GeriSeyahat Geçen yılın ödül şampiyonu Mardan
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Geçen yılın ödül şampiyonu Mardan

Geçen yılın ödül şampiyonu Mardan

Türkiye’nin SPA’ları iki yıldır uluslararası sıralamalarda, yarışmalarda hızla üst sıralara tırmanıyor. 2010’da Avrupa liderliğiyle gurur kaynağı olan ödüllü tesisler artık dünya liderliğine oynuyor. Antalya’daki Mardan Palace, 2011 Dünya Seyahat Ödülleri’nde “Dünyanın Lider SPA Oteli” seçildi, ayrıca beş ödül daha aldı. Istanbul Edition ise Amerikan Conde Nast Traveler dergisi editörlerince 2012’nin 35 yeni gözde SPA’sı arasında gösterildi.

MARDAN PALACE

Antalya’daki Mardan Palace oteli, 2009’dan bu yana Dünya Seyahat Ödülleri’nde, farklı kategorilerde 15 kez birincilik kürsüsüne çıktı. 2010 ve 2011’de tüm dünyadan 67 bin seyahat acentası temsilcisinin oylarıyla “Dünyanın Lider SPA Oteli” seçildi. Geçen yıl ayrıca “Dünyanın Lider Lüks Resort Oteli”, “Avrupa’nın Lider Lider Lüks Resort Oteli”, “Avrupa’nın Lider Başkan Süiti” kategorilerinde birinci oldu.
Otelin Alman Knafs firmasının danışmanlığında kurulan 7 bin 500 metrekarelik SPA’sında 50 metrelik yüzme havuzu, Türk hamamı, spor ve güzellik merkezi bulunuyor. Özel konuklar VIP bölümünde, balayı çiftleri yuvarlak jakuzi, yuvarlak yatağın bulunduğu çift kişilik odalarda ağırlanıyor. Konuklar tıbbi, dermatolojik, deniz suyu, holistik terapilerden birini seçebiliyor. Uzmanlar iki saati bulan 32 farklı masaj tekniği uyguluyor. (Tel: 0242 310 41 00) 

İSTANBUL FOUR SEASONS

Kullanıcı oylarıyla seçildi

İnternetin popüler SPA arama motorlarından SPA Finder, 2011’de okurlarının oylarıyla dünyanın en iyi SPA’larını belirledi. Türkiye’den listeye sadece Four Seasons Istanbul girdi. Otelin geçen yıl açılan 2 bin 100 metrekarelik SPA’sı haftanın her günü sabah saat 09.00’dan akşam 21.00’e kadar hizmet veriyor. 15 metrelik kapalı yüzme havuzu, kadın ve erkekler için ayrı alanlardaki hamamları, spor salonu, buhar ve 10 masaj kabini, 60 metrekarelik VIP süiti bulunuyor. Termal süiti yağmur duşu, kar mağarası, buhar banyosu ve sauna içeriyor. Uzmanların Doğu ve Batı teknikleriyle uyguladığı dokuz farklı masajın yanı sıra yüz ve vücut terapileri bulunuyor. Erkekler için ayrı terapi seçenekleri sunuluyor. (Tel: 0212 381 40 00) 

ISTANBUL EDITION

Amerikalı seyahat editörlerinin tercihi

Amerikan seyahat dergisi Conde Nast Traveler, kısa süre önce editörlerinin tercihleri doğrultusunda “2012’de Dünyanın En İyi 250 SPA”sı listesini hazırladı. Bu listeye bağlı olarak ayrıca “Dünyanın En İyi 35 Yeni SPA’sı” açıklandı. Listeye Türkiye’den Istanbul Edition oteli girdi. Levent’teki otelin üç katlı, 2 bin 500 metrekarelik SPA’sı ünlü ESPA zincirinin Türkiye şubesi. Modern Türk hamamının yanı sıra sauna, buz mağarası bulunuyor. Farklı masaj teknikleri uygulanıyor. (Tel: 0212 317 77 00) 

2012 DÜNYA SEYAHAT ÖDÜLÜ’NE TÜRKİYE’DEN ÜÇ ADAY GÖSTERİLDİ

Cornella Diamond Golf Resort&SPA

2012 Dünya Seyahat Ödülleri’nde Avrupa’nın Lider SPA Resort’u kategorisinde aday gösterilen 16 otelden üçü Türkiye’den. Oylamaya girecek oteller arasında İstanbul’daki Hotel Les Ottomans, Antalya’daki Mardan Palace, Antalya Belek’teki Cornella Diamond Golf Resort&SPA yer alıyor.

False