GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLANSEÇTİ

Çocuklar



Birbirini arar iki çocuk

Uyanırım işte

Korkarım ben.



İki çocuk

Arar birbirini

Ben yürürüm.



İki çocuk

Kovalar birbirini

Ben koşarım



Birbirini arar iki çocuk

Biri gecedir onların, biri gündüz

Sevinirim ben.



Fazıl Hüsnü Dağlarca

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Türkiye’nin Kutsal Mekanları / Boyut Yayınları

Tarih boyunca gerek çok Tanrılı gerekse tek Tanrılı dinlere ev sahipliği yapan Türkiye, her inançtan insanın görmesi gereken eserlerle dolu. Bu Anadolu toprağının binlerce yıllık kutsal buluşma noktalarını oluşturan camilerden sinagoglara, kiliselerden havralara kadar uzanan geniş bir yelpaze. "Türkiye’nin Kutsal Mekanları" kitabı dinlerin buluşma noktası Türkiye topraklarındaki inanç izlerine ilişkin gezi notlarını içeriyor. Tüm Türkiye coğrafyasını içine alan kitap, kutsal mekanların öyküleri, çevre tanıtımları ve görmeden dönmeyin notlarıyla birlikte benzersiz bir kültür gezisi yapabilmenize olanak sunarken insanlığın yüzyıllar boyu süren trajik öyküsüne ilişkin ipuçları da içeriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

EBRU ŞALLI BU KİTABI ÖNERİYOR

Bebeklikten Erişkinliğe Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu/Atilla Turgay-Bengi Semerci/Alfa

Eski manken Ebru Şallı, ailesiyle seyahat etmeyi seviyor. Fethiye’yi çok kalabalık olmadığı için tercih ediyor. Uludağ’ı ’’Türkiye’de kayak yapılacak en güzel yer’’ olarak gösteriyor. Bodrum’un havasına bayılıyor. Kapadokya’yı merak ediyor. Yurtdışında Milano’ya yılda birkaç kez gidiyor. Maldivler’in denizinde yüzmek hoşuna gidiyor. Prag’a seyahat etmek istiyor. Ebru Şallı, Avare okuyucularına Atilla Turgay ve Bengi Semerci’nin "Bebeklikten Erişkinliğe Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu" kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

İSMAİLHACIOĞLU BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Özgür Çevik/Düşünce/Stardium Müzik

Oyuncu İsmail Hacıoğlu, dizi ve sinema çekimlerinden fırsat buldukça tatile çıkmaya çalışıyor. Seyahatlerinde sakin yerleri tercih ediyor. Dalyan’a Caretta Carettaları görmek için gidiyor. Göcek’te tekne turu yapmayı ve Kaş’ta dinlenmeyi seviyor. Karadeniz yaylarına çıkmayı planlıyor. Yurtdışında birçok tarihi bir arada barındırdığını düşündüğü Prag’ı "Masal Şehri" olarak tanımlıyor. Hindistan’ı ilginç buluyor. Amsterdam’ı tarihi dokusundan dolayı görmek istiyor. İsmail Hacıoğlu, Avare okuyucularına Özgür Çevik’in ’’Düşünce’’ albümünü öneriyor.
False