GeriSeyahat Hizmet küratörü oteller
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hizmet küratörü oteller

Hizmet küratörü oteller

Artık lüks tatili seçenler öyküsü olan, tarihi yaşatan, sanatla iç içe, çevre dostu otelleri tercih ediyor. Tesisler de bu ihtiyaca, hizmet küratörlüğüyle yanıt veriyor. İşte bu akımın önde gelen örnekleri... Erdal İpekeşen, Tempo Travel dergisinin kış sayısı için derledi.

ÇUKURHAN
Her odası farklı dekore edildi

16’ncı yüzyılda Ankara’da bir kervansaray olarak inşa edilen tarihi Çukurhan, aslına sadık kalınarak restore edilip, butik otele dönüştü. Ankara Kalesi’ndeki Divan Çukurhan, 19 özel odası ve tarihi dokusuyla konuklarını geçmişten günümüze yolculuğa davet ediyor. Otelin öne çıkan özelliklerinden biri de tüm odalarının Bambu, Hint, İngiliz, Osmanlı, Tibet gibi farklı konseptlere sahip olması. Her biri konsepte uygun antika eşyalarla döşeli. Avlu Restoran’da Divan’ın tecrübeli şeflerinin hazırladığı lezzetler, Avlu Bar’da kaliteli şaraplar ve özel reçetelerle hazırlanan kokteyller sunuluyor. (www.divan.com.tr)

BENTLEY HOTEL
Sadelik ve huzur
Konukları bugünün lüks kavramını, incelikli detaylarla bezeli, modern ve sıcak bir atmosferde yaşıyor. Sadeliğin ve huzurun egemen olduğu bu ortamda konfor, ihtiyaca uygun detaylarda kendini gösteriyor. Milano’lu mimarlar Piero Lissoni ve Nicoletta Canesi’nin tasarımı ışığı, sade ve ince çizgilerle buluşturmuş. Doğu ve Batı kültürlerinin uyumlu bir birliktelik sergilediği eşya ve aksesuarlar ise ambiyansı daha da güçlendiriyor. Restoranı Türk damak tadıyla fusion mutfağının yaratıcı lezzetlerini birleştiriyor. (www.bentley-hotel.com)


LİMAK TERMAL
Yan yatmış 8’in sırrı
Yalova’daki Limak Termal, Atatürk’ü ağırlamış bir bina. Gazi Üniversitesi’nin proje desteğiyle restorasyonu yapılarak hizmete açılan binada eskiyle yeninin uyumunu görmeniz mümkün. 40 VIP odası bulunuyor. Her oda numarası Mustafa Kemal’in yaşadığı yılları içeriyor. 1938’de ise ‘8’ rakamının yan yatmış hali sonsuzluğu simgeliyor. (limakhotels.com/thermal)

SAVON HOTEL
Sabun fabrikasıydı
 1860’ta Antakya’da sabunhane olarak inşa edilen bina, 1960’a kadar sabun ve zeytinyağı imalathanesiydi. Bir süre depo olarak kullanıldı. 2003’te butik otele dönüştürüldü. 3200 metrekarelik alanı olan Savon Hotel’in, 36 standart lüks, 2’si jakuzili 4 VIP ve 3 süit odası bulunuyor. Restoranında Antakya mutfağı sunuluyor. (www.savonhotel.com.tr)

WOW ENSARİ KONAĞI
Sanki müze
Eyüp Sultan Camii’nin yakınındaki konağın 19’uncu yüzyılın ikinci yarısında yapıldığı tahmin ediliyor. 1980’lerin sonuna kadar konuttu. Yangınla tahrip olan yapı restore edilerek otele dönüştürüldü. Osmanlı stiline uygun döşenmiş konakta 8 standart, 2 süit bulunuyor. Konak, Osmanlı’dan kalan çok sayıda eserle açık hava müzesi görünümünde. (www.wowensarikonagi.com)

False