancarSu böreği Osmanlı mutfağından günümüze uzanan en kıymetli ve köklü lezzetlerimizin başında geliyor. Kalabalık gruplar halinde sofrada buluşulan düğün, bayram gibi özel günlerde masada bulunması adet olan su böreği birçok pastane ve börekçinin de menüsünde bulunuyor. Son dönemde maden suyu gibi malzemeler kullanılarak daha kolay su böreği tarifleri üretilmiş olsa da, bu böreğin yapılışı aslında oldukça zahmetli. Ancak belli püf noktalarına dikkat ederek zahmetini azaltabilir ve böreğinizin enfes bir lezzet ve görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. İşte geleneksel su böreğinin püf noktaları…
#Su Böreği





























