YÖK'ün talebi: 1577 dekan istifa etsin

Güncelleme Tarihi:

YÖKün talebi: 1577 dekan istifa etsin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 00:43

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Paralel Yapı’yla mücadele adına devlet ve vakıf üniversitelerinde görevli bütün dekanların istifasını istedi. Bu talep, 1176’sı devlet, 401’i vakıf olmak üzere toplam 1577 dekanı etkileyecek.

Haberin Devamı

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK), bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin tüm dekanlarının istifasını istediğini açıkladı. Buna göre, 1577 dekanın istifa etmesi talep ediliyor. Bunların 1176’sı devlet, 401’i ise vakıf üniversitelerinde görev yapıyor. İsimlerin dün akşama kadar gönderilmesi istendi. Dekanların alınması için rektörlerin YÖK’e teklifte bulunması gerekiyor. Bu yazı YÖK Genel Kurulu’nda görüşülüp karara bağlanacak. Dekanlar, bugün yapılacak YÖK Genel Kurulu’na kadar görevlerinin başında olacak. Genel Kurul bu istifaları kabul ettikten sonra dekanların yerine vekaleten bakacak isimler belirlenecek.

İstifalar başladı

YÖK’ün çağrısının ardından üniversitelerden dekan istifaları geldi. Dün gerçekleşen istifalar şöyle: Akdeniz Ü: 19, Çukurova Ü: 17, Düzce Ü: 12, Mehmet Akif Ersoy Ü: 9, Bülent Ecevit Ü: 13, Karabük Ü: 14, Ege Ü: 13, Dokuz Eylül Ü: 13, Katip Çelebi Ü: 12, Çankırı Karatekin Ü: 6, Hitit Ü: 8, Amasya Ü: 7, Ondokuz Mayıs Ü: 3, Süleyman Demirel Ü: 19, Kocaeli Ü: 16, Gebze Teknik Ü: 4, Abant İzzet Baysal Ü: 10, Cumhuriyet Ü: 16, Kırıkkale Ü: 12, Bozok Ü: 9, Ahi Evran Ü: 8, Harran Ü: 13. Melikşah Üniversitesi rektörü de görevden alındı.

Haberin Devamı

GİRESUN DİRENDİ

Giresun Üniversitesi Rektörü, darbe soruşturması kapsamında istifası istenen, ancak karara uymayan 11 dekanın görevden alınması için YÖK’e başvurdu.(DHA)

ZARİF BİR FORMÜL

Prof. Dr. Şirin Tekinay (FMV Işık Üniversitesi Rektörü)

Tüm dekanların kısa süreli istifasının alınmasının kimseyi zan altında bırakmayan zarif ve düşünceli bir formül olduğunu düşünüyorum. Üniversite olarak ülkemizin terör şebekesinden arınması için üstümüze düşeni yapmak elbette görevimizdir.

DEKANLARDAN BUNU İSTEYECEĞİM

Prof. Dr. Rifat Sarıcaoğlu (Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı)

Kendi üniversitem adına dekanlardan bunu isteyeceğim. Dekanlara yönelik böyle bir kararın olmasının arkasında bir istihbarat vardır.

REKTÖRLERİN DE AYNI SÜRECE DAHİL EDİLMESİ FAYDALI OLACAKTIR

Prof. Dr. Şahin Karasar (Maltepe Üniversitesi Rektörü)

Türkiye’de milli iradeye karşı gerçekleştirilen darbe girişimi ülkemizin karşı karşıya olduğu bu ciddi tehlikeyi bir kez daha gözler önüne sermiştir. Hiçbir şekilde kabul edilemeyecek olan bu girişimin emniyet, yargı , silahlı kuvvetler, üniversiteler ve tüm bürokrasideki uzantılarının da ortaya çıkması gerekiyor. Bu kapsamda üniversitelerde başlattığımız dekanların görevden alınması süreci de kaçınılmaz olarak yerine getirilecek. Ardından daha sağlıklı incelemeler ve gerekirse güvenlik soruşturmaları ile birlikte daha uygun dekanlarla yola devam edilecek. Aslında tüm rektörlerin de aynı sürece dahil edilmesi üniversitelerimizin güvenliği ve selameti açısından faydalı olacaktır.

Haberin Devamı

DEVLETİN BEKASI SÖZ KONUSU

Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas (Şırnak Üniversitesi Rektörü)

“17 Temmuz darbe teşebbüsü çok hain ve kalleşce bir girişim. Burada kimlerin ismi var bilmiyorum ama devletin bekası söz konusu.”

BİR AN EVVEL GEREKLİ İNCELEMELER YAPILMALI

Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ (Atılım Üniversitesi Rektörü)

Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Ülke ciddi bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Devletin tüm kurumlarına sızmış bir yapı var. Bunun temizlenmesine yönelik bir operasyon yürüyor. Üniversitelerde de bu yapının olduğu biliniyordu. Dolayısıyla karar bu yapıyla mücadele için alınan önemlerden biri. Bizler de dekanların istifasını isteyeceğiz. Bir an evvel gerekli incelemelerin yapılarak üniversitelerin normal çalışma düzenine devam etmesini bekliyoruz.

Haberin Devamı

15 bin 200 personel açığa alındı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), darbe girişimiyle ilgili olarak yürütülen çalışma kapsamında, Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 15 bin 200 kamu personelinin açığa alındığını bildirdi. Okul yöneticilerinin de tatili bırakıp görev başına dönmeleri istendi. ( ANKARA )

Özel’de de 21 bin tasfiye

Özel öğretimde çalışan 21 bin eğitimci de görevden alınıyor. İlgili kanuna göre bu çalışanların lisansları iptal edilecek, bir daha eğitimci olarak görev yapmaları yasaklanacak. ( EĞİTİM SERVİSİ )

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!