Yetiş Ayşe

Burs talebiMerhaba küçük bir rica, mümkünse…

Haberin Devamı

Sizden, Yetiş Ayşe için küçük bir ricada bulunacaktım.

Evimin yanındaki şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan, sevdiğim bir delikanlının iki yeğeni var. İki kız kardeş, S.'da okuyorlar.

İkisi de aynı sınıfta üstelik. Devletten ayda 100 TL. burs

alıyorlarmış. Okumak istiyorlar, ailelerinin durumu da çok imkânlı değil. Ayda 100 TL. burs ile zorlanıyorlarmış.

S. … Üniversitesi’nde okuyorlar ve sınıfı dereceyle geçen öğrenciler. Okulları iki yıllıkmış. İkinci sınıfa geçmişler. Yani bir yılları var okulu bitirmeye, sonra dört yıllığa geçebilme

imkanları da olabiliyormuş.

Uzun sözün özü; bu iki okumak isteyen genç kıza bir yıl için iyi bir burs imkânı yaratılabilinir mi acaba?

Haberin Devamı

Bilgilerini aşağıda iletiyorum. Keşke bir şeyler yapılabilse... Ayda 100 TL. insan söylerken bile üzülüyor.

 

Saygı ve sevgilerimle;

SÜLEYMAN

CEVAP: Süleyman Bey, inşallah bu kadar başarılı öğrencilere en azından bir yıl boyunca burs vermek isteyecek okurlarımız çıkar. Hatta birkaç kişi destek olursa herkes bir ya da birkaç ayı karşılamış olur, bu sorun da kolaylıkla çözülür.

Sevgiler.

…………….

 

YETİŞ AYŞE GÖNÜLLÜSÜ

Ayşe Hanım merhaba;

 

Yetiş Ayşe grubunda yer almak nasıl oluyor, nasıl gönüllü olabiliriz?

Zeynep

CEVAP: Zeynep’im henüz biz de bu konuda kafa patlatıyoruz, detayları daha sonra paylaşacağım. Sizlerden de önerilerinizi bekliyorum. Her türlü desteğiniz çok değerli. Öpüyorum seni de.

……………

ÜÇÜZLERE YARDIM ve FAKİR AMA GURULU KARI KOCAYA YARDIM

Ayşe Hanım,

 

İyilik Yap - İyilik Bul filmini hatırlarsınız, sizi bu yolda yaptığınız her çalışma için yürekten tebrik ediyorum.

 

Özel bir şirkette yönetici asistanıyım ki adres ve firma ünvanını ekte göreceksiniz.

Elimde giyilmiş olsa bile pırıl pırıl kıyafetler var bunları ilgili kişilere göndermek istiyorum.

Haberin Devamı

İkiz teyzesiyim ikizlere yardım etmek istiyorum.

 

Velhasıl irtibat bilgilerini verirseniz çok mutlu olacağım

 

Saygı ve sevgiler.

 

Aslıhan

CEVAP: Aslıhancım, ikiz bebekler için talep gelirse sana yönlendireceğim. İstersen üçüzlere de yönlendirebilirim. Bana bir mail at lütfen bu konuda. Yeğenlerini de seni de öpüyorum. Sevgiler.

……………

KENDİ KARDEŞİME ALIR GİBİ

Ayşe Ablacım;

Ben Derya. Son bir aydır seni takip ediyorum. Yazdığın konular cidden ilgi çekici konular oluyor. Psikolog bir bayanın yazdığı zaten çok ilginçti.

Ben 19 yaşındayım. Okulum yeni bitti ve 6 aydır bir şirkette çalışıyorum. Geçen gün bir bayan yazmıştı size. O kadar duygulandım ki anlatamam. O bayanın oğluna bir kaç kıyafet göndermek istiyorum. O kadar içten geldi ki yazdıkları bizlere ibret olacak şekilde evlenmekten korktum desem yeridir. Şaka bir yana o bayanın oğluna erkek arkadaşımla birkaç kıyafet aldık çok beğenerek hem de kardeşime alır gibi onları ulaştırmak istiyorum.

Haberin Devamı

Bilgilerini paylaşır mısın benimle? İsmimi yayınlamayın lütfen. Kendisini yalnız hissetmesin hepimiz yanındayız.

O kadar güçlü bir bayan ki inşallah evladı onun emeklerinin karşılığını verecek ona.

Eşinden ayrılıp başka bir şehirde ev tutan bayana. O kadar iyi kalpli biri ki kendi oğlunun küçülen kıyafetlerini de birilerine vermek istemiş sizden haber bekliyorum. Çok öpüyorum ablacım.

D.

CEVAP: D.cim harikasınız, kendi kardeşine alır gibi kıyafet almana bayıldım. İletişim bilgilerini sana göndereceğim. Öpüyorum seni de erkek arkadaşını da, bu güzel düşüncenizden dolayı da sizi kutluyorum.

…………

 

Sevgili Ayşe Hanım

 

Sözlerime nasıl başlayacağım bilmiyorum. O yüzden kalbimden geçeni kelimelere dökeceğim. Şimdiden bir hata yaparsam affedin.

Haberin Devamı

Ben 28 yaşında dul bir bayanım. 7 yaşında bir kızım var. Maddi durumdan çökmüş vaziyetteyim.

Hayatım hiç yolunda gitmedi. Neye güvendiysem, hangi daldan tuttuysam elimde kaldı. Bir iş kurma imkânı yakalamıştım ama 5.000 lira sermaye bulamadım diye elimden kaçırıyorum.

 

Bu parayı bulabilmek için günde binler kazanan ünlülerden bile yardım istedim ama hiç biri mailime dönmedi.

 

Bir hayatı kurtarmak için kimse elimden tutmadı.

Kızımın bebekliğinden kalma beşik, bebek arabası, gelinliğim vs elimde ne varsa satmaya çalıştım ama satamadım. Üstelik yakın dostlarım benimle alay etti, kimse almaz diye gülerek. Şimdi gönlümün bir tarafı satma, hayrına ver birine, bari mutlu olsun diyor, diğer tarafı senin ihtiyacın var, neden hibe edesin diyor. Gelgitler yaşıyorum.

Haberin Devamı

Ama en çok canımı yakan nedir biliyor musunuz; bu dünyanın adaletsizliği.

Kimi sanatçı bir konserden 50.000 lira kazanıyor, kimisi ben gibi hayata tutunmaya çalışıyor.

Kimseden hibe etmesini istemedim. Borç dedim, işi kurunca öderim dedim ama dönen olmadı. Bankadan kredi çekemiyorum kredi kartı borçlarından dolayı.

Ben kimseye bana balık verin demedim. Ben balığımı tutacağım, olta almama yardım edin dedim ama olmadı iste.

Tvde magazin programlarına bakamıyorum. Çünkü herkes lüks içinde yaşıyor. Herkes tatilde teknelerde, lüks arabalarıyla gösteriş yapıyor. Villalarını tanıtıyor. Ben ağlıyorum gördükçe.

Hiç bir zaman özgürce harcayabileceğim param olmadı. Kızım bile çikolata isterken “anne paran olduğunda alır mısın?” diyor.

Ben bin kez ölüyorum o anlarda. Dün kaymakamlıktan 3 ayda bir aldığım 150 TL sosyal yardımı aldım. Ama evime alışveriş mi yapsam yoksa 130 TL olan ve mühür söküp kullandığım elektrik faturasını mı ödesem ya da her an kesilir korkusuyla koktuğum 80 lira olmuş su faturasını mı ödesem karar veremiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım.

Belki bana bir iş bul çalış diyeceksiniz. Onu da yaptım. 300 lira aylıkla çalıştım ama maaşımı alamadım. Fabrikalar ya bayan eleman almıyor ya da dulları. Çok gittiğim kapıda da tacizle karşılaştım. Yüzüm hiç gülmedi. Ben ne yapabilirim lütfen bana yardım edin. Artık dayanacak gücüm kalmadı.

Aslında niye yazdım onu da bilmiyorum. Yazdım işte...

CEVAP: İyi ki yazdın, derdini söylemeyen derman bulamaz. O yüzden yayınlıyorum mailini. İnşallah en azından faturalarını ödemene ve biraz erzak almana yardım edecektir benim canım okur dostlarım. Ümidini yitirme, dalga geçenleri de önemseme hiç sen de bir gün hatırlatırsın onlara bunu elbet.

……………..

 

MİNİK KIZIN AYAKKABILARI ELİNE ULAŞTI

 

Sevgili Özge Hanım,

Geçen hafta yıllık izin kullandığım için ofiste yoktum. Dün ofise gelince benim adıma bir kargo olduğunu yazan bir kâğıt buldum ve mesai saatinde gidemediğim için bu sabah erkenden postaneye gittim. Göndermiş olduğunuz kargoyu bu sabah Ptt’den aldım.

 

Kızım için şu an büyük olsalar bile birkaç seneye tam kızımın ayaklarına denk gelir diye umut ediyorum.

 

Sizlere de çok ama çok teşekkür ederim beni mahcup ettiniz.

 

Allah razı olsun. Allah kızınızı varsa diğer yavrularınızı sizlere bağışlasın, onun (onların) hayırlı bir gelecekleri olsun inşallah. İnşallah vatanına milletine anasına babasına layık kişiler olmayı nasip etsin Yüce Yaradan.

 

Tekrar şu mübarek Şaban ayında sizlerden Allah razı olsun. Allah her daim inşallah veren el olmayı sizlere nasip etsin.

 

Allaha emanet olun.

 

Hoşçakalın

CEVAP: Bu teşekkür mailini de çok hoşuma gittiği için yayınladım. Allah hepimize veren el olmayı nasip etsin inşallah. Öpüyorum ikinizi de.

…………..

İSTEYİP DE EVLENEMEYENLER

Günaydın Ayşe Hanım,

Size daha önce de yazmıştım ama sanırım maillerim onca mail arasında kaynayıp gidiyordur, olsun siz okuyana kadar yazmaya devam.

Öncelikle geçmiş olsun diyorum.

 

Bugünkü yazınızda evlilik mevsiminden dem vurmuşsunuz ya ve size yapılan evlilik teklifinden. Bir bilseniz öyle bir evlilik teklifini hayal edip bulamayan öyle çok kadın var ki…

Ha yanlış anlamayın, buldun da daha ne istiyorsun gibi bir şey demek istemiyorum. Sadece sizin evlenemeyen kızlar konusuna da değinmenizi istiyorum.

30’undan sonra bekar olmak kimi zaman özgürlük demek olsa da çoğu zaman yalnızlıktır, düğünlere tek tabanca gidip dansta masada yalnız kalmak, sadece arkadaşlarınızın çocuklarını sevebilmek, darısı başına artık lafını her sene sürekli duymak, uzun süredir görmediğin biriyle karşılaştığında ilk lafının evlenmedin mi daha olması, gece yarısı kabus görüp uyandığında yalnızlığını daha çok hissetmek, hele ki uzun süredir hayatınızda kimse yoksa elele tutuşup gezmeyi bile unutmak, yalnız yaşıyorsanız hele bir lokma ekmeği paylaşamamak demektir.

Siz de yazın deseniz köşenizde öyle çok kişi yazar ki belki hiç yaşamadığınız size uzak bir konu ama evlenememeye de köşenizde yer verir misiniz?

Aslı

CEVAP: Aslıcım senin mailini geçen haftalarda Yetiş Ayşe’de yayınladım hatta cevaplar da geldi sanırım senin gözünden kaçtı, bir göz at istersen. Öperim.

…………

 

BEBEK KIYAFETİ

 

Sevgili Ayşe Aral,

 

Öncelikle size acil şifalar diliyoruz,

 

Üç yaş altı pırıl pırıl kız ve erkek bebek kıyafetlerimizi ve ayakkabılarımızı değerlendirecek bebekler arıyoruz.

(çevremizde paylaştığımız 2 bebeğimiz var, buna rağmen elimizde kalan küçük gelen ve iyi durumdaki kıyafetlerimizi paylaşmaktan çok mutlu olacağız.)

 

Sevgiler,

Ebru

CEVAP: Ebrucum çok güzel bir düşünce bu. Talepler geldikçe size yönlendireceğim. Sizin bebişleri de öpüyorum. Sevgiler.

……………

GOLDEN'A BABA ADAYIYIM

Şu an evimde yalnız yaşıyorum ve böyle bir yavrucağa bana eşlik etmesi için gerçekten talibim.

Barbaros

CEVAP: Sevgili Barbaros, Betty’e çok fazla talip çıktı ben de hepsini sahibine yönlendirdim. En uygun şekilde sahiplendirileceğine eminim. Başka yuva arayan olursa yine paylaşacağım bu köşeden.

 

YETİŞ AYŞE GOLDEN RETRIEVER İLE İLGİLİ

Ayşe Hanım Merhabalar,

 

Yazınızdaki minik golden için sizi rahatsız ediyorum nisan

ayı sonunda 8 yaşındaki kızım Paçi’yi (golden) kanserden kaybettim.

Bebekliğinde aşıları vaktinde yapılmadığından kaynaklı geçirdiği ölümcül gençlik hastalığını atlattığını düşünmüştük ancak 8 sene yaşatabildik.

Bu minik dişi kız için de aynı şeyler yaşansın istemem şu an bakımını kim yapmakta bilemiyorum ama irtibata geçip sahiplenmek isterim.

İletişim bilgilerini tarafıma iletirseniz sevinirim.

Teşekkürler…

Saygılarımla

M.

 

………

 

GOLDEN RETRIEVER BETTY

Merhabalar Ayşe Hanım.

 

Ben Hilal Hanım’ın yazdığı yazıya cevaben yazıyorum. Ben Betty’e bakabilirim. Çok istiyordum zaten bir tane almayı bu şekilde denk gelmesine sevindim.

Ramazan’dan sonra da bahçeli bir siteye taşınacağım kısmetse çok daha iyi bakabilirim ona. Eğer kabul ederse ben Bursa’da ikamet ediyorum, bana göndersin o tatlı şeyi. İletişim için de bu maili değil (iş mailim çünkü), şahsıma ait mailimi yazıyorum ……..

Bu arada sizi de çok ama çok seviyorum, yazılarınızı okumaya çok sevdiğim bir arkadaşım sayesinde başladım. Gerçekten sizinle ağlayıp, sizinle gülmek çok hoş. Bu arada da çok geçmiş olsun gerçekten. Allah sağlık sıhhat versin herkese. İyi çalışmalar. Kolay gelsin.

Saygılarımla

 

Esra

 

……………..

PINAR HANIM’IN ELBİSESİ

Ayşe Hanım, merhabalar her zamanki gibi sabah ilk işim sizi okumak oldu, yazmadığınız günler bir eksiklik hissediyoruz tüm çalışanlar olarak.

Cesaretimi toplayıp size yazma nedenim bugünkü köşenizdeki Pınar Hanım’ın mezuniyette giydiği elbisesi; ona ben talibim. Şimdiden teşekkür ederim, sevgi ve saygılarımla iyi çalışmalar size.

E.

CEVAP: Sevgili E. Bilgileri Pınar’a ilettim. Seninle iletişim kuracaktır. İnşallah sen de güzel günlerde giyersin elbiseyi. Öpüyorum.                                        

…………

 

KAMPANYA

 

Ayşecik,

Benim naçizane bir fikrim var. Ben düşündüm de senin okurların olarak bir kampanya benzeri bir şey yapsan da ona destek olsak, oradan toplanan ile de sen ihtiyaç sahiplerine ulaştırsan.

Ben bunun için elimden geleni yaparım ama burada senin Yetiş Ayşe’de paylaştığın yardımlar için bir şey yapamıyorum çünkü maaşla çalışan bir anneyim ve aldığımla ancak geçiniyorum ama elimden örgü gelir. Geçen kış örmüş olduğum şallar, atkılar var elimde hâlihazır bulunan, onları gönderebilirim böyle bir organizasyon için.

Keşke herkese yardım edebilsek eşimle ben bu konuda çok hassasız ve kimlere yardımcı olduğumuzu Allah görsün diyoruz.

Seni seviyorum.

Melike

CEVAP: Melikecim, çok güzel düşünmüşsünüz eşinle. Senin şallarına da elbet bir talipli çıkacaktır. Ancak kampanya konusunda aynı fikirde değilim. Çünkü o takdirde gelenleri bir yerde depo etmek ve tek tek göndermek gerekir ki hem çok masraflı olur hem de yardımlar gecikir. Şu an yaptığımız şekliyle herkes ihtiyaç sahibine doğrudan ulaşıp kendisi gönderiyor. Çok daha pratik oluyor. 

……………….

 

ÇOCUK KİTAPLARI YARDIMI

Sevgili Ayşe Aral,

 

12 yaşındaki kızımın yıllardır okuduğu, ilköğretim düzeyinde Türk ve dünya edebiyatının klasiklerini ve çok satanlarını içeren yaklaşık 2 büyük koli roman ve hikâye kitabı var.

Ve onun da onayı ile ülkenin doğusunda, güneyinde neresinde olursa olsun ihtiyacı olan bir okula göndermek istiyoruz.

Sizden yanıt bekliyorum.

 

Sevgiler

Kitaplarını vermeyi kabul eden Işıl'ın annesi Sener  

 

CEVAP: Senercim Işıl’ı da seni de çok öpüyorum, harikasınız. Bu konuda gelecek talepleri size yönlendireceğim. Sevgiler.

Yazarın Tüm Yazıları