GeriSeyahat Kaymak bahane Mont Blanc uçuşu şahane
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kaymak bahane Mont Blanc uçuşu şahane

Kaymak bahane Mont Blanc uçuşu şahane

Megeve, Fransa’nın Rhône-Alpes Bölgesi’ndeki kayak merkezlerinden biri. Megeve’i rakibi Courchevel’den ayıran önemli özellikler var. Courchevel kayakçılar için Bodrum’sa Megeve Alaçatı!

Megeve, öncelikle bir dağ kasabası. Sadece bir kayak merkezi değil. Zaten Megeve’i rakibi Courchevel’den ayıran en önemli nokta bu. Megeve’e kayak pistleri sonradan kurulmuş ve şu anda 445 km’lik piste sahip bu küçük kasaba. Megeve’in alamet-i farikası elbette Mont Blanc. Hava açık ve güneşli olduğunda nefis bir seyri oluyor. Doğru pistlerin tepesine çıktığınız takdirde tabii...

110 TL'YE UÇAKLA ZİRVEYE

Sadece seyretmekle kalmayıp Mont Blanc’ı daha yakından görmek de mümkün! 35 ila 40 dakika süren Mont Blanc uçuşu kişi başı yaklaşık 110 TL. Herkes bu eşsiz deneyimi yapabiliyor.
Oturuyorsunuz pilotun yanına ve keyfini çıkarıyorsunuz (ya da ilk saniyelerde “Deli miyim neyim?” oluyorsunuz). Benzer uçuşlar Avrupa’nın diğer meşhur kayak merkezlerinde de (Courchevel, Meribel gibi) var. Ama bana söylenen hiçbirinin Mont Blanc kadar etkileyici olmadığı... Dile kolay, tam 4.810 metre yükseklikteki zirvenin içindeki vadiye kadar girip buzullara selam çakıyorsunuz.

Kaymak bahane Mont Blanc uçuşu şahane


GURMELER İÇİN CENNET

Courchevel kayakçılar için Bodrum’sa Megeve Alaçatı! Çünkü Megeve, Courchevel’e göre daha Fransız. Rus ve Türk turist pek az olduğu için. Ayrıca daha rafine ve sofistike. Michelin yıldızlı üç tane restoranı olduğu için. En meşhur Michelin restoranlarından biri şef Emmanuel Renaut’nun Flocons de Sel’i. Orada yediğim göl balığının tadını hâlâ unutabilmiş değilim, öyle söyleyeyim. Bir diğer Michelin yıldızlı şef, Julien Gatillon’un Le 1920 restoranını da notlarınız arasına yazın. Onun yemekleri de nefisti.

ÖĞLE YEMEĞİ İÇİN İDEAL

Dağda olunca insan ekstra daha fazla yiyor, orası kesin. O yüzden öğle yemeği de önemli. Öğle yemeği için gidilecek en güzel yer ise Mont D’Arbois pistinin tepesindeki ‘Ideal 1850’ adlı restoran. Bir kere terasından manzarası nefis. Hamburgeri de öyle. Ama pahalı. Hiç öyle ucuz fiyatlar beklemeyin. Kişi başı en az 160 TL’ye çıkarsınız.

Kaymak bahane Mont Blanc uçuşu şahane


SPA KÜLTÜRÜ GELİŞMİŞ

Megeve’deki dağ evleri, şatafat, lüksten ziyade doğallık ve spa kültürüyle ön planda. En iyi örneklerden biri Chalet Zannier. Daha önce burada konaklamış jabiroo.com’un sahibi Sunay Babahan’ın önerisiyle burada kaldım, gerçekten değdi. Zannier’de kalmasanız dahi spa’sında masaj alın ya da şarap kavı geniş barına mutlaka uğrayın. Bana hak vereceksiniz...

NASIL GİDİLİR?

Megeve’e ulaşmak için gidilecek yer Cenevre. Oradan Fransa’ya geçip bir saatte Megeve kasabasına ulaşılıyor. Mont Blanc uçuşu için Cessna tipi pervaneli uçakların kalktığı karlarla kaplı küçük havalimanı da Megeve’e çok yakın.

Kaymak bahane Mont Blanc uçuşu şahane


NEREDE KALINIR?

Les Fermes de Marie: 5 yıldızlı tesis Megeve’nin merkezine sadece 10 dakikalık yürüme mesafesinde. 71 odası, fitness merkezi, yüzme havuzu var. Megeve ve teleferiklere ücretsiz servis sağlanıyor (Tek gece oda fiyatı 1.560 TL).

Hotel Le Lodge Park: 4 yıldızlı otelde 49 oda bulunuyor. Sauna, spa ve buhar banyosu var (Gecelik 1.421 TL).

Hotel Mont Blanc: Megeve’nin merkezinde ki 4 yıldızlı otelin 40 odası var. Spa ve kapalı bir yüzme havuzuna sahip. Spa’da ayrıca karın ve buzun tertemiz doğasıyla mükemmel bir uyum sağlayan dört uygulama kabini bulunuyor (Gecelik oda fiyatı 961 TL).

False