Hatay'dan Kapadokya'ya 'umut' yolu

Güncelleme Tarihi:

Hataydan Kapadokyaya umut yolu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2024 11:46

HATAY’da yaşanan depremden etkilenen çocukların birbirinden farklı hayallerle tuvale aktardığı resimler, Nevşehir Göreme’de düzenlenen ‘Umut Tuvali Festivali’nde sergiye dönüştü. A La Mode Cappadocia Hotel’de gerçekleşen ve 3 gün süren festivalde sergilenen resimlerin satışından elde edilecek gelir ise Nevşehir Valiliği’nin koordinasyonunda depremzede ailelere ulaştırılacak.

Haberin Devamı

DEPREMZEDELERİ UNUTMAYALIM

Organizasyonu planlayan A La Mode Cappadocia Hotel sahibi Abide Gülel, “Depremden etkilenin ailelerin hayatına küçük bir dokunuş yapmak istedik. 3 gün süren festivalimiz hepimiz için çok güzel bir paylaşım oldu. Resimlerin satışı sonrası elde edilecek gelir de Nevşehir Valiliği tarafından depremzede ailelerimizle buluşturulacak. Evet, deprem yaşandı ve bitti ama depremin toplum üzerindeki etkisi devam ediyor. Bunu aklımızdan çıkarmamalıyız” diye konuştu.

Hataydan Kapadokyaya umut yolu

EN GÜZEL TARAFI KAHKAHALARDI

Festivale katılan çocukların dolu dolu 3 gün geçirdiklerini vurgulayan Abide Gülel, “Sergi açılışı sonrası hep birlikte Kapadokya turu yaptık. Fidan diktik, çamurdan çömlek yaptık.  Balon etkinliği çocuklarımız için unutulmaz bir deneyim oldu. Mini konserlerde hepimiz doyasıya eğlendik. Kendi yaptığımız pizzaları yedik. İklim şartları da müsaade edince havuza bile girdik. Her şey güzeldi ama asıl olan çocuklarımızın yüzündeki kahkahalardı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!