GeriSeyahat Erkekler bu kış daralacak
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Erkekler bu kış daralacak

Erkekler bu kış daralacak

Artık erkekler de en az kadınlar kadar modayı yakından takip ediyor. Dünyadaki trendler Türkiye’deki erkekleri de etkisi altına alıyor.

Pantolon paçaları ve ceketlerin kesimleri neredeyse her sene yeniden şekilleniyor. Dolaplar küçük detaylarla yenileniyor. Farklı aksesuvarlarla kıyafet renkleniyor. Peki bu sezon bizi neler bekliyor? Cacharel, U.S Polo Assn, Network, Beymen Business ve Mavi Jeans’in tasarımcıları sezonun erkek modasını anlattı.

KAT KAT GİYİNİLECEK

* Bu kış sezonunda her şey temiz görünümlü değil. Sezonun favorileri eskitilmiş, kullanılmış, giyilmiş izlenimi veren parçalar.
* Tasarımcılara göre moda, sokaktan epeyce etkilendi. Bu sezon sokaklarda erkekleri ağırlıklı olarak karışımlı kumaşlarla tasarlanan tek ceket ve pantolonların dışında desenli kadife ceketleri kullanırken de göreceğiz.
* Mont ve ceket yerine hırkayla sokağa çıkmak, baştan aşağı jean’e bürünmek, kat kat giyinmek trendler arasında.
* Açık ve koyu mavilerin bir araya geldiği denim görünüm bu sezon da iddiasını sürdürüyor. Dar paçalı jean’ler, bilekli spor ayakkabılar ve postalların içine giriyor.
* Kumaşlarda temel renkler yerine genelde iki rengin karışımı kullanılıyor. Yaz sezonu gibi kış sezonunda da erkekler oldukça renkli. Ama bu renkli görüntünün fonunda gri ve bej tonları da karşımıza çıkıyor. Klasik siyah ve beyazı; koyu yeşil, gri, koyu mor, petrol, lacivert, vizon, kahve, bej, pembe ve fuşyayla zenginleşen koyu tonlar dolduruyor.
* Bu sezon karışımlı kumaşlar çok gözde. Yün ve ipek karışımları dikkat çeken kumaşların başında geliyor. Flaneller ve renkli prensdögallar da çok moda.
* Denim bu sezon da hit. Ayrıca kışın vazgeçilmezi tüvit ve chino-gabardin kumaşlar sıkça kullanılıyor.

SEZONUN OLMAZSA OLMAZLARI

* Cacharel’in tasarımcısı Uwe Hessel’e göre casual, eskitilmiş görünümlü ceketler, bu sezon her erkeğin gardırobunda yer almalı.
* U.S Polo Assn’in Baş Tasarımcısı Alev Ciliv kadife pantolonlar, patchli ve saç örgülü kaşmir ile koton trikolara mutlaka sahip olmanız gerektiğini söylüyor.
* Network tasarımcısı Mehmet Acar’a göre sezonun en önemli parçaları trençkotlar... Bunu kaban tarzında ceketler, tekno ceket, montlar ve bol hacimli trikolar takip ediyor.
* Mavi Jeans tasarımcıları kotlarda dar kalıplı jean’lerden yana. Denim gömlekler, kalın hırkalar ve uzun yün atkıları da unutmuyorlar.
* Beymen Business Erkek Tasarım Departman Yöneticisi Kudret Saka, jean’lerden kumaş pantolonlara kadar her şeyle kullanılabilen, günün her vaktinde rahatça giyilen güderi ya da deri kombinli tek yünlü ceketin sezonun olmazsa olmazı olduğu kanısında.

DIŞ GİYİME DİKKAT!

* Kaz tüylü ve hacimli montlar dış giyimin vazgeçilmezlerinden.
* Ceketlerde deri detaylar sıkça göze çarpıyor. Kadife ceketler de tekrar moda oluyor.
* Trençkotlarda da deri detaylar sıkça kullanılıyor. Geniş yakalı dar ceketler bu sezon ön planda.
* Dış giyim metal aksesuvar ve fermuarlarla detaylandırılıyor.
* Spor giyimden yana olanlar için vintage asker parkalarından ilham alan fonksiyonel detaylı modeller vitrinleri süslüyor. Kontrastlar, zıt malzeme kullanımları ve askeri detaylar artıyor. Çift taraflı kumaşlar, mont içinden çıkan montlar, kaplamalı pamuklu kumaşlar tercih ediliyor.

PANTOLONLARIN PAÇASI DARALIYOR

* Pantolonlarda bu sezon paçalar kısalıp daralıyor. Paça çevresi yaklaşık 40 santime kadar iniyor. Aslında bu durum duble paçaların yavaş yavaş geldiğinin de habercisi. Bu form, erkekleri daha uzun ve ince gösteriyor.
* Spor giyinmeyi tercih edenler için pantolonlarda bu sezon hem parçalı beş cepli binici pantolonları hem de pilili ve kalın dikişli modeller var.
* Sezonun gözdesi olan antrasit, haki gibi doğal renkler pantolon tasarımlarına da yansıyor.
* Kahverengi ve hardal tonlarındaki tüvit pantolon modası, yıkamalı jean’lere de yansıyor.

SAÇ ÖRGÜLÜ KALIN TRİKOLAR

* Gömlekler tüm dünyada daha da fitleşiyor, vücuda daha fazla oturuyor, yakalar küçülüyor.
* Minik düğmeli yakalar karşımıza çıkıyor. Ekstra minik İtalyan yakalar düğmeli olarak görünüyor.
* Gömleklerin yakaları minimalize olmakla beraber, detaylar çokça göze çarpıyor.
* Kazaklarda ince trikolar yerine, elde örülmüş hissi taşıyan saç örgülü ve kalın trikolar, kapüşonlu ve kürklü üstler çok moda. Zıt malzemeleri bir araya getiren kazaklar, fermuar detaylı hırkalar, çift taraflı üstler kışı sıcacık geçirmek isteyenlerin dolaplarında olacak.
* İnce görünümlü, geniş yakalı ve deri detaylı trikolarla beraber kalın ve uzun trikolar da bu sezon gözde olacak gibi.

RENGARENK FULARLAR, YÜN ATKILAR

* Farklı stil yaratmanın yolu yine aksesuvarlardan geçiyor. Gri, antrasit ve kış beyazı renklerindeki uzun el örgüsü yün atkılar mutlaka sahip olmanız gereken aksesuvarların başında geliyor.
* Fularlar bu sezon da çeşit çeşit. Rengarenk ve farklı desenlerde olanları kıyafetlerinize göre seçebilirsiniz.
* Deri ve zımbalı kemerlerle şapkalar erkek stilini tamamlıyor.
* Takım elbise ve smokinlerle kombine etmek için deri, rugan ve özellikle süet ayakkabılar öne çıkıyor.
* Spor ayakkabılarda, bağcıkları deri şeritlerden oluşan, kumaş pantolonlara uygun renkli sneakerslar; klasik ayakkabılardaysa burnu çok sivri olmayan, bağcıklı modeller var.

False