GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

YOLCULUK

Bir şair yolculuk ediyor

bir denizde dünyamızın

bakarak bir yıldıza.

Yolculuk ediyor şairler

yıldızlardan birinde bir denizde

bakarak dünyamıza.

Yolculuk ediyor şairler

denizlerinde káinatın

bakarak birbirine.

1960, Akdeniz

Názım Hikmet.



AVARE’NİN ÖNERİSİ

Kameraya Gülümse

Amelie Nothomb

Doğan Kitap


Amelie Nothomb’un yeni romanı "Kameraya Gülümse", televizyon kanallarında gerçekleştirilen reality show’ların halkın üzerindeki etkisi kadar izleyicinin bu tür programlar üzerindeki etkisini sorgulayan bir roman. Nothomb, "Kameraya Gülümse" ile "kara kutu"yu açıyor.

Yepyeni bir reality show başlıyor ekranda. Katılımcıların tamamı bu şova kendi istekleri dışında seçilerek alınıyor. Mekan bir ölüm kampı. Zorunlu oyuncular, yani mahkümlar, gardiyanları tarafından ve kameralar önünde hakaretlere maruz kalacak, aşağılanacak, işkence görecek, sonuna kadar eğlendireceklerdir izleyiciyi! Elenme ise yine izleyenlerin oylarıyla ölüme gönderilmek olacaktır.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

SEDA AKMAN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Duman

Seni Kendime Sakladım

NR1 Müzik


Oyuncu Seda Akman, seyahat etmeyi çok seviyor. Yurtiçinde Alaçatı’nın yemekleri ve sokaklarına hayran, burada kendisini yurtdışında gibi hissettiğini söylüyor. Bodrum Gümüşlük’ün bahar aylarındaki sessizliği hoşuna gidiyor. Şirince, enerjisi, atmosferi ve insanların sıcaklığıyla vazgeçemediği yerlerden. İlk bulduğu fırsatta Assos, Ayvalık ve Mardin’i görmek istiyor. Yurtdışında Amerika, karmaşıklığı ve verdiği özgürlük duygusuyla ilk tercihi. Barcelona’nın yemekleri, insanları ve mimarisinden etkileniyor. Akman, Londra ve Paris’i de etkileyici buluyor. Uzakdoğu ve Güney Amerika’ya seyahat etmek isteyen Akman’ın Avare okuyucularına önerisi Duman’ın "Seni Kendime Sakladım" adlı albümü.

NE OKUYALIM

İZZET ÇAPA BU KİTABI ÖNERİYOR

Osmanlı’yı Yeniden Keşfetmek

İlber Ortaylı

Timaş Yayınları


İşletmeci İzzet Çapa, seyahatlerini iş konusundaki vizyonunu geliştirmek için yapıyor. Yurtiçinde Zonguldak sessizliği ve sakinliğiyle ilk tercihi. Antakya’nın yemekleri ve baharatlarına bayılıyor. Mardin’in tarihi güzellikleri ve yöresel yemeklerinden etkileniyor. İlk bulduğu fırsatta Diyarbakır’ı görmek istiyor. Yurtdışında ise New York ve Londra’nın ruhu olduğunu düşünüyor, yaşam tempolarını ve canlılıklarını beğeniyor. Çapa, Beyrut’un dünyayı takip eden eğlence sektörünü de sevdiğini söylüyor. İspanya, Miami ve Mykonos’un da eğlence açısından pazarlama harikası yerler olduğunu düşünüyor. Çapa, Avare okuyucularına İlber Ortaylı’nın "Osmanlı’yı Yeniden Keşfetmek" adlı kitabını öneriyor.
False