GeriSeyahat Avustralya'da yeni bir tür: Balık yiyen örümcek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avustralya'da yeni bir tür: Balık yiyen örümcek

Avustralya'da yeni bir tür: Balık yiyen örümcek

Avustralyalı bilim adamları örümcek türlerini araştırırken birçok bilinmeyen türe rastladı. Bunların en dikkat çekeni ise balık yiyen örümcek. İşte yeni bir tür olan balık yiyen örümcek hakkında araştırmalar sonucu bulunan bilgiler...

Örümcekler genellikle böcek familyasının yırtıcı bir türü olarak görülüyor. Yeni bir araştıma sayesinde keşfedilen balık yiyen örümcek de onlardan bir tanesi olarak bu familyada yerini aldı.

İsviçre-Avustralya ekibi tarafından yapılan araştırmada suya yakın olarak yaşayan balık yiyen örümcekler balıkları avlayabilmek için güçlü bir zehir kullanıyor.

İsviçre Basel Üniversitesi'nden Martin Nyffeler ve Batı Avustralya Üniversitesi'nden Bradley Pusey balık yiyen birçok örümceği topladı ve belgeledi.

Martin Nyffeler ve Bradley Pusey'in yaptığı araştırmalar bu türdeki bazı örümceklerin balık yediğini bazılarının ise sadece balık avladığını gösteriyor.

Avustralyada yeni bir tür: Balık yiyen örümcek

Bu yarı su canlısı olan örümcekler tipik olarak  tatlı su akıntılarında, göletlerde veya bataklıkların kenarlarında yaşamını sürdürüyor. Bazılarında yüzme, dalış ve su yüzeyinde yürüme gibi yetenekler görülen balık yiyen örümcekler güçlü enzimlere sahip. Bu güçlü enzimler kendinden büyük balıkları sindirmelerine yardımcı oluyor.

"Bulgularımız, balıkların beslenme açısından önemli bir besin öğesi olabileceğini düşündürmektedir." diye açıklama yapan Dr Nyffeler, bu tür örümceklerin Antartika hariç tüm kıtalarda bulunabileceğini bildirdi.

Avını yakalamak isteyen örümcek genellikle arka bacaklarını bir taş ya da bir bitkiye dayıyor ve ön bacaklarını suyun yüzeyinde bekletilerek pusuya hazır hale geliyor. Balığı tuttuktan sonra kuru bir yere götüren bu böcek türü balığın kurumasını yaklaşık 1-2 saat bekliyor.

Kaynak: Viral News

False