Ziyaretçi kuyruğu

Güncelleme Tarihi:

Ziyaretçi kuyruğu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2015 10:31

Başbakan Merkel’in ziyaretçi trafiği bir hayli yoğun. Cameron, Hollande, Sisi... Hafta sonu ise Merkel, dünyanın en zengin devlet başkanlarını sarayda ağırlamaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Kim demiş Almanya ekonomide dev, siyasette cüce diye. O dönem geride kaldı. Bugün artık Berli

Ziyaretçi kuyruğu
n yabancı devlet adamlarının en uğrak yeri. Merkel ise en çok yabancı devlet adamı ağırlayan ev sahibi.

Geçen cuma günü İngiltere Başbakanı David Cameron, Berlin’deydi. Cameron’u önceki akşam Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve AB Komisyonu Başkanı Juncker takip etti. Bugün Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, Berlin’e geliyor. Hafta sonu dünyanın en zengin yedi ülkesinin devlet başkanları Almanya’da olacak.

Ziyaretçi kuyruğu


Sisi’nin Berlin ziyareti, insan hakları ihlalleri yüzünden oldukça zorlu geçeceğe benziyor. Meclis Başkanı Norbert Lammert, Sisi’yle görüşmeyeceğini daha önce açıklamıştı. Muhalefet partisi Yeşiller, Sisi’nin Almanya ziyaretini yanlış bir strateji olarak değerlendiriyor. Ancak Başbakan Merkel, Cumhurbaşkanı Gauck ve Başbakan Yardımcısı Gabriel, Sisi’yi kırmızı halıda karşılayacak ve görüşecekler.

Ziyaretçi kuyruğu


Pazar günü ise Almanya dünyanın merkezinde olacak. Merkel, en güçlü yedi Batı ülkesinin başbakan ve devlet başkanlarını, Alp dağları eteğindeki Elmau Sarayı’nda ağırlayacak. İki günlük G-7 zirvesinin Almanya’ya maliyeti, resmi rakamlara göre 130 milyon Euro. Gayri resmi rakamlar 360 milyon Euro’dan söz ediyor. Merkel, bu kadar masrafın böyle bir zirveye değeceğini savundu. Zirve, “Berlin’de Başbakanlıkta yapılsa, daha az masrafa mal olmaz mıydı?”, sorusuna Merkel, “Biz misafirlerimize Almanya’nın bir de çok güzel yanını göstermek istiyoruz” karşılığını verdi.

Ziyaretçi kuyruğu


İŞTE MERKEL'İN KONUKLARI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Elmau Sarayı’nda ağırlayacağı liderler şunlar: m ABD Başkanı Barack Obama m İngiltere Başbakanı David Cameron m Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande m İtalya Başbakanı Matteo Renzi m Japonya Başbakanı Şinzo Abe m Kanada Başbakanı Stephen Harper.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!