Kemik çöplüğü

Güncelleme Tarihi:

Kemik çöplüğü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 18:26

Çiğdem Mahallesi sakinleri, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arazisine sokak hayvanlarının beslenmesi için bırakılan hayvan kemiklerinin, çevre kirliliğine neden olduğunu ve hastalık yaydığını belirterek temizlenmesini istedi.

Haberin Devamı

Kemik parçalarının kaldırılması için ODTÜ’ye başvurduklarını ancak çözüm alamadıklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Mualla Aydın şöyle konuştu: “Kemikler, hem çevreyi kirletiyor hem de enfeksiyon yayıyor. Ortalık sinekten geçilmiyor. Ormanda ayrıca çevreye saçılmış çöpler de var. Orman, belediye yetkisi dışında kaldığı için belediye bu konuda yardımcı olamadı. Konuyu ODTÜ İç Hizmetler Müdürlüğü’ne bildirdik, 10 gündür cevap bekliyoruz.”

KÖPEK  SAYISI ARTIYOR

Mahalle Muhtarı Hüseyin Aslan da şikâyetleri ilgili birimlere ilettiklerini ancak sonuç alamadıklarını kaydetti. Muhtar Aslan şunları söyledi:  “Mahallede çok sayıda başı boş köpeğin çoğalması ile Çankaya Belediyesi 250’ye yakın köpeği kısırlaştırdı. Kısırlaştırılan ve aşıları yapılan köpekler belediye ekipleri tarafından alınan bölgelere geri bırakıldı. Sokak köpeklerinin sayısı her geçen gün artıyor. Burada kısırlaştırılan ve aşıları yapılan köpekler var ancak köpekleri diğer belediyeler de buraya bırakıyor olabilir. Çankaya Belediyesi tarafından kısırlaştırıp aşıları yapılan köpekler için bölgenin belli yerlerine besleme noktaları kuruldu ancak bir süre sonra düzensizleşti. Herkes kendine göre belirlenen noktalar dışında sokak hayvanlarını besliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!