Sevgili Ayşe,  Senden daha yazını okuduğum andan yardım..." /> Sevgili Ayşe,  Senden daha yazını okuduğum andan yardım..." />

Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

ANAOKULU YAPIMI

 

Sevgili Ayşe,

 

Senden daha yazını okuduğum andan yardım etmek için Gebze Çocuk Esirgeme Kurumu’nun iletişim bilgilerini isteyecektim.

 

Ama araya kızımın okuduğu okulda yer alan bir yardım kampanyası girdi. Ama Gebze hep aklımda ve burası ile ilgili de güzel fikirlerim var.

 

Yalnız bir sorum olacak eminim birçok kişi bunu merak ediyor: yaptığımız yardımlar acaba doğru ellere gidiyor mu, bu kurumlarda ya da bundan emin olmak için neler yapmalıyız?

 

Haberin Devamı

Sana Muş gezimizden biraz bahsetmek istiyorum:

 

Bu sene yılbaşına 3 hafta kala okulumuzun müdüründen bir e-mail aldık. Bu mailde Muş’un Varto ilçesine ait Bağiçi Köyü İlköğretim öğrencileri ve köy çocukları ile Yedi kavak İlköğretim’de okuyan çocuklara yılbaşı hediyesi vermeyi öneriyordu.

 

Okulumuzun 130 öğrencisi olup öğrencilerin hepsi kura çekmek yolu ile kendisine bir kardeş öğrenci belirledi.

 

Velilerimiz bu projeye canı gönülden destek vererek kendi çocuklarını baştan aşağı donattıkları gibi inanılmaz yardım paketlerini okulumuza yağdırdılar.

 

Bütün sınıflarda hocalarımız bu yardım konusunu işlediler ve çocuklarımız bire bir bu projenin içinde yer aldılar. Seçmiş oldukları kardeşlerine kartlar, resimler hazırladılar. Ve 2 haftanın sonunda okulumuzda 200 koli yardım paketi vardı.

 

Tabi bunları Muş’a nasıl götüreceğiz diye düşünürken bir nakliyat şirketi bize sponsor oldu ve paketlerimiz Muş`a hareket etti.

 

Haberin Devamı

Bütün bunlar olurken bizimle temasa geçen Bağiçi İlkokulu’nun genç öğretmeni Çiğdem Hanım okul müdürümüz Sema Hanım’a " bu hediyeleri gönderirseniz çocuklar çok mutlu olur ama gelip siz elden bu hediyeleri çocuklara dağıtırsanız bu olay onlar için unutulmaz olur." demiş.

 

Bunun üzerine Sema Hanım kendisine bu gezide eşlik edebilecek velilerin olup olmayacağını sordu. Sema Hanım artı 4 veli yani 5 kişi olarak biz Varto’ya gittik.

 

Belirlemiş olduğumuz 2 köyün çocukları yanında 4 tane daha köye gittik ve hediyelerimizi dağıttık. Çocukların ne kadar mutlu olduğunu görünce bizim de mutluluğumuz, heyecanımız kat be kat arttı. Çocuklar durup durup bize sarılıyor ve teşekkür ediyorlardı. Ekte gezimize ait bazı fotoğraflar bulacaksınız.

Haberin Devamı

 

Tabi 3 günlük seyahatimizde aslında bu hediye dağıtmanın yalnızca geçici bir sevinç olduğunu ve arkamızda bu kadar gönlü zengin veli varken daha kalıcı bir şeyler yapabileceğimiz fikri doğdu.

 

O zaman kendi kendimize neden biz Varto’nun bir köyünde okul öncesi 3-6 yaş grubunu hedefleyen bir anaokulu açmayalım dedik.

 

Bize gezimiz sırasında uzun yıllardır amatör fotoğrafçılık yapan Eylem adlı bir velimiz de katılmıştı. Çok güzel fotoğraflar çekildi.

 

23 Nisan haftasında bir fotoğraf sergisi düzenleyip aynı zamanda bu fotoğrafların yer aldığı bir kitap bastırmayı hedefliyoruz.

 

Bunların satışından gelecek geliri ve diğer bağışları toplayarak hedeflediğimiz anaokulunu en kısa zamanda açmak istiyoruz.

Haberin Devamı

 

Umarım bizim kampanyamız diğer okullara örnek olur ve hep birlikte kendine güvenen, üreten en önemlisi mutlu nesiller yetiştirebiliriz.

 

Sevgilerimle,

 

Nesrin

 

CEVAP: Nesrin Hanım harikasınız. Sizi ve size destek veren tüm veli ve öğretmenleri tebrik ediyorum. Ben de elimden gelen desteği size vermeye hazırım. Lütfen gelişmelerden beni de haberdar edin. Öperim.

 

…………….

 

YARDIM ETMEK İSTİYORUM

 

Merhaba, Kadından Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf ile öğle yemeği konulu yazınızı okudum.

 

İhtiyacı olan ailelerin çocuklarına aylık 400 TL. ödenmesi ile ilgili bir bilgi yer alıyor.

 

Gerçekten çok ihtiyacı olan ve çocukları olan bir aile tanıyorum. Konu ile ilgili olarak onlara yardımcı olmak istiyorum. Başvurularını nereye yapmaları gerekiyor ya da konu ile ilgili ayrıntılı bilgiyi nereden alabilirim?

Haberin Devamı


Teşekkürler, iyi Çalışmalar.

 

MELİHA

 

CEVAP: Meliha Hanım bu konu ile ilgili çok talep geldi bana da, sayın bakandan ayrıntılı bilgi alıp sizlere duyuracağım.


SHÇEK’in internet sayfasından aldığım bilgiler ise şöyle;

 

http://www.shcek.gov.tr/sikca-sorulan-sorular.aspx

 

“Sosyal Yardım" nedir?

Mutlak yoksulluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük düzeyde dahi sürdürmekte güçlük çeken kişi ve ailelere karşılıksız olarak sağlanan ayni ve nakdi yardımlardır.

 

Ayni Yardımlar; yiyecek, giyecek, yakacak, kırtasiye, tıbbi araç-gereç ile rehabilitasyon amaçlı protez araç gereçleri gibi ‘sosyalinceleme raporu' ile müracaatçının ihtiyacına göre verilecek mal ve malzeme yardımını,

Nakdi Yardımlar; müracaatçının "sosyal inceleme raporu" sonucunda belirlenen ihtiyacına göre verilecek para yardımını ifade etmektedir.

Sosyal Yardım Miktarı; bir sosyal yardım miktarı, en yüksek devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) % 40'dır ve bu miktar en yüksek devlet memuru aylığındaki değişikliklere göre değişmektedir.

Bu yardımlar bir defaya mahsus olarak yapılabileceği gibi belli sürelerle de yapılabilmektedir. (bir yıl ve uzun süreli)

Yardımların temel amacı, yararlanan kişilerin kendi kendine yeterli hale gelmesini sağlamaktır.

 

26. “Sosyal Yardım”dan kimler yararlanır?

 

1987 yılında çıkartılan Ayni-Nakdi Yardım Yönetmeliği çerçevesinde tanımlanan yardım yapılacak kişiler;

1) Muhtaçlık nedeniyle haklarında korunma kararı alınarak, Sosyal Hizmet Kuruluşlarının himayesine alınan çocuklarını yanlarına alabilecek özellikleri taşıyan aile, anne, baba veya yoksa akrabaları,

 

2) Korunmaya muhtaç oldukları tespit edilerek haklarında korunma kararı çıkartılmış, ancak yuva veya yurtlara yerleştirilme imkânı bulunmadığı için sıraya alınmış olan çocuklar,

 

3) Doğal afetler nedeniyle muhtaç duruma düşen aileler veya yakınlarını kaybederek kimsesiz ve korunmasız kalmış kişiler,

 

4) Olağanüstü bir felaket, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan kişiler,

 

5) Korunma kararı olup da yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle Yetiştirme Yurtlarından ayrılan çocuklar,

 

6) Korunma kararı olmamakla birlikte maddi sorunlarla karşılaşarak eğitimini devam ettiremeyecek duruma düşen ilköğretim ve ortaöğretimdeki öğrenciler,

 

7) Sosyal yardımlarla desteklendikleri takdirde haklarında korunma kararı almaya gerek olmadan çocuklarına ve özürlü aile bireylerine bakabilecek özellikleri taşıyan aile, anne ve babalar, 

 

27. "Sosyal Yardım" talebi nasıl değerlendirilir ve hangi belgeler istenir?

1)Muhtaç kişilerle ilgili basında yer alan haberler ihbar kabul edilir ve kurumca gerekli işlemler yapılır.

2)İl Sosyal Hizmet Müdürlüklerine; yardım talebiyle müracaat edilir veya İl Müdürlüklerince yardıma ihtiyacı olduğu duyulan veya tespit edilen kişiler sosyal çalışmacı tarafından bir ön görüşmeye tabi tutulur.

 

Bu görüşme sonucunda yardım talebinde bulunan kişilerin yardım almaya uygun olduğu kanaatine varıldığı takdirde ilgili için dosya açılır ve gerekli sosyal inceleme yapılır.

 

İstenilen belgeler:

 

Sosyal yardım talebi ile müracaat eden kişiler için sosyal çalışmacı tarafından hazırlanan sosyal inceleme raporuna ek olarak T.C. Kimlik Numarası beyanı ve gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi istenmektedir.

                                 

Merhaba Ayşeciğim,

 

Nasılsın? Umarım hayatın sağlıkla, güzellikle geçiyordur.

 

Kadından sorumlu devlet bakanıyla olan röportajını okudum. Özellikle 7. Madde dikkatimi çekti.

 

Lise yıllarımdan bir arkadaşım vardı. Evlendi 2 tane kızı var, lanet bir kocası var. Gidecek bir yeri de yok. Yıllardır elimden gelen desteği eski bir arkadaşı olarak veriyorum. Bir apartmanın bodrum katında sefalet içinde yaşıyor.

 

Devlet ona da çocuk başına 400 TL verebilir değil mi? Bunun için nereye başvurması gerekiyor? Bu parayla hayatını rahatlıkla sürdürebilir. Ben de yardım ederim ona.

 

Yüzleri gülsün, acıları birazcık da olsun dinsin istiyorum. Ama tek başıma yetemiyorum.

 

Bana nasıl bir yol izlememiz gerektiğini bildirirsen arkadaşımı yönlendirmek istiyorum. (Yardım almak için boşanmış olması gerekiyor mu? Aklıma takıldı.)

 

Sni seven İzmirli

Emel   

 

CEVAP: Emel Hanım bir önceki epostaya verdiğim cevap umarım size de yardımcı olur. Belirttiğim gibi daha ayrıntılı bilgi alabilirsem yine bu köşede sizlerle paylaşacağım.

 

……………………

 

3 YAŞ KIZ ÇOCUK İÇİN KIYAFET

 

 

Ayşe Hanım merhaba;

 

Bana Aliye Hanım'ın (kızım için, Bıldırcınım için başlıklı yazı) isim ve adres bilgilerini gönderirseniz hemen 4 yaşındaki kızımın küçülmüş kıyafetlerini ve ayakkabılarını gönderirim.

 

Saygılarımla

Dilek   

 

CEVAP: Sevgili Dilek tabi ki hemen gönderirim. Desteğin için teşekkürler. Sarılarak öperim seni ve kızını.

……………………..

 

"KIZIM İÇİN, BILDIRCINIM İÇİN" BAŞLIKLI OKUYUCU MEKTUBUNA YARDIM

 

Sayın Ayşe Aral,

 

"Kızım için, bıldırcınım için" başlıklı okuyucu mektubundaki küçük kız için ben de elimden geldiği kadar yardımda bulunmak istiyorum.

Koli teslimi için iletişim bilgisine ihtiyacım var. Saygılarımla.

 

Soner  

 

CEVAP: Tabi ki hemen göndereceğim bilgileri. Teşekkürler, iyi ki varsınız. Sevgiler.

 

…………

 

 

KIYAFET YARDIMI

 

Ayşecim merhaba,

 

“Kızım için, bıldırcınım için” başlığı ile 3 yaşındaki kızı için kıyafet isteyen Aliye Hanım’a yardım etmek istiyorum.

 

İletişim bilgilerini senden bekliyorum.

Daha önce de 2 okuruna kıyafet göndermiştim. Vesile olduğun için sağol Ayşecim. Yardımlaşalım, mutlu olalım.

 

Sevgilerimle…

Zuhal

 

CEVAP: Zuhalcim harikasın. İyi ki senin gibi okur dostlarım var.

Sevgiler.

…………………..

 

ANNENİN 3 YAŞINDAKİ KIZI İÇİN KIYAFET

 

Merhaba Ayşe Hanım,

 

Sizin yazılarınızı beğeniyle takip ediyorum.

Bugün Aliye isimli bir annenin 3 yaşındaki kızı için kıyafet talebinde bulunması beni çok duygulandırdı.

Adreslerini ve telefonlarını istiyorum. Elimden geldiğince kıyafet yollamak istiyorum.

 

İyi Çalışmalar.

 

Yasemin   

 

CEVAP: Yasemincim ilgine teşekkürler. Sarılarak öpüyorum seni.

Adreslerini ve telefonlarını göndereceğim.

………….

 

3 YAŞINDAKİ KIZ İÇİN GİYSİ

 

Sevgili Ayşe ARAL,

 

Bugün Aliye adlı bir annenin 3 yaşındaki kızı için giysi yardım talebini içeren yazınızı okudum.

 

Ben Bursa' da bir ilköğretim okulunda öğretmenim. Çocuklar benim zayıf yönüm. Onlar bu dünyanın en güzel, en anlamlı şeyleri. Onlara karşı sadece anne babalarının değil tüm toplum olarak hepimizin sorumluluğu olduğunu düşünüyorum.

 

Eğer bir annenin yüzünde bir gülümseme yaratabilirsem, onun bıldırcını cicilerine bakıp mutlu olursa ben de çok mutlu olacağım.

 

O annenin iletişim bilgilerini verirseniz imkânım ölçüsünde yardımcı olmak isterim. Sizden ricam soyadımı ve mail adresimi lütfen yayınlamayın.

Sevgilerimle

Serpil

 

CVAP: Serpil Hanım, sizi çok iyi anlıyorum. Minik bir çocuğun gülümsemesinden daha güzel bir şey var mı şu hayatta? Desteğinize teşekkürler. Öpüyorum.

 

……………..

 

KPSS KURSU VE/VEYA İŞ TALEBİ

 

Ayşe Ablacım merhaba,

 

Yazıp yazmama konusunda çok kararsız kaldım, en sonunda yazmaya karar verdim. Benden daha çok ihtiyacı olan kişilerin önüne geçmek istemiyorum ama ben 4 yıllık işletme mezunuyum düzgün bir iş bulamıyorum. Biraz bende de hata var aslında ablacım. Kendi işim gibi görüp çalışacağım, mutlu olacağım bir yerde çalışmak istiyorum.

Para alayım da ne olursa olsun diyemiyorum. Mesleğimde ilerlemek istememe rağmen boş durmamak için kasiyerlik, mağazada kasa elemanı ilanlarına bakıyorum onlarda da tecrübe istiyorlar.

Bir fırsat verilmezse ben ve benim gibiler nasıl tecrübe edinecek bilmiyorum. Böyle olunca kpss sınavına hazırlandım ama onda da düşük aldım zamanı yetiştiremediğimden.

Kursa gitmeden olmuyor. Ayşe Ablacım senden ricam; ücretsiz ya da uygun fiyata 2012 kpss sınavı için kurs almama yardımcı olursan beni çok mutlu edersin.

Kurs alacağım yerde bir karşılık almadan çalışabilirim de. Hatta bir iş bulduğumda kurs ücretini de öderim.

Evde iş de yaparım. Nikâh şekeri falan yapımı gibi işleri de yapabilirim.

Yeter ki hayatımı düzene sokabileyim tek isteğim bu Ayşe Ablam.(İstanbul Küçükçekmece’de oturuyorum)

Şunu da söylemek isterim durumumuz çok kötü değil. Biraz zorlasak kursa gidebilirim. Ama ben 26 yaşındayım kendi çabamla bir şeyler yapmak istiyorum.

Bir de dayımın kızı 5 aylık oldu. Onun kıyafetlerini ihtiyacı olan birine vermek istiyoruz. Bunun için de yardımcı olursan çok sevinirim.

Kocaman öpüyorum seni.

Duygu

 

CEVAP: Duygucum ben de kocaman öpüyorum seni. Bu düşüncelerini de çok takdir ettim. Eminim senin gibi işletme mezunu ve çok azimli, işini kendi işi gibi sahiplenmek isteyen birine iş verecek ya da kursa gitmene yardımcı olacak okur dostlarım çıkacaktır. Hatta aşağıdaki epostayı da sana yönlendirdim. İnşallah istediğin gibi bir işe çabucak kavuşursun.

 

…………………….

 

İŞSİZ KİMSE KALMASIN  

 

Büyük bir firma bünyesinde çalıştırılmak üzere üniversiteden mezun, insan ilişkileri çok kuvvetli, güler yüzlü, organizasyon yeteneğine sahip, office programlarını ve interneti iyi kullanabilen, bağlı olduğu bayan yöneticinin telefon trafiğini yönetecek, raporlama yapabilecek, seyahat engeli olmayan yeni mezun bayan yönetici asistanı aranmaktadır.

BANU

 

CEVAP: Sevgili Banu bu işsizlikte eminim pek çok talep gelecektir bu ilana, paylaştığın için teşekkürler.

…………………

 

KÖY OKULLARINA BOT ve ÇİZME YARDIMI

 

Ayşe’m,

 

Ezgi adlı birinin sana yazdığı yazıyı(bir çocuğun eğitimine katkı sağlama) görünce ben de bir konuda aracı olayım dedim.

 

Geçen gün facebook’ta bir davet aldım, ''6.KÖY OKULLARINA BOT ve ÇİZME YARDIMI'' diye.

 

İlgimi çekti, baktım, araştırdım. Yeşim adlı bir bayanın başlattığı ve bayağı büyüttüğü bir proje.

 

Biliyorsun ben öğrenciyim, elimden geldiğince yardımcı olmak istedim.

 

Sıfır bot alamayacağımı ama kullanmadığım, temiz olan bot ve çizmelerimi gönderebileceğimi söyledim. Ve bunu söylediğim anda içim bir huzurla doldu Ayşe’m.

 

''Bu çocuklara yardım edelim'' diye bir sayfası var Yeşim Hanım’ın, kendisi de öğretmen ve galiba geçmiş yıllarda kızını kaybetmesiyle böyle bir işe girişmiş.

 

Ben de sadece sayfada gezinirken bunları anlayabildim. Başta tereddüde düştüm, belki farklı bir yere gidiyordur diye.

 Ama fotoğraflar, yazılar...

 

Ben inandım ve kısmetse yarın ayakkabılarımı yollayacağım. Onun sayfasına da bugün, senden bahsettim. Senin ''Yetiş Ayşe'' adlı bir köşen olduğundan, duyarlılığından ve iyiliğinden ve belki daha fazla kişiye ulaşabileceğinden bahsettim.

 

Daha önce sana böyle bir şey yazmış mıydı bilmeden?

Kadını kesinlikle tanımıyorum, kendimce inandım, belki de sayfasında yazdığı yazı yüzünden etkilendim...

Sen de bir araştır, bir sor istersen. Sen anlarsın.  

Öpüyorum seni çok.

BUSE

 

CEVAP: Busecim böyle duyarlılık gösteren okurdostlarım olduğu için çok mutluyum. İnşallah zamanla çok daha fazla insana yardım edebiliriz. Öpüyorum seni de.

 

………..

 

EŞ DURUMU TAYİNLERİ

 

Merhabalar

Kusura bakmayın zamanınızı alıyorum ama sizi yaşadığım bir sıkıntı ve bu konuda yardımcı olmanız için rahatsız ediyorum.

 

Eşim Milli Eğitim Bakanlığı’nda sözleşmeli öğretmen ve Milli eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli öğretmenler için eş durumu tayinlerindeki belirsizliği sebebiyle eşim şu an her gün evden işe 70 km kat edip görevini yapmaktadır.

 

Sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu tayinlerinde milli eğitim bakanlığı ile maliye bakanlığı anlaşmazlığı sebebiyle eşinin olduğu ile tayinleri çoğu kişinin çıkamamaktadır. (il emri uygulanmamaktadır)

 

Oysaki kadrolu öğretmenlerin eş durumu tayinlerinde il emri uygulanmaktadır. (yani aynı meslek grubunda bir çifte standart sözkonusudur  )

Belki de 3 yıla yakın eşiyle ayrı illerde yaşayan sözleşmeli öğretmenler bulunmaktadır.

 

Ve bu kişiler ben de dâhil evliliğimizde ciddi sıkıntılarla karşı karşıyayız.

 

Bu konudaki yardımlarınızı ve sıkıntılarımızı basında dile getirip sizden sözleşmeli öğretmenlere yardımcı olmanızı rica ederim.

 

İyi günler

Vedat

 

CEVAP: Gerçekten zor bir durum bu, inşallah en kısa sürede çözümlenir, sizler de ailenizle mutlu ve huzurlu yaşarsınız.

……………………

 

ÇOCUK YUVASI

 

 

Bingöl çocuk yuvasının adresini alabilir miyim, kitap göndermek istiyorum.

Handan

 

CEVAP: Sevgili Handan ilgine çok teşekkürler. Bingöl Çocuk yuvası uzmanı Sayın Özlem GÜNAL’ın ogunal@shcek.gov.tr adresinden iletişim kurabilirsin. Öpüyorum.

                                                                                                   

……………………

 

YETİŞ AYŞE SAYESİNDE DOKTOR BULUNDU

 

Ayşe Hanım, Serkanla dün görüştüm. Hürriyet gazetesi aracılığı ile arayan Amerika'dan Türk bir doktor konu ile ilgilenmeye başlamış. Anladığım kadarı ile bu tamamen sizin sayenizde oldu. Çok teşekkürler.

 

Sevgiler,

 

Hilal   

 

CEVAP: Hilalcim bunu duyduğuma ne kadar sevindim anlatamam. İnşallah yakında iyileşir ve Serkan’ın iyi haberlerini de bize yazarsın. Sevgiler.

 

Hilal’in bahsettiği konu ile ilgili Yetiş Ayşe’de yayınladığım önceki eposta aşağıda:

 

GÖZ DOKTORU ARAYIŞI

 

Sayın Ayşe Aral,

Londra'da yaşayan Serkan ve Volkan isimli iki ikiz kardeşten biri yoğun bakımda yatıyor 2 aydır.

 

İngiltere'deki sağlık sistemi çok kötü olduğu için durumunda yeterince olumlu gelişme göstermesine katkı sağlamadıklarını düşünüyoruz.

 

Bu nedenle belki de sizin bir katkınız olursa düşüncesi ile Volkan'ın durumunu size de iletmek istedim.

 

Volkan 2 aydır hastanede. Kardeşi Serkan çok umutlu. Birkaç gün önce son doktor kontrollerinde gözlerinin görme işlevini kaybettiği ortaya çıktı. Şu an sadece 24 yaşında. Belki bildiğiniz bir doktor vardır, Volkan'ın hastalığına ışık olur.

 

Sevgi ve saygılar.

 

Hilal

 

SERKAN'IN EPOSTASI:

 

Merhabalar,

 

Adım Serkan,24 yaşındayım, doğma büyüme Londra'da yaşamaktayım.

Annem, babam ve ikizim Volkan ile. İkizim Volkan tam 1 aydır Londra'da Homerton University Hospital'da yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor.

Gerçekten çok zor ve kritik zamanlar geçiriyor. Bu mailimi sizden yardım dilemek için yazıyorum, olabilirseniz veya bize bir yön gösterirseniz, ailem ve ben size gerçekten minnettar kalacağız.

 

Bundan 30 gün önce, ikizim Volkan karın ağrısı ile hastaneye kaldırıldı ve bir kaç saat sonra da kalp krizi geçirdi. Nedeni de pancreatitis dediler. O bölgedeki salgı bezleri sıvı salmaya başlamış ve vücudunun sağ tarafı 2 litre, sol tarafı da 1 litre su ile dolmuş.

Bunu fark eden doktorlar, sağ tarafına bir delik sol tarafına da bir delik açmış ve sıvıyı boşaltmış sonra da kalbini çalıştırmışlar. Bunların hepsini 20-25 dakikada yapabilmişler. Yani 20-25 dakika boyunca kalbi durdu. Haliyle beyine o zaman zarfı içerisinde oksijen gitmemiş.

 

 

Beyninde şişlik var ve inmek bilmiyor. Fonksiyonunu yitirmiş olabilir diyorlar. Belki yürüyemez, konuşamaz hatta bu şekilde de kalabilir diyorlar. Bu da bizi gerçekten uzuyor.

 

Kalbini çalıştırdıktan sonra böbrekleri ve ciğerleri de çalışmıyordu, bir sure diyaliz makinesine bağlıydı ama onu bıraktılar artık çünkü çalışıyor.

Ciğerleri de iyi diyorlar ama hasarlı. Pankreasına gelecek olursak; bir kısmı işlevini tamamen yitirmiş, bir kısmı da çalışıyormuş ve şişlik varmış.

 

İyi olup olamayacağını bilmiyorlar, haliyle biz nasıl bilelim, Allah razı olsun hepsinden hayata döndürdüler ama bize bu yetmiyor. Ben ikizimden şu ana kadar ayrılmadım ve ayrılmak da istemiyorum, onsuz bir hayat düşünemiyorum, her şeyim o benim, lütfen yardım edin bize.

 

Doktorlarla görüştük ve ikinci bir fikir almakta serbest olduğumuzu söylediler ve biz de bunu Türkiye'deki doktorlarımızdan yana kullanmakta karar kildik. Bize “başka bir doktor veya bu alanda uzman kişiyi bulun, biz irtibata geçip bütün bilgiyi vermeye hazırız, sonra da o kişiyi buraya getirmeye çalışırız” dediler.

 

Biz bir aile olarak ne kadar masraf var ise karşılamaya hazırız. Benimle veya ailemle irtibata geçerseniz gerçekten hayat boyu duacınız olacağız, bir fikir, bir yol göstermeniz bile bizim için kâfi. Belki de bu konuda uzman olan birini tanıyor olabilirsiniz.

 

Neyimiz var neyimiz yok vermeye hazırız. Önce Allah'a sonra da sizlere güveniyorum. Volkan'ı artik geri istiyoruz.

 

Yardımcı olabilecek kişi lütfen bizimle irtibata geçsin. Sonsuz Teşekkürler.

 

Saygılarımız ve sevgilerimizle.

 

Serkan

 

CEVAP: Geçmiş olsun Serkan. Benim de kardeşim var ne hissettiğini çok iyi anlıyorum. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur ikizin.

Okur dostlarımızdan özellikle göz doktoru ve bu tip kalp durması sonrası tedavi konusunda uzman doktorlar hakkındaki önerilerini bekliyorum.

 

……………

 

ÖZGE YILDIRIM YARDIM KAMPANYASI

 

 

Merhaba Ayşe Hanım,

 

Biz özel bir şirkette görev yapan iki bayanız. Sizden ve köşenizdeki yardım çabalarınızdan arkadaşım sayesinde haberdar oldum.

 

Daha önce yayınlamış olduğunuz Özge Yıldırım'ın kampanyasına destek olmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili Özge Hanım'a ulaşabilmemiz için daha detaylı bilgi verebilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler.                                            

 

CEVAP: Tabi ki hemen gönderiyorum. Teşekkür ederim, harikasınız hepiniz. Öpüyorum ikinizi de.

Yazarın Tüm Yazıları