GeriSeyahat Hafta sonu ne yapsak
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hafta sonu ne yapsak

Hafta sonu ne yapsak

Güzel havaların İstanbul'u terk etmek üzere olduğu şu günlerde hafta sonunu evde geçirmeyin, sizin için hazırladığımız etkinlik rehberinden faydalanın...

İstanbul'da yazdan kalma günler yaşadığımız şu sıralarda hafta sonu planlarınızı düzenlemenize yardımcı oluyoruz. Hafta sonunu evde kapalı kalarak geçirmek istemeyenler etkinlik rehberimizde konserler, tiyatrolar, vizyona giren son filmler ve festivallerden bir grup seçme etkinliği rehberimizde bulabilirler...

Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars feat. Lenia Diaz (Cuba)

Yer: İndigo - Beyoğlu

/images/100/0x0/55ea3888f018fbb8f8723344

Tarih: 3 Ekim Cumartesi

Bilet Fiyatları: 20.00 TL - 30.00 TL

Ghetto’nun vazgeçilmez Latin gecelerinin usta ismi Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars sezonun ilk performansıyla sahneye çıkıyor. Ateşli Latin parçalar, çılgın danslar, keyifli espriler ile bildiğiniz bir konser gecesinden fazlasını vaad eden bu gecede, tüm dans marifetlerinizi göstermeye hazırlanın.

Geçtiğimiz sezon kalplerimizi fetheden Ayhan Sicimoğlu/Buena Vista Revisited serisinin, Kübalı solist Lenia Diaz ise gecenin pastadan çıkan en büyük sürprizi olacak. Şarkıları kadar dansları ve fiziğiyle dikkat çeken şarkıcıya ‘Karaipler’den gelen sıcak hava dalgası’ desek abartmış olmayız.

Unirock Festival’in yaratıcılarından yepyeni bir festival: Unirock Extreme Festival

Yer: Maçka Küçük Çiftlik Park

Tarih: 3 Ekim Cumartesi

Bilet Fiyatları: 39.00 TL - 56.00 TL  112.00 TL

/images/100/0x0/55ea3888f018fbb8f8723346

Son iki yılda Opeth, Dark Tranquillity, Kreator, Testament, Paradise Lost ve Amon Amarth gibi metal müziğinin dev isimlerini sahnelerinde ağırlayan ve toplamda 25.000 kişinin katılımıyla bu alanda rekorlara imza atan Unirock Festival, yeni bir festival için hazırlıklarına başladı. 3 Ekim Cumartesi günü tek günlük etkinlik olarak düzenlenecek Unirock Extreme Fest'te yerli ve yabancı toplam 9 grup sahne alacak.

Festivalin kesinleşen ilk konukları arasında Kalmahi Graveworm, Legion Of The Damned ve Carnophage bulunuyor. Festivale toplamda 6.000 kişinin katılması bekleniyor.

"Yar Bana Bir Eğlenceee" diyenler Karagöz - Hacivat gösterisine

/images/100/0x0/55ea3888f018fbb8f8723348

Yer: Akbank Sanat

Tarih: 3 Ekim Cumartesi

Bilet Fiyatları: 5.00 TL - 8.00 TL

Günümüzden geçmişe dönmek istesek , birçoğumuz çocukluk hayallerinde yaşattığı Hacıvat ve Karagöz’le birlikte kuklaların dünyasında olmak isterdi.

Geleneksel değerlerimizin en eğlenceli ve önemli tiplemelerinden Hacivat ve Karagöz,  bu kez hayal perdesinden çıkarak görkemli kostümleriyle canlı olarak karşımızda olacaklar.  Buna Şetaret Bacı, İbiş ve Laz karakterleri de eklenince ortaya çıkan kahkaha tufanı “ Yar Bana Bir Eğlence” oyunu ile çocuklar unutulmaz bir gün geçirecekler.

Kitapseverler bu festivali kaçırmasın

Yer: Taksim - Gezi Parkı

Tarih: 3 - 4 Ekim (Cumartesi - Pazar)

Geçtiğimiz yıllarda Galata Meydanı’nda 24 sahafın katılımıyla “Galata Sahaf Festivali” yapılmıştı. Ardından ise 60 sahafın katılımıyla Ekim 2008’de festival, Galata’dan Taksim Meydanı’na taşındı ve “Beyoğlu Sahaf Festivali” adını aldı. Her geçen yıl katılımcı sayısı artarak, geniş kitlelere ulaşan festivale, bu yıl

/images/100/0x0/55ea3888f018fbb8f872334a
İstanbul’un çeşitli semtlerinden 75 sahaf geliyor.

Beyoğlu Sahaf Festivali, 11 Ekim'e kadar açık olacak. Festivalde nadir ve kıymetli asırlık kitaplar, objeler, evraklar, el yazmaları, koleksiyonlar ziyaretçilerle buluşacak.

Sanatseverler için alternatfi sergi; "Neyse O"

Yer: Sıraselviler Cad. Bilsar Binası - Beyoğlu

Tarih: 4 Ekim Pazar

Taksim'deki Bilsar Binası, New Yorklu Slag Galeri'nin organize ettiği, küratörlüğünü Benjamin Fellmann'ın yaptığı 'Neyse O / Without Hintersinn' isimli sergiye ev sahipliği yapıyor.

Sergide Dumitru Gorzo, Serkan Özkaya ve Mircea Suciu'nun işleri yer alacak. Birbirinden farklı eserlerin ele alındığı sergi, toplum ve sanatın insan tarafından algılanışını sorgulayacak. Serkan Özkaya, mekana yayılan beyaz kağıtlarla 'dondurulmuş hareket' kavramını sorgulayacak. Sergi 10 Ekim'e dek açık olacak.

Delilik ve dahiliğin arasındaki adamlardan "Van Gogh"

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Tarih: 4 Ekim Pazar - 16.00

Bilet Fiyatları: 13.00 TL - 23.00 TL  

Caddebostan Kültür Merkezi'nde dünya sanatına damgasını vurmuş bir isimin hayatından kesitler sunan bir oyun sahneleniyor. Yaratılan renkler, çizgiler, insan doğasının neler yaratabileceğinin kanıtı. Hissettiklerini kağıda aktarma yeteneği, bu yeteneğin çok çalışarak geliştirilmesi, hiç bir karşılık beklemeden çalışmak. Bu yolculukta çekilen acılar, hüzünler ve çatışmalar bu oyunda sahneleniyor.

Sabrina Fresko takı ve heykel sergisi

Yer: Simya Galeri Ortaköy

Tarih: 4 Ekim Pazar

/images/100/0x0/55ea3888f018fbb8f872334c

Simya Galeri 23 Aralık'a kadar Zaman/İnsan Hayatı Zamana İlmek Atarak Yaşar isimli sergiye ev sahipliği yapacak. Sabrina Fresko'nun "Örümceğin Renkli Rüyası diye adlandırdığı elde örülmüş kolyeleri, sonsuzluk, kinetik heykelleri sergisinin içeriğini oluşturuyor.

İki Çarpı İki

Yer: Cevahir Alışveriş Merkezi Salon 2

Tarih: 4 Ekim Pazar - 15.00

Bilet fiyatları: 3. 00 TL - 4.00 TL - 5.00 TL - 6.00 TL

/images/100/0x0/55ea3888f018fbb8f872334e

60. yılını kutlayan İstanbul Devlet Tiyatrosu'ndan bir oyun. İki çift, iki ayrı ilişki, iktidar ve sevgi, evlilik ve monotonluk, aşk ve macera, kadın ve erkek, birey ve politika üzerine ilginç bir oyunculuk deneyimi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

False