GeriSeyahat Kayısılı kereviz
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kayısılı kereviz

Kayısılı kereviz

Bakır bir tencerenin dibi yaÄŸlanarak, ortalarından kesilerek iki parça yapılmış kuru kayısıyla boydan boya döşenir. Kayısıların üzerine iki kat dilimlenmiÅŸ kereviz konur ve bunların üzeri de yeniden kayısıyla döşenir ve tencerenin aÄŸzına yakın yere gelinceye kadar böyle devam edilir. Ä°stendiÄŸi takdirde, aralara birkaç tutan safran da konulabilir. En üstteki kerevizler de kayısıyla kaplandıktan sonra, önceden az haÅŸlanmış kereviz yaprakları ve taze soÄŸan yerleÅŸtirilir. Ayrı bir kapta, istenilen miktarda hafif zeytinyağının içerisine bir çorba kaşığı elma sirkesi konur, iyice karıştırıldıktan sonra tencereye dökülür. Yarım saat kadar piÅŸirilir ve üzerine zevke göre tarçın veya toz zencefil serpilir.Â
False