GeriSeyahat Keçiboynuzu tatlısı Ebegümeci çorbası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Keçiboynuzu tatlısı Ebegümeci çorbası

Keçiboynuzu tatlısı Ebegümeci çorbası

SELANİK göçmeni bir aileden Fatma Özalkan dede-nine öğretileriyle ‘şifalı otlardan yaptığı yemekleri’ kurs açarak genç kuşaklara aktarmak istiyor.Yeşilköy’de Figaro’s adıyla iki lokantasında birçoğumuzun adını bile duymadığı otlarla çorbalar, yemekler, tatlılar yapan Fatma Özbalkan, 20 yıl Almanya’da vejetaryen ve diyet yemekleri yapan bir restaurantta çalıştıktan sonra 1990’da Türkiye’ye döndüğünü belirterek şöyle konuşuyor: ‘Sabahları köy kahvaltısı servisimiz var. Beyaz et ve balık yemekleri de yapıyoruz. Menüde; Keçiboynuzu tatlısı, portakallı helva, Ebegümeci çorbası, soya köftesi, ekmeği, ısırganlı börek v.b. çok sayıda ilginç yemek var. Zeytinyağı ve sarmısak yağı kullanıyoruz. En büyük isteğim bu yemek kültürünü gençlere aktarmak için bir kurs açmak.’ 
False