GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Ahmet Ümit

Kavim

Doğan Kitap


Ahmet Ümit’in yeni romanında kahramanlar, gizemli olaylar çerçevesinde işlenen cinayetleri aydınlatmaya çalışıyor. Kabzasında bir haç olan bıçakla öldürülmüş bir adam; yanı başında bir Kutsal Kitap bırakılmış, satırlardan birinin altı adamın kanıyla çizilmiş ve kitabın kenarına bir azizin adı düşülmüş... Kavim’de olaylar böyle başlıyor. Komiser Nevzat, yardımcısı Ali ve Zeynep olayı çözmek için hemen harekete geçiyorlar. Kitapta Hıristiyanlık, Süryanilik, Arap Aleviliği gibi dini konular da rol oynuyor. İstanbul’dan Mardin’e uzanan, devletin derinliklerinde kurulmuş yanlış düzene çarpıp geri tepen ilginç bir soruşturma. İşlenen cinayetler gizemli ve çarpıcı, ama kahramanların soruşturma sırasında karşılarına çıkan gerçekler daha da çarpıcı. Kavim çok heyecanlı, gerilimli bir polisiye. Ama bu polisiye bize Türkiye’nin yakın geçmişi ve bugünüyle ilgili de çok şey söylüyor. Ahmet Ümit yine çok katmanlı ve çok sesli bir romana imza atıyor. Kavim, hem polisiye severleri hem de tüm roman severleri mutlu edeceğe benziyor.

NE OKUYALIM

SONER ARICA BU KİTABI ÖNERİYOR

Şarkıcı Soner Arıca, seyahat etmeyi çok seviyor. Karadeniz, memleketi olduğu için onda ayrı bir yere sahip. Fethiye ve Göcek, onun için bu dünyadaki cennetler, yazları Antalya’da olmaktan da keyif alıyor. Kapodakya, her daim favorilerinden. En kısa zamanda Nemrut, Ağrı ve Van’ı görmek istiyor. Paris için "ikinci vatanım" diyor, Londra, Oslo ve New York kozmopolitliği ve müzikalleriyle en sevdiği yurtdışı şehirler. Kültür gezileri yapmayı seven Arıca’yı, en çok şehirlerin mimari cazibesi etkiliyor. Soner Arıca, Avare okuyucuları için Dostoyevski’nin Suç Ve Ceza kitabını önerdi.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

SELDA ALKOR BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Oyuncu Selda Alkor, dünyayı görmeye aç bir seyahat tutkunu. Karadeniz, tabiatla kucak kucağa olması ve tarihi özellikleriyle Alkor’u çekiyor. Kuşadası ve Didim, deniz ve güneşiyle en sevdiği yerler arasında. Side’yi ise denizi ve tarihi özellikleri bir arada olduğu için tercih ediyor. İstanbul’daki Büyükada, havası, tabiatı ve yıllarca oturduğu için vazgeçemediği yerlerden. Fırsat buldukça Safranbolu ve Ilgaz’a gitmeye çalışıyor. New York, Orlando ve Disneyland’i seviyor ama Hindistan, İsviçre ve Güney Afrika’nın yeri onda ayrı. Mısır’daki Kahire Müzesi’nin mutlaka görülmesi gerektiğini düşünüyor. En son seyahatleri Hindistan ve Sicilya’ya idi. Selda Alkor, Avare okuyucularına Niran Ünsal’ın göçebe albümünü öneriyor.
False