Serhat Tekin

Selahattin Sarıkaya şarkılarına yeni yorumlar

7 Haziran 2022
Mehmet Erdem, Melek Mosso, Tuğçe Kandemir, Mary Jane, Mavi Gri ve Bağzıları, ‘Selahattin Sarıkaya Şarkıları’ isimli albümde Sarıkaya’nın kült olmuş parçalarını kendi tarzlarında seslendirmiş.

ByWillow yapımcılığında yakında müzikseverle buluşacak olan proje albümünün ilk çıkışı ise Evdeki Saat’den gelmiş. Haberi ilk duyduğumda ortaya çıkan işin nasıl olacağını merak etmiştim. Geçtiğimiz hafta şarkı yayınlanınca bu merak yerini keyifli bir tebessüme bıraktı. 

Evdeki Saat’in de ilk cover parçası olma özelliğini taşıyan “Adana Köprü Başı”nın yeni versiyonu dinler dinlemez sizi kavrayan yeni soundu ile gayet başarılı olmuş. 

Evdeki Saat’in kendine has dokunuşları ile yeniden yorumlanan türkü yeni neslin dikkatini hemen çekecek diye düşünüyorum. Şarkının video klip çalışmasının altındaki yorumlara bakılırsa dinleyiciler bu versiyondan bir hayli memnun kalmış gözüküyor. 

Herkes Yolunda 

Sözleri Mert Carim’e müziği Gökhan Türkmen’e ait olan yeni şarkı ‘Herkes Yolunda’ bana kalırsa geçtiğimiz haftanın güzel sürprizlerinden biriydi. 

Elektronik altyapısı ve vurucu sözleriyle dikkat çeken şarkı, akılda kalıcı nakaratı ile dinleyiciyi hemen kendi çemberi içine alıveriyor.

Türkmen ve Carim’in müzikal üretimleri ve yapılan işlerin çeşitliliği ışıl ışıl parlıyor. Kimyalar uyunca ve o enerji yapılan şarkılara yansıyınca, ortaya çıkan çalışmaları dinlemek bir başka keyifli oluyor. Türkmen ve Carim bu konuda güzel bir çizgi tutturdu diye düşünüyorum. 

Bak Bana

Yazının Devamını Oku

Bir tatlı Bengü

31 Mayıs 2022
Ve nihayet Bengü çıkardığı başarılı slow şarkılar ve akustik serisinin ardından temposu yüksek, yaz aylarına uygun yeni şarkısı ile karşımızda.

Kendisinden uzunca bir süredir böyle bir şarkı beklediğim Bengü, yenilenmiş görüntüsü ve müziğiyle şarkısının adı gibi bizlere tatlı bir sürpriz yaptı.

Sözleri Gülsen Karatoprak'a müziği ve düzenlemesi Volga Tamöz’e ait olan şarkı ‘Tatlı’, Bengü’nün  alışılmışın dışında farklı vokalini ve müziğini dinleyici ile buluşturuyor.

Müziğindeki bu taze kan ve yeni dokunuşlar Bengü’nün yeni döneminin habercisi olmuş adeta. Şarkıyı ve Ecem Gündoğdu yönetmenliğinde çekilen videoyu çok sevdim. Bengü’nün tempoyu düşürmeden bu tatlarda devam etmesini istiyor ve yeni gelecek işlerini heyecanla bekliyorum.

 Kenan Doğulu rüzgarı

 90’lı yıllardan günümüze üretimini hız kesmeden devam ettiren Kenan Doğulu, sahnesi, albümleri ve prodüksiyonları ile her daim müziğini taze tutarak yenileyen bir müzik adamı.

Hitlerini zaman içinde farklı formatlarda yeni nesil ile başarılı bir biçimde buluşturan Doğulu, günümüz müziğini yakalayan çalışmaları ile tıpkı zamanında kendisi ile özdeşleşen güneş kolyesi gibi ışıl ışıl parlamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde dillere pelesenk olan şarkılarından biri olan ‘Sımsıkı Sıkı Sıkı’nın farklı bir versiyonunu müzikseverlerle paylaşan Kenan Doğulu yaz aylarına hızlı bir giriş yaptı.

Sözleri Kenan Doğulu’ya, bestesi ise Ozan Doğulu’ya ait olan “Sımsıkı Sıkı Sıkı”, tekno müzik dünyasının yetenekli sanatçı ve prodüktörü Kuvoka’nın imzasıyla bambaşka bir boyuta geçmiş. Umarım Kenan Doğulu’nun kataloğundaki diğer şarkıları Kuvoka’nın dokunuşuyla yeniden yorumlanmaya devam eder. 

Yazının Devamını Oku

Deli İşi

24 Mayıs 2022
Atiye’nin pop, jazz, blues, ve etnik esintileri ortaya güzel bir karışım olarak sunduğu yeni albümü ‘ Deli İşi’ canlı enstrümanların ahenkle dans ettiği, düzenlemelerin ise keyif verdiği bir çalışma olarak karşımızda.

Müzik kariyerinin başından itibaren etnik öğeleri her daim müziği ile harmanlayan Atiye, 2022 yılında bu işi bir adım öteye götürüp müzikal olarak iyice çeşitlendirmiş gözüküyor. ‘Deli işi’, Türkiye’nin ilk fusion-pop albümü olarak sunuldu ve müzik dünyasına farklı bir pencere açmayı hedeflediğinin altı çizildi.

Albümde Sibel Algan, , Burcu Tatlıses, Murat Güneş ve Zeki Güner’in yazdığı şarkıların düzenlemesi albümdeki birçok şarkının bestesine de imza atan Erol Sebebci'ye ait. Baştan sona bir bütünlüğü olan albümde Atiye’nin yeni enerjisi her şarkıda fazlasıyla hissediliyor. 

 Aykut Gürel’den sürpriz albüm

Yıllardır imza attığı işleri beğeniyle takip ettiğim, müzik adamı, müzisyen ve prodüktör Aykut Gürel’in ilk kişisel albümü ‘ Paradiddle - Odd Even’ müzik platformlarındaki yerini aldı.

Gürel’in “Bu proje hayatımda yeni bir bölümün başlangıcını işaret ediyor.” dediği 25 parçalık özel projenin ilk yansıması olan ‘Paradiddle’ 5 parçadan oluşuyor. Projenin devamı ilerleyen zamanlarda yine 5’şer şarkılık EP’ler halinde dinleyici ile buluşacakmış. 

Aykut Gürel’in müzikal yelpazesinin çeşitliliği şarkıların her bir zerresine işlemiş. Dinleyiciyi keyifli bir yolculuğa çıkaran albümdeki tansiyonun kademe kademe yükselmesi ritimleri iliğinize kadar hissettiriyor. 

‘Clock Out’ benim bu EP’deki favorim. Özellikle yaz aylarında hafif esen rüzgar ve gün batımında size eşlik eden keyifli bir şarkı olmuş. Gürel albüm için "Kendi keyfim için yaptığım ilk projeydi. Kişisel bir meydan okumaydı. Yıllardır yapmak istediğim ve bir türlü zaman bulamadığım proje sırasında muazzam eğlendim." demiş. Dinlerken bahsettiği özgürlüğü ve aldığı keyfi şarkıların hepsine tamamen yansıtmış diyebilirim. Projenin diğer çalışmalarını merakla bekliyorum.

Karmaşaya Aşina

Yazının Devamını Oku

Kendine Bi Şans Ver

17 Mayıs 2022
Merakla beklediğim yeni Nilüfer albümü geçtiğimiz hafta nihayet çıktı. Nilüfer Prodüksiyon etiketi ile yayınlanan “Kendine Bi’ Şans Ver” isimli albümde 5 tane yeni, 1 tane versiyon Nilüfer şarkısı sizleri bekliyor. Volga Tamöz prodüktörlüğünde hazırlanan albümün ilk kliplenen şarkısı ise “Boşver”.

Sözleri Gülşen Karatoprak, müziği Volga Tamöz ve Gülsen Karatoprak imzalı ‘Boşver’ isimli şarkının düzenlemesi ise yine Volga Tamöz tarafından yapılmış. Şarkıya çekilen ve güzelliğinden hiç bir şey kaybetmemiş Nilüfer’i doya doya izlediğimiz video klibin yönetmenliğini ise Murat Joker üstlenmiş. 

Albümde yer alan ‘ Olmayınca Olmuyor’ , ‘ Durum Bundan İbaret’ ve ‘ Gidiyorsun’ isimli parçalar özlediğimiz Nilüfer slowları olarak tekrar karşımızda. ‘ 17 Yaşımda’ isimli şarkıda ise Akdeniz rüzgarları estiren usta şarkıcının bu albümü ile uzun süredir konuşmadığınız bir dostunuzla tekrar kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorsunuz adeta. 

Yeni Sinan 

Söz ve müziği Sinan Akçıl’a düzenlemesi Efe Can, Sinan Akçıl ve Bahattin Ekinci’ye ait olan yeni Sinan Akçıl şarkısı ‘Yanımdadır’ yüksek enerjisi ile Akçıl’ın yeni döneminin habercisi olmuş. 

Güncel olanı yakından takip edip kendi müziğine yansıtan Akçıl, ‘Yanımdadır’ ile özellikle yeni kuşağın ilgisini çekecek diye düşünüyorum. 

Şu sıra tutan , dinlenen şarkıların matematiğini yeni çalışmasında kullanan Akçıl’ın video klip çalışmasının yönetmenliğini ise Ecem Gündoğdu yapmış. 

Bu festival kaçmaz 

Elektronik müziğin önemli isimleri, sanat, gastronomi, moda ve doğanın büyülü ortamının bir araya gelmesiyle düzenlenecek fazlasıyla renkli ve eğlenceli bir festival haberi veriyorum. 

Yazının Devamını Oku

Yine yenilenen bir Hande Yener

10 Mayıs 2022
Hande Yener yenilik sever. Aynı şeyi yapmaktan mümkün mertebe kaçınır. Müzik hayatı boyunca enerjisini yenilemeyi ilke edinmiştir. Tutmuş işlerin tekrarından ciddi maddi geri dönüşler almak yerine, yeniliklerin peşinden kalbi neye atarsa oradan hareketle işini yapmayı seçmiş bir müzik aşığıdır.

2022 yılının yaz aylarına gün saydığımız bu heyecanlı dönemde Hande, yeni yapacağı işlerin müjdesini verdi. Yine sürpriz bir şarkı ile dinleyicinin karşısına çıkmaya hazırlanan Hande, farklı bir tarz denediğini, şarkı okumalarının, kostümlerinin ve video klipteki hal ve tavırlarının tamamen değiştiğini söyledi. Anlayacağınız yeni şarkının eli kulağında. Heyecanlı bekleyişin son bulmasına çok az kaldı. 

Konserlerindeki enerjiyi yenileyen ve sahnesini revize eden Hande, yakında ekibiyle birlikte çıkacağı Amerika turnesi için oldukça heyecanlı olduğunu söylüyor. Turnenin biletlerinin hepsi satılmış durumda. Turne sonrası yeni çıkacak şarkıların çalışmaları ve Türkiye’de gerçekleşecek yoğun konser maratonu hız kesmeden sürecekmiş. Anlayacağınız Hande, dinleyicisini her zaman olduğu gibi heyecanlandırmaya devam ediyor. 

Ayrı Ya Da Farklı 

Yıllar geçtikçe yaşaması daha bir zor hale gelen dünyada, kapılıp gittiğimiz zaman içinde durup düşünmemizi sağlayan şarkılar bir başka kıymetli oluyor. 

Lara Di Lara’nın yeni çalışması ‘ Ayrı Ya Da Farklı’ sözleriyle dinleyiciyi silkeleyip farkındalığa davet ediyor. Lara, şarkıda insan olmanın özüne odaklandığını, farklılıklarımızın bizi birbirimizden ayrı kılmadığına, hepimizin aynı yaşam çizgisinde ‘bir’ olduğuna dikkat çekmek istediğini söylemiş. 

Sözü ve müziği Lara Di Lara’nın kendisine ait olan şarkının prodüksiyonunu ise Levni üstlenmiş. Sade bir alt yapıyla su gibi akan şarkının farklı katmanlarında Lara’nın synth gibi manipüle edilmiş sesi kullanılmış. 

İrem Derici’nin yeni fotoğrafları 

Geçen hafta İrem Derici’nin ‘Ara Sıra’ şarkısının haberini verirken yeni fotoğraflarından bahsetmeyi unutmuşum. 

Yazının Devamını Oku

Gökyüzü Çağırdı Aşkı

3 Mayıs 2022
Geçen hafta yeni çıkacak şarkılardan Gülçin Ergül’ün "Gökyüzü Çağırdı Aşkı" isimli çalışmasından sizlere bahsetmiştim.

Sözü ve müziği Genco Ecer'e, düzenlemesi ise Metehan Köseoğlu’na ait olan şarkı mid tempo hüzünlü bir aşk hikayesini anlatıyor.

Aşkını gökyüzüne uğurlayan bir sevgilinin duygularını ortaya koyan çalışma, Gülçin’in büyülü vokali ile dinlerken insanı başka diyarlara alıp götürüyor. 

Genco Ecer ile başarılı bir kimya yakalayan Gülçin, özellikle slow şarkılarda bu enerjiyi daha başka ortaya koyuyor. 

Bu tarzda şarkıların sevildikçe radyo kanallarında kendine yer bulması, yeni isimlere de cesaret veriyor. Bu açıdan Gülçin’i tebrik etmek lazım. İstikrarlı bir şekilde hem istediği tarzda müziği piyasaya kabul ettirmek hem de bu işi genel dinleyiciye sevdirmek öyle kolay bir iş değil. 

Bu şarkıdan sonra artık temposu yüksek bir dans parçası ile Gülçin’i pistlerde görmenin zamanı geldi diye düşünüyorum. Yaz aylarına girerken o enerjiye uygun güzel bir dans şarkısı ile dinleyiciyi bir hayli şaşırtacağına eminim. 

Ara Sıra 

İrem Derici, sözü ve müziği Bilal Sonses’e düzenlemesi ise Mustafa Ceceli’ye ait olan yeni şarkısı “Ara Sıra” ile dijital platformlardaki yerini tüm ihtişamı ile aldı. 

Son zamanlarda ağırlıklı olarak featuring çalışmalarla dinleyici karşısına çıkan Derici, tek tabanca olarak atışını yapmak üzere listelere yeni şarkısını yollayarak daha ilk günden trend müzik listelerinde boy gösterdi. 

Yazının Devamını Oku

Yeniler

26 Nisan 2022
Gülçin Ergül’ün "Gökyüzü Çağırdı Aşkı" adlı yeni single çalışması bu cuma dinleyici ile buluşacak yeni şarkılardan. Sözü ve müziği Genco Ecer'e, düzenlemesi ise Metehan Köseoğlu’na ait olan şarkı, aşkını gökyüzüne uğurlayan bir sevgilinin hikayesini anlatıyor. Genco Ecer ile başarılı bir müzikal birliktelik yakalayan Ergül, bir önceki şarkıda olduğu gibi ‘Gökyüzü Çağırdı Aşkı’ ile yine duygusal bir rüzgar estirecek gibi gözüküyor.

İrem Derici’nin merak beklenen yeni şarkısı ‘Ara Sıra’, bu cuma çıkacak yeni çalışmalardan bir diğeri. Sözü ve müziği Bilal Sonses’e düzenlemesi ise Mustafa Ceceli’ye ait olan şarkı Murat Joker yönetmenliğinde çekilen video klip çalışması ile birlikte enerji patlaması yaşatacak. Şarkı önceki İrem Derici şarkılarından bir hayli farklı. Dinleyince anlayacaksınız. 

Yeni ve güzel bir vokal dinlemek isteyenlere Işıl Ayman’ı tavsiye ediyorum. Yakın zamanda yayınlanacak ve dört yeni şarkıdan oluşan “GECE” ep’sinden ilk şarkısı “Sensizliğin En Dibi” ile dinleyiciyle buluşmaya hazırlanan Ayman, yeni şarkısının söz ve bestesine kendisi imza atmış. Düzenlemesi Oya Erkaya’ya ait olan şarkı için Ayman, ‘ Hem yaralarımızı saracağız hem de iç dünyamızın gecesinde, yıldızları izlercesine duygulanacağız.’ demiş. 

Gazapistan 

Can Bonomo yeni şarkısında hayatın sillesini yemelere doymamış ama her defasında dimdik ayakta kalmayı başarabilmişlerin marşını yazmış adeta. 

Yeni şarkısı ‘Gazapistan’ ile insanın içindeki isyan orkestrasını gayet iyi yöneten bir çalışma ile karşımıza çıkan Bonomo, ortak dertten muzdariplerin duygularına tercüman olmuş. 

Söz ve müziği Can Bonomo'ya, düzenlemesi ise Can Saban'a ait olan şarkı kademe kademe yükselen tansiyonu ile hayat içinde ne umduk ne bulduk diyenlerin hikayesini nokta atışı sözlerle anlatmış. 

Nerde o eski Eurovision? 

Eurovision şarkı yarışmasında sıramızı savalı çok olsa da adettendir her defasında izlemeden duramayanlardan biriyim. Mayıs ayında gerçekleşecek yarışmanın bu seneki şarkılarını geçen akşam baştan sona izledim. 

Yazının Devamını Oku

Sürpriz Konser

19 Nisan 2022
Geçtiğimiz haftanın sürpriz haberi Mor ve Ötesi’nin bir yıl aradan sonra İstanbul'daki ilk konserini Beşiktaş İnönü Stadı'nda gerçekleştirecek olmasıydı.

Bu büyük konser için 2019 yılından bu yana Beşiktaş Jimnastik Kulübü yönetimiyle görüşmelerini sürdüren grup nihayet beklenen tarihin 28 Mayıs 2022 olduğunu sevenlerine açıkladı. 

Ocak ayında son albümleri 'Sirenler'i yayınlayan Mor ve Ötesi, gerçekleşecek olan konserde tüm albümlerinden şarkılara yer vermeyi planlıyormuş. Mor Ve Ötesi hayranlarını heyecanlandıran konserin detayları ilerleyen günlerde açıklanacak. 

Serdar Ortaç albümünün detayları 

Üzerinde uzunca bir süredir çalışılan ve projede kimlerin yer alacağı merak edilen tribute albüm ‘Serdar Ortaç Vol.1’in ayak sesleri duyulmaya başladı. 

22 Nisan Cuma günü yayınlanacağı açıklanan albümde yer alacak isimler Bengü, Bora Duran, Demet Akalın, Derya Uluğ, Ece Seçkin, Faruk Sabancı & İlyas Yalçıntaş, Hande Ünsal, Merve Özbey, Mustafa Ceceli, Sakiler ve Ziynet Sali. 

Şarkıların tanıtımları geçtiğimiz günlerde dijital platformlarda yayınlandı. Albümdeki altyapılar yaz aylarına uygun yapılmış gibi. Ben daha çok akustik enstrümanların ağırlıkta olduğu bir çalışma bekliyordum ama anladığım kadarıyla düzenlemelerde yaz aylarının coşkusu ve kulüpler baz alınmış. Albümden hangi şarkıların öne çıkacağını zaman içinde bekleyip göreceğiz. 

Aleyna’nın İngilizce şarkısı 

Aleyna Tilki’nin her yaptığı her söylemi özellikle sosyal medyada mercek altına alınıp haftalarca incelenip konuşuluyor. Son çıkardığı İngilizce şarkı sonrası yine gelenek bozulmadı ve Aleyna üzerine tartışmalar yapılmaya başlandı. 

Yazının Devamını Oku