Tek yürek olduk yanınızdayız

Güncelleme Tarihi:

Tek yürek olduk yanınızdayız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2023 16:39

Ankara, 10 ili vuran depremin ardından tek yürek oldu. Acil ihtiyaç listeleri oluşturuldu, belediyeler ve kaymakamlıklarca yardımlar toplanmaya başlandı. Başkentliler yardım çağrıları üzerine ellerindeki malzemeleri yardım merkezlerine ulaştırmaya başladı.

Haberin Devamı

Ankara’da valilik, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri deprem bölgesindeki ihtiyaçlar için yardım kampanyaları başlattı. Depremzede vatandaşlara ulaştırılmak üzere acil ihtiyaç listeleri paylaşıldı. Isıtıcı, kullanılmamış battaniye, kışlık kıyafet, atkı, şapka, eldiven, bot, ayakkabı, çocuk bezi, mama, kişisel malzemeler, el feneri, ilk yardım malzemeleri, taşınabilir şarj cihazı, konserve gibi birçok farklı malzeme bağışı için çağrıda bulunuldu. Afet bölgesine gönderilecek ürünlerin ikinci el, kullanılmış, son kullanma tarihi geçmiş veya geçmeye yakın malzeme olmaması istendi. Valilik ve belediyeler yardım merkezlerinin adreslerini de sosyal medya hesaplarından paylaştı. Çok sayıda vatandaş da yardım çağrıları üzerine ellerindeki ürünleri yardım merkezlerine ulaştırmaya başladı. Yardımların yanındaki bazı notlar da görenleri duygulandırdı. Ankara’da yardımların hangi ilçede nerelere yapılabildiğine ilişkin detaylar ise şöyle:

Haberin Devamı

KAYMAKAMLIKLAR ARACILIĞIYLA YÜRÜTÜLECEK

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Depremden etkilenen vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için yapılacak ayni yardımlar ile ilgili çalışmalar kaymakamlıklarımız aracılığıyla yürütülecektir. Ayni bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız, bağışlarını kendilerine en yakın kaymakamlık bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla bölgeye iletebilecektir” denildi. Valilik ayrıca depremden etkilenen vatandaşların acil ihtiyaçları için https://afad.gov.tr/depremkampanyasi2 adresinde yayımlanan IBAN numaralarına nakdi yardımda bulunulabileceğini de duyurdu. 

Tek yürek olduk yanınızdayız

Tek yürek olduk yanınızdayız

BAŞKAN YAVAŞ’TAN ISITICI ÇAĞRISI

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “Soğuk kış günlerinde deprem bölgelerine yapabileceğimiz en büyük yardımlardan biri katalitik soba ve elektrikli ısıtıcı desteğinde bulunmak. Vatandaşlarımızı Hipodrom Caddesi Toptancı Hali’ndeki Belko soğuk hava deposu ya da valiliğimize bağlı afet depolarına davet ediyorum” çağrısında bulundu. Yavaş, Başkent 153 ile valilik depolarının telefonlarını da paylaştı. ABB ayrıca deprem bölgesine ulaştırılmak üzere acil ihtiyaç malzemelerini bağışlamak isteyenlerin Başkent 153 hattını arayabileceğini ve evden alınması istenen ürünlerin bildirilebileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

İLÇE İLÇE YARDIM MERKEZLERİ

Tek yürek olduk yanınızdayız

Tek yürek olduk yanınızdayız

Tek yürek olduk yanınızdayız

Tek yürek olduk yanınızdayız

Tek yürek olduk yanınızdayız

*ÇANKAYA: Çankayalılar Çankaya Belediyesi’nin başlattığı yardım kampanyası için ihtiyaç malzemelerini Balgat’ta bulunan Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’na, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri, Ümitköy Hizmet Binası, Nazım Hikmet, Bayraktar ve Esat Çankaya Evleri’ne bırakabilecek. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu 24 saat açık olacak. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Haydi Çankaya, el ele verelim, deprem bölgelerinin yaralarını birlikte saralım” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

*KEÇİÖREN: Keçiören Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasına destek vermek isteyen vatandaşlar yardım malzemelerini belediye hizmet binası Zabıta Müdürlüğü’ne teslim edebilecek. Buranın yanı sıra yardımlar Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi, Zümrüt Yaşam Alanı, Bağlum KEÇMEK, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Hüseyin Nihal Atsız Kültür Merkezi, Aktepe Spor Tesisi, Bademlik Zümrüt Yaşam Alanı, Mevlana Kültür ve Spor Merkezi’ne de verilebilecek.

*YENİMAHALLE: Yenimahalle Belediyesi’nin yardım kampanyası için malzeme bağışında bulunmak isteyen ilçe sakinleri Yeşilevler Mahallesi’ndeki Derman Market’e başvurabilecek. Yardımlar ayrıca Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi, Ata Semt Birimi ile Batıkent Semt Birimi’nde de alınıyor.

Haberin Devamı

Tek yürek olduk yanınızdayız

Yenimahalle’de battaniye yardımının yanına iliştirilen küçük bir çocuğun, “Geçmiş olsun. Umarım bu zor durum geçer. Sizi (sizleri) çok seviyoruz” yazılı notu görenleri duygulandırdı.

*MAMAK: Mamak Belediyesi’nin deprem bölgesi için başlattığı yardım kampanyası için yardımlar Başak Spor Salonu, Türközü Spor Salonu, Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda toplanıyor.

*ALTINDAĞ: Altındağ Belediyesi’nin başlattığı yardım kampanyası için acil ihtiyaç malzemeleri Ahmet Çalık, Battalgazi, Beşikkaya, Yıldıztepe spor merkezleri, Mete Gazoz Okçuluk Tesisi, Ulubey Sporcu Fabrikası ve Yunus Emre Kültür Merkezi’ne teslim edilebiliyor.

Haberin Devamı

*SİNCAN: Sincan Belediyesi’nin ‘Bir olalım, birlik olalım’ çağrısıyla başlattığı yardım kampanyası için yardım etmek isteyen vatandaşlar Fatih Fuar ve Kongre Merkezi’nde oluşturulan yardım toplama alanına getirerek destek olabilecek.

*PURSAKLAR: Pursaklar Belediyesi ile kaymakamlığın yardım kampanyası kapsamında yardım malzemeleri Saray Yüzme Havuzu ile Pursaklar Belediyesi binasının arka girişindeki depolarda alınıyor.

*GÖLBAŞI: Vatandaşlar Gölbaşı Belediyesi aracılığıyla göndermek istedikleri malzemeleri Bahçelievler Mahallesi 302/2 Sokak’ta bulunan Mevlana Camii otoparkına teslim edebilecek.

*KAHRAMANKAZAN: Kahramankazan Belediyesi ile kaymakamlığın yardım kampanyasında yardımlar Kahramankazan Kaymakamlığı Sosyal Market ile Kahramankazan Sosyal Destek Merkezi’nde toplanıyor. Ekipler yardımları evlerden de teslim alıyor.

*ÇUBUK: Çubuk Belediyesi vatandaşların yardımlarını Atatürk Parkı’nda teslim alıyor.

*KIZILCAHAMAM: Kızılcahamam Belediyesi yardımları 9 Şubat Perşembe günü mesai bitimine kadar Kızılcahamam Emekliler Lokali’nde toplayacak. Belediye Başkanı Süleyman Acar, “Gün birlik olma günü” dedi.

*NALLIHAN: Nallıhan’da yardımlar Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın yanı sıra Nallıhan Belediyesi Çayırhan Hizmet Binası’nda da alınıyor.

*BEYPAZARI: Vatandaşlar göndermek istedikleri malzemeleri Beypazarı Belediyesi Şakir Zeyrek Sosyal Hizmet Merkezi’ne verebiliyor.

*POLATLI: Polatlı Belediyesi de vatandaşların yardımlarını 13 Eylül Kültür Merkezi ile Polatlı Gençlik Merkezi’nde topluyor.

*ŞEREFLİKOÇHİSAR: Şereflikoçhisar Belediyesi yardımları belediye binasında teslim alıyor.

*AKYURT: Akyurt Belediyesi’nin kampanyasında depremzede vatandaşlara ulaştırılacak olan yardımlar Akyurt Kültür Merkezi’nde toplanıyor.

 AK PARTİ ANKARA’DAN 6 TIR YARDIM

Tek yürek olduk yanınızdayız

AK Parti Ankara İl Başkanlığı da deprem sonrası kriz masası oluşturdu. İl başkanlığının koordinasyonunda toplanan katalitik soba, gıda, kışlık elbise, battaniye gibi acil yardım malzemeleri 6 yardım TIR’ına yüklenerek deprem bölgesine gönderildi. AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, başlattıkları yardım seferberliği kapsamında yardım yapmak isteyen vatandaşların bulundukları ilçelerde AK Parti ilçe başkanlıklarına başvurabileceklerini kaydetti. Özcan, “Türk milletinin yardımseverlik duygusunun, birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde hep en yüksek seviyede olduğunu biliyoruz, yaşanan deprem felaketinin ardından acil yardım bekleyen vatandaşlarımıza el uzatmak için biz de il başkanlığı olarak elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

KENT KONSEYİ’NDEN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Ankara Kent Konseyi (AKK) 10 ilde yaşanan depremin ardından dün sosyal medya hesapları üzerinden ‘Haydi Ankara, dayanışmaya!’ çağrısı yaparak “Deprem bölgelerindeki vatandaşlarımızın ihtiyaçları için tüm Başkentlileri dayanışmaya çağırıyoruz. Ankara Kent Konseyi binamıza ihtiyaç malzemelerini getirerek destekte bulunabilirsiniz” mesajı yayınladı. Yardımlar AKK’nın Ulus Gençlik Parkı’ndaki binasına teslim edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!