Volkan Kurt

Sarı tozlardan gelen güzellik

21 Eylül 2012
Polenin sağladığı mucizelerin farkında olan pek çok insan günlük yaşamından onu eksik etmiyor.

Polenin sağladığı mucizelerin farkında olan pek çok insan günlük yaşamından onu eksik etmiyor. Bileşimindeki vitamin ve mineraller başka pek çok besinde bulunabilenden çok daha fazla. Organizmayı zinde tutmak ve dengeli beslenmek için vücudun ihtiyacı olan eksik maddeleri tamamlamak ve korumak açılarından yaşamsal önem taşıyor polen. Zaten üzerinde kimyasal analizler yapıldığında, "polen mucizesi" ortaya çıkıyor. Vitaminler, proteinler, yağ, şeker, mineral, hormon, büyütücü faktör ve pigment vs. Bu canlı ve dengeli besin, beyni ve vücudu yorgun uyuşuk insanlar için de çok olumlu sonuçlar oluşturuyor. Canlılık ve yaşama neşesi sağlıyor.

Akneli cildin bakımı nasıl yapılır?

Ciltteki sorunların üstesinden polenle gelin

Güzellikteki etkisi de yine mucizevi sonuçlar yaratıyor. Lekeli ve bozuk görünümlü bir ten genellikle bedeninde gerekli ihtiyaç maddeleri eksik olan insanların sorunudur. Ciltteki bu sorunların üstesinden polen gelir. Kanın atık maddelerden arındırılması yani temizlenmesi sonucunda ciltte önemli değişiklikler olur. Polen bu görevi çok iyi yapar. Sağlıklı ve parlak bir ten isteyenler, poleni hergün (bir çay kaşığı ) yemeli. Bazı güzellik ürününün özünde de polen bulduğunu da unutmayalım. Bir çok akademik çalışmada da polenin bu yararlarından bilimsel olarak söz ediliyor.

Öğüterek toz haline getireceğiniz bir çay kaşığı polen güzellikte önemli sonuçlar meydana getirir. Polenle yapılan güzellik maskelerini yüze ve boyuna uygulayan kadınlar sonaçlarından memnun olduklarını söylüyorlar. Taze ve canlı pürüzsüz bir yüz için bu mucizeden yararlanmayı ihmal etmeyin. Bu doğal ürünü diğer güzellik maskelerinize de ilave edebilirsiniz. (Maskenizin etki gücünü çoğaltır.) Cildinizle ilgili hemen uygulama yapabileceğiniz basit bir formül de verelim: Bir kahve kaşığı poleni bir taze yumurtannı sarısıyla iyice karıştırın. Karışımı parmağınızla yüzünüze sürün.. Yarım saat sonra yıkayın. Parlak ve taze bir cilt kazanacaksınız.

Kopacak gibi duran saç tellerine

Polen adeta saçların da suyu ve gübresidir. Saça faydası kullanımdan kısa süre sonra görülür. Saçın kök kısmına çok olumlu etki yapar. Bileşiminde yer alan niacin ve cystin maddeleri saç kökünü besler, dökülmesini durdurur. Zayıf tellere canlılık verir. Saç hacmini geliştirir. Yani saçların dökülmesini durdurup, kopacak gibi duran saç tellerinin canlanıp gürleşmesine neden olur. Saçların korunmasında günde yiyeceğiniz bir çay kaşığı kaliteli polen yeterli. Dökülme fazlaysa bunu 3 çay kaşığına kadar yükseltebilirsiniz.

Yazının Devamını Oku

Ahududu yağının cilde faydaları

21 Mayıs 2012
Her 10 kadından 7'si cildindeki sorunlardan, vücudundaki problemlerden şikayetçi....

Her 10 kadından 7'si cildindeki sorunlardan, vücudundaki problemlerden şikayetçi. Herbalium Bitki Merkezi'nde, söz konusu sorunları yaşayan bir çok kadınla karşılaştığım için, bu konuda fikre sahibim. Problemlerden kurtulmak isteyenlerin ortak özelliği, hemen her kremi denemeleri. "Bu iyi gelir" diye araştırmadan, kendi cilt tipinin özelliklerini bilmeden kimyasal barındıran kremleri uygulamak, maalesef ki, bazen hemen bazen yıllar sonra ciltte olumsuz bir çok etkiye neden oluyor. Çirkin kadın yok artık günümüzde, bilinçsiz kadın var. Neyin ne olduğuna bakmadan , içeriğinde cilde zararlı madde bulunup bulunmadığını kontrol etmeden cilde sürülen kremler bir bakıyorsunuz zaman geçtikten sonra bir sürü sorun çıkarmış.

Doğadan yardım alarak yenilenme

Yaza girmeden kendinizi yenileyin ve tabiatın sunacağı güzelliği seçin. Bitkisel özel kür ve bakımlarla desteklenen güzellik yoğun bakımları, cildin doğal fonksiyonunu harekete geçiriyor. Sadece eksilen nemi, kolajeni takviye etmekle kalmıyor, cildi yenileyen doğal maskelerle gençlik sağlanıyor. Bitki suyu uygulamaları, doğal losyon tedavileri, meyve asitleri ile yapılan peelingler, ciltteki lekelerin rengini açan doğal uygulamalar sonucunda güzellik kazanmak, 5 veya 10 yaş genç görünmek hayal değil.

İşte size kozmetikteki kimyasallardan ve dış etkenlerden yıpranan cildiniz, saçlarınız ve vücudunuz için ipuçları...

Ahududu yağının cilde faydalarını görmek için ilerleyiniz...

Yazının Devamını Oku

Çörek otu yağı göğüs büyütmede etkili

19 Ocak 2012
Estetik sorunlarınız için doğaya başvurduğunuzda, doğa sizi yanıltmaz. Özellikle cildiniz bu soğuk havada daha kolay bozulur ve olumsuz bir görünüm kazanır. Rüzgar ve soğuk hava ile temas eden deriye özel ilgi göstermelisiniz. Çünkü soğuk kan dolaşımını yavaşlatır ve bu cildin çok çabuk kurumasına yol açar, kaba bir yüzey oluşturur.

Sadece cilt için değil birçok estetik problem için bazı doğal yollar var. Örneğin küçük göğüs problemini birçok kadın yaşıyor. Doğada ona da çare var! Evde yaptığınız doğal uygulamalarla, etkili olarak bilinen doğal maddeleri kullanarak kendinizi yenileyebilirsiniz. Bazı doğal yüz maskelerini veya bitki yağlarını cilt ve estetik sorunlarınız için kullandığınızda çok güzel sonuçlarla karşı karşıya kalırsınız.

Güzelliğin ve sağlığın bitkisi çörek otu
Eski zaman şifacılarının pek çok hastalık için önerdiği bir bitki olan Çörek Otu'nun günümüzde değeri yeniden keşfedildi. Bugün bu bitkinin sadece siyah renkli tohumunda değil, yağında da birçok şifa var. İçeriğindeki uçucu yağlar, elementler, vitaminler ve enzimlerden dolayı, çörekotu yağının pek çok önemli faydaları bulunuyor. Hemoroid, egzama, deri mantarı, sedef hastalığı, astım, bronşit, öksürük, enfeksiyonlar, akne, eklem ağrıları, zatürre, mide ağrısı ve bağırsak sorunları gibi hastalıklarda geleneksel tıbbın yanı sıra tamamlayıcı tedavi olarak kullanılan bitkinin yağının fazla bilinmeyen bir özelliği de, göğüs büyütmede "doğal estetik" vazifesi görmesi. Hergün düzenli olarak bu doğal yağla masaj yapıldığında, 2 ay gibi bir sürede gözle görülen büyüme gerçekleşiyor. Bir başka yöntem ise rezene çayı demleyerek hazırlamak. Bu çaydan 1 fincan alarak soğutun ve içine 5-10 damla çörek oku yağı dökün, iyice karıştırın. Bu losyona ellerinizi batırıp göğüslerinize masaj yapın… Her akşam bu masajı yapabilirsiniz.

Patatesle saç rengi ortaya çıkar, belirginleşir
Eğer canlı bir saç rengine sahip olma istiyorsanız, mutfakların önemli bir sebzesi yardımıyla bunu yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan şey bir patates! Bir tane iri patatesi su ile iyice kaynatın ve suyu soğumaya bırakın. (Patates soğurken suda kalsın) Şampuan ile saçlar yıkandıktan sonra bu su ile bir kez daha yıkayın ve 30 dakika boyunca saçınızda kalsın. Havlu ile sarmayın, havlu suyu çeker. Saçınızı bu uygulamada toplayın ve o şekilde bekleyin. Durulama sonrasında canlılığı fark edeceksiniz.

Kayısı çekirdeği yağını sürerek gençlik uykusuna yatın

Yazının Devamını Oku

Kozmetik patates!

17 Kasım 2011
Patates maskesi besler ve yumuşatır. Hatta kırışıklıkları giderir ve cildi pürüzsüzleştirir. Kuru, hassas ve normal ciltler için bu maskeleri yapabilirsiniz.

Soğuk ve rüzgar özellikle hassas ciltleri çok etkiler. Patates maskeleri size bu soğuk günlerde yardımcı olacaktır. Bu maske uygulamaları genç veya yaşlı herkes için uygundur. Patatesleri soymadan kabuğu ile kaynatmalısınız. Bu araba bu doğal güzellik yollarında bazı kurallar gerekli. Herbalium Bitki Merkezi olarak bize yazarsanız. Ücretsiz olarak maskeler kullanım rehberini size gönderebiliriz.

Patatesteki güzellik meziyetleri
-Patates püresini süt, yağ ve yumurta sarısı ile karıştırın. Cildinize sürün. On beş dakika sonra, papatyanın kaynamış suyuyla yüzünüzü yıkayın.

-Genellikle, cildiniz yorgun ve donuksa bu maskeyi yapın. , Aynı zamanda kırışıklıkların görünümünü azaltan bir uygulamadır. Küçük bir patatesi doğrayın ve sütle pişirin. Soğuduktan sonra yüzünüze uygulayın. Birkaç dakika sonra, soğuk su ile durulayın.

Yazının Devamını Oku

Neden doğal kozmetik?

11 Ekim 2011
Size sürekli doğal kişisel bakım, doğal gençleştirme ve doğal zayıflama konuları hakkında bilgi veriyorum, yöntemler öneriyorum, ipuçlarını anlatıyorum. Peki, bu konularda neler biliyoruz. Nedir doğal bakım ve doğal kozmetik? Bunları yeniden hatırlatalım bu kez. Çünkü gelen telefonlar ve maillerde yeni başlayanların, doğal bakım ve güzellik yollarını tercih etmekte karar kılanların çok soruları oluyor.

Doğa ile şifa, yüzyıllar öncelerden bugünlere gelen, gerçek zayıflamada, deri ve saç problemlerinde, güzellikte ve birçok sağlık sorunlarını gidermede yardımcı olduğu kanıtlanmış bir yol. Bugün yeniden canlanan, yenilenen doğal yöntemlerde birçok başarılara tanık oluyoruz. Herbalium Bitki Merkezi olarak, daima güzelleştirici, yenileyici malzeme olarak kullandığımız otların, natürel yağların ve doğal şifalı bitkilerin özel iyileştirici özelliklere sahip olduğu yönündeki inanç ve güven çok büyük. Biz aynı zamanda doğaya dönüş bilincini yükseltiyoruz. Çünkü birçok insan, doğal bitki ve özlerinin cilt-vücut güzelliğinde, saç bakımında önemli ipuçları taşıdığını fark edemiyor.

Son yıllarda doğal kozmetik olarak adlandırılan bu akıma fazlaca bir yönelim var. Tüketici bilinci yükseldikçe doğal kozmetik tedavilerine talep yükseliyor. Düzenli güzellik bakım kaynakları, sentetik kimyasalların aksine nar ekstresi, zeytinyağı, zencefil, bal, üzüm çekirdeği vb. gibi malzemeler içeriyor. Akne, sivilce ve leke gibi yaygın cilt sorunlarının çözümü için doğal yağlar, bitkisel kremler, yosun, kil maskeleri kullanılıyor.

Neden bitki?
Bitkiler iyileştiren birçok güçlü özelliklere sahipler. Bedenin savunma mekanizmasını güçlendiriyorlar. İçlerinde bozuk cildi onaran maddeler, mineraller, enzimler ve saç sağlığı için gerekli bileşenler bulunuyor. Bitkiler, hücre tamiri de dahil olmak üzere bir çok önemli işlevler barındırıyor. Cansız deriyi geliştirmeye yardımcı oluyorlar, kırışıklıklara çözüm oluyorlar. Diğer önemli avantajları ise cildin doğal dengesinin sağlanmasında yardımcı unsur olmaları.

Yazının Devamını Oku

Sorunlu cilde greyfurt çözümü

28 Eylül 2011
Narenciyeden her zaman söz ediyoruz. Cildin mükemmel dostları olan portakal, limon ve mandalinadan.. Bu tropikal meyvelerin özlerinde, yağlarında sonsuz bir şifa saklı... Diğer bir narenciye ürünü greyfurt ise, besin ve mineral açısından daha zengin bir meyve. Geçmişte birçok kişi, acı ve ekşi tadından dolayı bu meyveyi reddederdi. Son yıllarda yararları ortaya çıktıkça yıldızı parladı.

Sağlık için sayısız faydaları bulunuyor. Özellikle kolesterol sorunu olanlar için ideal bir meyve. Her gün bu besini tüketmek, kolesterol düzeyini normale düşürmekte yardımcı oluyor. Taze sıkılmış greyfurt suyu içmek, merkezi sinir sistemini güçlendiriyor. Fiziksel ve zihinsel yorgunluğu gidermede yarar sağlıyor.

Akneleri yok ediyor
Faydaları bunlarla bitmiyor. Doğal içerikli kozmetikte greyfurt özü, aroması ve uçucu yağı kullanılıyor. Yağlı cilt ve saç için mükemmel bir araç. Toniklerin, losyonların, şampuanların, jellerin yararlarını çoğaltmak, zenginleştirmek amacıyla formüllerine ekleniyor yağı veya özü. Derinin yaşlanma sürecini yavaşlattığı biliniyor greyfurtun. Sağlıksız cilt sorunlarını ortadan kaldırıyor.. Çünkü C vitamini ve potasyum bakımından zengin. Demir, kalsiyum ve diğer mineralleri barındırıyor. Dolayısıyla bu meyveyi mükemmel bir cilt için evde yapılabilen maskelerde ve cilt bakımında kullanmalı. Örneğin greyfurt suyu, cilt beyazlatmak için en etkili yol. Yüzünde lekeler ve çiller bulunanlar ise bir dilim greyfurtun suyunu pamuk yardımıyla yüzlerine sürdüklerinde sonucu kısa zamanda görecekler.

Pratik greyfurt maskeleri
* Greyfurtun suyunu sıkın. Çilleri ve lekeleri yok etmek amacıyla, bu su ile yüzünüzü silin.

Yazının Devamını Oku

Nar, rezene, zencefil: Güzel cildin simyaları

28 Nisan 2011
Güzelliğin ve genç görünümün önemli olduğu bu çağda doğal güzellik yollarına ilgi çok arttı. Aynalardaki görüntünüzden memnun olmak istiyorsanız doğada büyük sırlar gizli. Tabiatın size sunduklarını es geçmeyin. Buyrun güzelliğin simyalarına...

Doğal güzellik yollarına ilgi çok arttı. Güzelliğe önem verenler için doğada 4 önemli bitki var: Zencefil, rezene, nar çekirdeği ve kefir.

Doğal simyalardandan nasıl yararlanabilirsiniz?

Zencefil, yemeklerde de kullanılan bir bitkinin kökü. Bu açık kahverenkli kökü toz alarak satın alabileceğiniz gibi evde rendeleyerek de toz haline getirebilirsiniz. Zencefil, parlak ve iyi görünümlü bir cilt ve her yaş kırışıklıkları için iyi bir bitkidir.

Ilıtılmış zencefil çayına bir tutam pamuğu batırarak yüzünüzü silin. Ardından nemlendirici sürün. Parlak deri ve sağlıklı bir görünüm elde edersiniz. Her gün çayını da içmenizi öneriyorum.

Yazının Devamını Oku

Zayıflamada doğanın 10 harikası!

18 Ocak 2011
Doğru kilo kaybı için doğada formüle edilmiş hayli malzeme var! Bazı özel doğal ot ve bitkilerin sinerjik etkisi vücut sağlığına zarar vermeden, istenilen kilo kaybını destekleyecek şekilde tasarlanmış.

Çoğu zaman stres, sağlıksız beslenme ve modern insanın günlük yaşamına eşlik eden fiziksel kısıtlamalar sonucu alınan aşırı kilolara karşı mücadelede kalıcı sonuçlar elde etmek için, doğal ürünler oldukça etkili. (www.bitkiselzayiflama.net)

Denedim ama olmadı diyen herkes için

"Şimdiye kadar denedim ama olmadı" diyen herkesi kucaklayan bir yöntem. Doğanın bize bağışladığı otların bazıları farklı bir zayıflama mucizesi taşıyor. Binlerce kadının zayıfladığı bu yöntem, her yaştan insan tarafından kullanılıyor. Çağımızın en önemli problemi imaj sorunu. Şişman çocuklar, gençler ve yetişkinler bazı toplumlardan dışlanmakta ve hor görülebilmekte. Bu nedenle doğru çözümü bularak, mutlaka bu problemden kurtulamak gerekir.

Sadece bir ayda gözle görülen sonuçlar oluşturan bitkisel formülü denemeye "Zayıflamak için her yolu denedik, fakat başaramadık" diye yakınan küskünleri özellikle davet ediyoruz. Bu insanların sorunu; onlara tam yardımcı olacak doğru yolu göstermektir. Tamamen doğal ve içinde zarar verebilecek hiçbir yabancı madde barındırmayan bu yöntem; gıda kısıtlama işkencesi yaşamadan ve yeme yoksunluğu çekmeden kilo verdiren doğru bir yol. Çünkü binlerce kadının kullanıp, başarılı olduğu olgularla sabit.

Yazının Devamını Oku