GeriSeyahat Ziyaret edilmesi gereken on ülke
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ziyaret edilmesi gereken on ülke

Ziyaret edilmesi gereken on ülke

Mavi kaplı seyahat rehberleriyle bilinen Lonely Planet'ın seyahat sitesi, 2014'te ziyaret edilmesi gereken on ülkeyi sıraladı. Birincilik, Brezilya'ya ait.

Mavi kaplı seyahat rehberleriyle bilinen Lonely Planet'ın seyahat sitesi, 2014'te ziyaret edilmesi gereken on ülkeyi sıraladı. Birincilik, Brezilya'ya ait. Bunda brezilya'nın muhteşem sahilleri, yemyeşil yağmur ormanlarını barındırıyor olması kadar önümüzdeki birkaç yıl içinde iki büyük sportif organizasyona ev sahipliği yapacak olması. Bunlar 2014 Dünya Kupası ve 2016 Yaz Olimpiyatları...

Listenin ikinci sırasında Antarktika yer alıyor. İnternet sitesi, Anktarktika'nın güzelliğini anlatmak için bir de şu notu düşmüş:


"Vahşi yaşamı anlatan o televizyon programlarını düşünün, Antarktika^nın dev buz dağları, buzulları ve keşfedilmemiş noktaları gözlerini kamaştırmak konusunda o programlardan daha başarılı olacaktır."

Üçünlük ise İskoçya'nın. Site, yeni spor tesisleri, gelişmiş ulaşım bağlantıları ve yenilenen Glasgow Limanı'na da övgüler sıralıyor.

Mutfağının ünü sınırlarını aşmış olan İsveç, listenin dördüncü sırasında.

Beşinci sırada ise Malavi var. Ülkenin ikinci en büyük şehri olan Blantyre'de bundan on yıl önce izinsiz avlanma yuüzünden birçok tür yok olmak üzereyken, yaban hayatını değiştirme projesi sayesinde bugün Afrika'nın en ünlü filleri, gergedanları, aslanları, leoparları ve bufalolarını yakından görmek mümkün.

Listenin altıncı sırasında Meksika yer alıyor. Lonely Planet, Meksika'yı adeta 'mutluluklar ülkesi' diye tarif ediyor. Sadece tatilciler için değil; Meksikalılar için de burada yaşamanın mutluluk kaynağı olduğunu söylüyor.

Hint Okyanusu'ndaki 115 muhteşem adadan oluşan Seyşeller, insanın hayatında en az bir kez gitmesi gereken bir yer. Üstelik burası sadece deniz kenarında oturup kokteylinizi yudumlayacağınız bir tatil cenneti değil, yaban hayatı sevenlerin de hoşuna gidecek pek çok alternatif sunuyor. Bu özellikleriyle Seyşeller listenin yedinci sırasında yer alıyor.

Sekizinci sırada ise Belçika var. Lonely Planet, Belçika için "Bruges, Antwerp, Ghent gibi birbirinden güzel şehirleri olan bir ülke. Üstelik Brüksel devasa müzeleri olan, yürüyerek gezilebilecek bir şehir" diyor.

Dokuzuncu sırada Balkanlardan Makedonya var. Özellikle başkentteki Osmanlı döneminden kalma köprüler ve Arnavut kaldırımlı yollar Makedonya'nın öne çıkan güzelliklerinden.

Yıllık 28 milyon ziyaretçi sayısıyla listenin onuncu sırasında Malezya yer alıyor.

False