YGS için yeni kimlik zorunlu mu? ÖSYM açıkladı

Güncelleme Tarihi:

YGS için yeni kimlik zorunlu mu ÖSYM açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 15:01

YGS başvurusunda yeni çipli kimlik ile sınava girme zorunluluğu konusuna en net cevap ÖSYM'den verildi. YGS’ye başvuran adayların "çipli kimlik kartı" ile girmesinin zorunlu olmadığı uyarısında bulunan ÖSYM, konuyla ilgili bilgilendirmeyi İnternet sitesi üzerinden yaptı. İşte, ÖSYM'nin YGS için yeni kimlik kartı zorunlu olacak mı? sorusuna verdiği cevap

Haberin Devamı

YGS için yeni kimlik kartı zorunlu olacak mı sorusu etkisini sürdürmeye devam ediyor. Konuyla ilgili bilgi veren ÖSYM,  YGS için yeni kimlik kartı zorunlu olacak mı sorusuna yanıt verdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) Basın Müşavirliğinden alınan bilgiye göre, üniversite adaylarının 12 Mart’ta Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) "çipli kimlik kartı" ile girme zorunluluğu bulunmuyor.     

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından doğum, kayıp, mevcut kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesi veya tahrifat sebebiyle kullanılmayacak durumda olan kimlik kartlarının yenilenmesi başvurularında, yeni kimlik kartı düzenleninceye kadar 15 gün geçerli "geçici kimlik belgesi" düzenleneceği düşünülerek, kimlik değişikliği talebi olan adayların yeni kimlik kartı edinme işlemlerini sınav günlerine bırakmamaları gerekiyor.     

Haberin Devamı

Adaylar, mevcut nüfus cüzdanları, geçerlilik süresi dolmamış pasaportları veya yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar düzenlenen 15 gün süreli "geçici kimlik belgesi" ile de sınava girebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!