GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

YOLDAŞLAR

Atımla beraber yatar kalkarım,

Müsavidir doğan günden payımız.

Köpeğimle gülüştüğümüz olur,

Ekin tarlasından kalkınca tavşan.

Kış günü kedimle soba başında

Hulyalarımız karşılıklı açık,

Selámlaşırız bahçeden bahçeye.

Bana kardeşlerimden daha yakındır,

Bir cami avlusunda bahar günü,

Önüne yem serptiğim güvercinler.

Hep mihnet günümün yoldaşlarıdır,

Nuh’un salındaki filler, tırtıllar.

Cahit Sıtkı Tarancı

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Paul Auster

Brooklyn Çılgınlıkları

Can Yayınları


Günümüz Amerikan edebiyatının seçkin yazarlarından Paul Auster’ın Türkçe’ye çevrilen son romanı Brooklyn Çılgınlıkları, yazarın en içten kitaplarından biri olarak tanıtılıyor. Üç kişinin Brooklyn’de kesişen yaşamlarının ustalıkla anlatıldığı roman, sıradan insan yaşamının gizemlerine değiniyor. Konusu kısaca şöyle: Eski hayat sigortacısı Nathan Glass, yakalandığı hastalıktan ötürü ölüme gün saymaktadır. Karısından boşanmış, emekli olmuş, tek kızından kopmuştur. Bir başına kalmak için, kimsenin kendisini tanımadığı Brooklyn’e gelir. Bir süre sonra yeğeni Tom Wood’la karşılaşır. Tom’un çalıştığı kitabevinin sahibi Harry Brigthman da, kaderin Brooklyn’e sürüklediklerindendir. Tom ve Harry aracılığıyla dünyası genişleyen Nathan yepyeni dostlar edinir.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

NAİM DİLMENER

BU KİTABI ÖNERİYOR

Genom (Bir Türün Yirmi Üç Bölümlük Otobiyografisi)

Matt Ridley

Boğaziçi Üniversitesi Yayınları




Müzik eleştirmeni Naim Dilmener, fırsat buldukça seyahat ediyor. Yurtiçinde Alaçatı’yı Babylon gece kulübü için tercih ediyor. Gökçeada’nın mimarisi ve bozulmamış doğasını seviyor. Memleketi Mardin’e fırsat buldukça gidiyor. Kars’ı merak ediyor. Yurtdışında Paris’te aradığı her şeyi bulduğunu belirtiyor. New York’u dünyanın merkezi olarak tanımlıyor. Floransa’nın makarna ve çöreklerini seviyor. Rio’yu görmek istiyor. Naim Dilmener, Avare okuyucularına Matt Ridley’in "Genom" isimli kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

EROL EVGİN

BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Carlos Saura

Fados


Müzisyen Erol Evgin, tarihi dokusu güçlü yerlere seyahat etmeyi seviyor. Yurtiçinde Karadeniz’i yeşil doğası, denizi ve insanları için tercih ediyor. Ayvalık’ı Bodrum’un 1960’larına benzetiyor. Sakinliği, taş evleri, sokakları ve denizinden etkileniyor. Efes’i en değerli antik kent olarak tanımlıyor. Yurtdışında Berlin, Floransa ve Roma’nın tarihi dokusu hoşuna gidiyor. Londra’yı medeni ve yaşaması kolay bir yer olarak tanımlıyor. Viyana için tek taş mücevher benzetmesini yapıyor. Budapeşte ve Prag’ı merak ediyor. Erol Evgin, Avare okuyucularına Carlos Saura’nın filmlerinde yer alan müziklerden oluşan "Fados" albümünü öneriyor.
False