Nilüfer Pazvantoğlu

Spa mevsimi

16 Şubat 2013
Dışarısı soğuk, karanlık, kasvetli... Güneşe özlem artık had safhada... İşte tam da bugünlerde, vücudu rahatlatmanın yolu farklı bakım ve terapi alternatifleri sunan spa’lardan geçiyor. Biz Ankara, Antalya ve İstanbul’daki 3 spa’nın uygulamalarını sizin için denedik...

İstanbul Hilton’da siyah sabun bakımı

Hilton bünyesinde yer alan Sentinus Wellnes Spa, sadece buraya özel bakımıyla cildin yenilenmesini sağlıyor. Fas’ın meşhur siyah sabunuyla gerçekleştirilen bakım sayesinde cilt derinlemesine temizleniyor, yumuşak ve ipeksi bir görünüm kazanıyor. Bakım, buhar odasında ürünün tüm vücuda özenli bir şekilde sürülmesiyle başlıyor. Vücutta etkisini göstermesi için bu şekilde 10 dakika beklemek gerekiyor. Ardından tüm vücuda geleneksel Türk hamamında kese uygulanıyor. Gül yaprakları ve gülsuyu ile bakım tamamlanıyor.
Siyah sabun bakımı, ciltteki ölü hücrelerin temizlenmesini sağlıyor. Sivilce oluşumunu engelliyor. Özellikle kalın, sivilceli ve sivilcelenmeye müsait ciltlerde bronzlaşma öncesi ve sonrasında çok iyi sonuçlar veriyor.

Antalya Concorde’da 3’lü ayurvedik terapi

Shiroabhyanga, Shirodhara, Abhyanga... Antalya Concorde’daki Carpe Diem Spa’da sunulan Uzakdoğu’-

Yazının Devamını Oku

Hasta mısınız? Gayet iyi görünüyorsunuz

9 Şubat 2013
Kafamı nereye çevirsem, ya öksüren ya da da burnu akan birilerini görüyorum.

Siz de kendinizi hastalığın kollarında mı hissediyorsunuz? O halde size birkaç önerim var. Bunlar daha hızlı iyileşmenizi sağlamayacak ama en azından o zamana kadar çok daha güzel ve bakımlı görünmenize yardımcı olacak.

Göz kenarındaki kızarıklıkları açık renkli göz kalemiyle gizleyin: Ten renginde göz kalemiyle alt göz kapaklarınızın içini çerçeveleyin. Bu uygulama, hem göz çevresindeki kızarıklıkları görünmez kılacak hem de bakışlarınızı aydınlayatacaktır. Göz çevresindeki koyuluklar ve şişlikler için ise göz roll-on’ları ideal.
Allık, solgun cildi renklendirir: Hafifçe uygulanan BB kremler ya da kalıcı etkili fondötenler, ciltteki renk dengesizliğini ortadan kaldırır. Ciltteki taze görünüme, elmacık kemiklerinin hemen altına sürdüğünüz şeftali ya da kayısı tonlarındaki bir allık da yardımcı olacaktır.
Renk, dudakları ortaya çıkarır: Gül kurusu tonlarında kremsi dokudaki rujlar, dudaklara bakımlı bir görünüm kazandırır. Turuncu ve pembe tonları da yaşarmış gözleri ve kızarmış burun ucunu kamufle edecektir.
Concealer, kızaran burun ucunu kapatır: Her aktığında burun ucunuzun kızardığını, acıdığını mı hissediyorsunuz? Pudra ya da kapatıcı fondötenden daha etkili bir uygulama, kremsi formdaki bir kapatıcı kullanmak olacaktır. Ürünü parmak uçlarınızla cildinize iyice yedirin, kızarık bölgeleri özenle kapatın.
 
Suya dayanıklı maskarayla bakışları gözlere odaklayın: Doğal bej ve kahve tonları, içlerindeki yumuşak inci parlaklığı sayesinde göz kapaklarındaki kızarıklıkları en aza indirecektir. Gözün iç kısmına süreceğiniz açık tonlarda bir aydınlatıcı da gözlerin daha iri görünmesini sağlar. Hastalık sırasında eflatun, mor ve pembe renkteki farlardan uzak durun, çünkü bunlar ciltteki kızarıklıkları daha da ortaya çıkaran renklerdir.

Yazının Devamını Oku

1 operasyonla 3 estetik

8 Şubat 2013
Geri dönüşüm yöntemiyle göz altı torbaları, gözyaşı olukları ve zayıflayan elmacık bölgesini tek bir işlemle gençleştirmek mümkün. Tek bir operasyonla üç estetik işlemin gerçekleştirildiği geri dönüşüm estetiğini Estetik ve Plastik Cerrah Doç. Dr. Tayfun Türkaslan anlattı.

- Bir operasyonla üç işlem nasıl gerçekleştiriliyor?
- Geri dönüşüm estetiği, göz altı torbasında biriken yağları çıkarmadan, zayıflayan elmacık bölgesini belirginleştirme ve orta yüz ile alt göz kapağı arasında derinleşen gözyaşı oluklarını ortadan kaldırma operasyonu. Yani üçü bir arada estetik işlemi. Kişi böylece 10 yaş daha genç bir görünüme kavuşuyor.
- Klasik cerrahi yöntemlere göre avantajları neler?
- Hastanın göz altı torbaları ve silik, zayıf bir elmacık bölgesi varsa, göz altı torbalarında klasik yöntemlerle arzu edilen sonucu almak çok zor. Bunun nedeni, zayıflayan elmacıktaki doku yetersizliği. Üçü bir arada operasyonuyla bu sorunu kolayca aşmak mümkün. Göz çevresi estetiği sorunu olan 100 kişiden 10’unun elmacık bölgesi düzleşmiştir. Bu yöntem, kişinin kendi dokusu kullanılarak gerçekleştiriliyor. Elmacık bölgesine ayrıca protez konulmasına ve ikinci bir kesiye gerek kalmıyor. Göz altındaki sarkmış deri klasik yöntemlerdeki gibi çıkarılmıyor, gergin hale getiriliyor. Hasta ertesi gün güneş gözlüğü kullanarak günlük yaşamına dönebiliyor.

Üçü bir arada

1- Alt göz kapağının iç kısmından ya da alt kirpik dibinden açılan kesiden lazerle girilerek torbalanmaya neden olan yağ dokusu serbestleştiriliyor, doku gözyaşı oluklarına ve elmacık bölgesine yayılıyor.
2- Derinleşen ve belirginleşen gözyaşı olukları ortadan kaldırılırken, elmacık bölgesi belirginleştirilip yükseltiliyor.

Yazının Devamını Oku

Saçlarınız ne kadar sağlıklı

2 Şubat 2013
Saçınız yağlı, kuru, şekil almıyor, dökülüyor ya da uçları hemen kırılıyor... Buna rağmen nasıl önlem almanız gerektiğini, ne tür ürünler kullanmanız gerektiğini de bilmiyorsunuz. İşte bu soruların cevabını almak için Institute of Trichologists’in klinik direktörü, saç bilim uzmanı Keith W. Hobbs’la Londra’da buluştuk.

Öncelikle şunu sormak istiyorum; trikoloji ne demek?
- Trikolojinin öncelikli araştırma alanı saç kayıplarıdır. Saç ve saç derisiyle ilgili sorunların çözümünde uygulanan bilimsel yöntemler bütünü olarak tanımlanabilir.
Trikolojiye, dolayısıyla siz trikologlara neden ihtiyacımız var?
- Pratik olarak dermatoloji ve saç sorunu yaşayan kişi arasında bir köprü görevi görüyoruz diyebilirim. Çünkü insanlar genellikle saç dökülme sorunu yaşadıklarında bir dermatoloğa gitmeyi düşünmez.
Saç kaybı neden yaşanır?
- Saç kaybı, bir sağlık sorunu sebebiyle olabildiği gibi kalıtımsal ve dış faktörlere bağlı sebeplerle de olabilir. Çevremizde her üç kadından biri saç dökülme sorunu yaşıyor bu arada... Bu sorunun temelinde, genetik nedenler dışında, hamilelik sonrasında sıkça görülen dönemsel ve geçici sebepler de yatabilir.
Trikolojiyi ve dermatolojiyi birbirinden ayıran nedir?

Yazının Devamını Oku

Hollywood ihtişamı

19 Ocak 2013
Cate Blanchett, Kate Winslet, Gwyneth Paltrow gibi yıldızların makyaj tasarımcısı Tina Earnshaw, 22-23 Şubat tarihleri arasında İstanbul Hilton’da yapılacak tasarım konferansı Alldesign 2013 için İstanbul’a gelecek. Earnshaw ile bu ziyaretinden önce görüştük, 2013 ilkbahar-yaz makyaj trendlerini sorduk.

Makyaj tasarımcıları için bir ikon olan Tina Earnshaw, bugün sektörde dünyanın en çok talep gören ismi... Pek çok Hollywood filminin makyaj işini üstlenen Earnshaw, aynı zamanda pek çok Hollywood yıldızının da kişisel makyaj tasarımcısı. Usta makyöz, İstanbul ziyareti öncesi ilkbahar-yaz makyaj trendlerini Kelebek’le paylaştı:
“Önümüzdeki yaz için makyaj öngörülerim çok heyecan verici. Eski Hollywood ihtişamına geri dönüyoruz. Giyime, makyaja çok fazla özen gösteriliyor. Renkli nemlendiriciler, yerini artık cildi daha pürüzsüz gösteren fondötenlere bırakıyor. Fondöten alırken en dikkat edilmesi gereken nokta, cilt rengine uyumlu bir ton seçmek. Bu, muhteşem görünümün temelini oluşturuyor.”

Madde madde yeni trendler

- Kahverengi ve bronz renkleri karıştırarak yapılan gölgeli “smudgy” gözler ve eyeliner’lar önümüzdeki baharın trendleri arasında. Smudgy’de, far göz çevresine derinlemesine yayılıyor.
- Kusursuz bir göz makyajı için doğru fırçalara sahip olmak. Sadece gözler için en az üç ya da dört fırça kullanmayı öneriyorum.

Hollywood kırmızısı dudaklar

- Yanaklarda elmacık kemiklerine sıcak bir kırmızılık vermenin en güzel yolu, fondötenden sonra krem allık uygulamaktan geçiyor.  Ama makyajınızı tamamladıktan sonra pudra allık da uygulayabilirsiniz.

Yazının Devamını Oku

Burun estetiği kabusunuz olmasın!

18 Ocak 2013
Daha önce bir veya birden çok burun ameliyatı geçirmenize rağmen burun şekliniz sizi rahatsız ediyor veya burun tıkanıklığınız bir türlü geçmiyor diye umutsuzluğa kapılmayın. Yüz estetik cerrahisi ve estetik burun ameliyatlarındaki gelişmeler sayesinde, artık yapısal anlamda çok kötü durumda olan burunlar bile ideale yakın hale getirilebiliyor.

Geçmişte moda olan kalkık, aşırı kavisli ve doğal olmayan burunlar yüzünden son dönemde burun operasyonlarında revizyon patlaması yaşanıyor. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Emre İlhan, “Geçirdiğiniz başarısız burun ameliyatları sonrasında mutsuz, umutsuz olmanıza veya korkmanıza gerek yok. İyi yetişmiş, yapısal rinoplasti konseptini benimsemiş ve sanatsal yönü kuvvetli bir cerrah seçimi ile burnunuz hem estetik yönden düzeltilebilir hem de fonksiyonel olarak çok daha iyi olması sağlanabilir” diyor.

Başarısız ameliyat psikolojiyi bozuyor

Op. Dr. Emre İlhan, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Burun ameliyatı olmak isteyen hasta, doğal, yüzüne uyan, ideal buruna sahip olmak, bunun yanı sıra varsa burun tıkanıklığı şikayetinden kurtulmak istiyor. Ancak sonuç her zaman hasta ve doktorun istediği gibi olamayabiliyor. Özellikle başarısız burun ameliyatı geçirmiş olan hastalarda en sık gözlemlenen durum, daha önceki burun ameliyatının sonucu kötü olduğu için bundan sonraki ameliyatın da sonucunun kötü olacağını düşünmeleri ve kötü bir burun ile yaşamayı kabullenmeleri. Revizyon burun ameliyatı gereken her hastanın çok farklı ve kendine özgü şekil bozuklukları olabiliyor. Bu hastalarla kişiye özel bir yaklaşımla ilgilenilmesi, ameliyat planının hastanın şikayetlerine ve yüzünün genel dengesine göre yapılması gerekiyor.”

Ameliyat sonrası burun tıkanıklığı şikayeti

- İlk ameliyat sırasında, hastanın orta burun direği olan septumdaki deviasyonlara dokunulmadan burnun sadece dışının yapılması.
- İlk ameliyatta hastanın büyümüş olan burun etlerine yönelik bir girişimde bulunulmaması.
- Ameliyat öncesinde hastada var olan burun alerjisi ve kronik sinüzit gibi burun problemlerinin atlanması.

Yazının Devamını Oku

2013’e 2 kala...

29 Aralık 2012
Heyecan dorukta! 2013’e girmeden birkaç gün önce, o özel geceye tepeden tırnağa hazırlanmak gerek. Kısa sürede hazırlanmanın ve güzel görünmenin ipuçlarını güzellik uzmanı, saç tasarımcısı ve stil danışmanına sorduk.

Makyajda bir bölgeye vurgu yapın

Laura Mercier Makyaj Artisti Tayaba Jafri, yılbaşı makyajının püf noktalarını anlattı.- Dumanlı göz makyajı, özel gecelerin vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor. Eye-liner ve eye-liner fırçası, tüm gece kalıcı harika bir dumanlı göz makyajı uygulamakta işinizi kolaylaştıra-
caktır.
- Gündüz mat, özel gece ve davetlerde pırıltılı bir uygulama seçmeniz, sizi her zaman çarpıcı kılar.
- Dumanlı göz makyajını tamamlamak için teninizi ya bronz ya da nude tonlarda bırakın.
- Hiçbir zaman abartıya kaçmayın. Sadece yüzünüzde bir bölgeye vurgu yapın. Örneğin gözlerinizi ön plana çıkarıyorsanız, diğer bölgeler baskın olmamalı.
- Cildiniz için yapabileceğiniz en önemli şey, pürüzsüz ve mükemmel görünmesini sağlamaktır. Bunun için mutlaka makyaj bazı kullanın.

Yazının Devamını Oku

Yaşlanmak ‘out’ yaş almak ‘in’

28 Aralık 2012
Hollywood’un seksi yıldızlarını gördükçe, biz kadınlarda yaşlanma korkusu kalmıyor. Şimdilerde 40’larını süren ve hafif kırışıklıklarına rağmen mükemmel görünen Jennifer Aniston, Jennifer Lopez ya da Rachel Weisz, yepyeni bir güzellik trendinin de öncülüğünü yapıyor; yaş almanın!

Bir zamanlar 40’lı yaşlarında kırışıklıklara ve saçlarındaki beyazlara yenileceğini düşünenler, şimdilerde fena halde yanıldıklarını görüyorlar. Çünkü içinde bulunduğumuz çağ, bize 40’ların yeni 20’ler olduğunu dikte ediyor. Üstelik bu sadece yaşam enerjisiyle sınırlı değil, görsel olarak da kanıtlanmış durumda. Çevremizde gördüğümüz pek çok kadının yaşını tahmin etmek artık gerçekten zor. Bunun en önemli nedenlerinden biri de şüphesiz güzellik dünyasının sunduğu nimetler...
Ünlü oyuncu Jennifer Aniston, 40’lı yaşlarına rağmen sanki giderek gençleşiyor. Fit vücuduyla da yaşlılığa karşı koyan 43 yaşındaki yıldız, kadınların her anlamda imrendiği isimlerden biri haline gelmiş durumda. Onunla aynı yaşta olan meslektaşı Naomi Watts da ekranda ışıldamaya devam ediyor. 42 yaşındaki Rachel Weisz ise hiç olmadığı kadar çekici bir görünüme bürünmüş gibi sanki.

Yeni yıl sürprizleri

Tekin Acar Cosmetics Mağazaları, Calvin Klein stantlarından yapacağınız 1’i büyük boy parfüm olmak üzere 3 ürün alışverişine ck IN2U for him veya ck IN2U for her 50ml parfüm hediyeniz sizi bekliyor.

Cildinize özel doğal bakım reçeteleri

Cilt, kışın her zamankinden daha özenli bir bakıma gereksinim duyar. Bitki Bilimi ve Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya, evde kolaylıkla yapılabilecek doğal güzellik reçetelerini paylaştı.

 ANTI AGING CİLT MASKESİ

- 4-5 adet taze ya da kuru altın çilek

Yazının Devamını Oku