Yaşlanmak ‘out’ yaş almak ‘in’

Hollywood’un seksi yıldızlarını gördükçe, biz kadınlarda yaşlanma korkusu kalmıyor. Şimdilerde 40’larını süren ve hafif kırışıklıklarına rağmen mükemmel görünen Jennifer Aniston, Jennifer Lopez ya da Rachel Weisz, yepyeni bir güzellik trendinin de öncülüğünü yapıyor; yaş almanın!

Haberin Devamı

Bir zamanlar 40’lı yaşlarında kırışıklıklara ve saçlarındaki beyazlara yenileceğini düşünenler, şimdilerde fena halde yanıldıklarını görüyorlar. Çünkü içinde bulunduğumuz çağ, bize 40’ların yeni 20’ler olduğunu dikte ediyor. Üstelik bu sadece yaşam enerjisiyle sınırlı değil, görsel olarak da kanıtlanmış durumda. Çevremizde gördüğümüz pek çok kadının yaşını tahmin etmek artık gerçekten zor. Bunun en önemli nedenlerinden biri de şüphesiz güzellik dünyasının sunduğu nimetler...
Ünlü oyuncu Jennifer Aniston, 40’lı yaşlarına rağmen sanki giderek gençleşiyor. Fit vücuduyla da yaşlılığa karşı koyan 43 yaşındaki yıldız, kadınların her anlamda imrendiği isimlerden biri haline gelmiş durumda. Onunla aynı yaşta olan meslektaşı Naomi Watts da ekranda ışıldamaya devam ediyor. 42 yaşındaki Rachel Weisz ise hiç olmadığı kadar çekici bir görünüme bürünmüş gibi sanki.

Haberin Devamı

Yeni yıl sürprizleri

Tekin Acar Cosmetics Mağazaları, Calvin Klein stantlarından yapacağınız 1’i büyük boy parfüm olmak üzere 3 ürün alışverişine ck IN2U for him veya ck IN2U for her 50ml parfüm hediyeniz sizi bekliyor.

Cildinize özel doğal bakım reçeteleri

Cilt, kışın her zamankinden daha özenli bir bakıma gereksinim duyar. Bitki Bilimi ve Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya, evde kolaylıkla yapılabilecek doğal güzellik reçetelerini paylaştı.

 ANTI AGING CİLT MASKESİ

- 4-5 adet taze ya da kuru altın çilek
- 1 çay kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı beyaz kil
- 3 damla üzüm çekirdeği yağı
Bu anti-aging maskesinde herhangi bir yaş sınırı bulunmuyor. Evde hazırlayacağınız bu doğal maskeyi kırışıklık önleyici ya da toparlayıcı olarak kullanabilirsiniz.
Altın çilek, içeriğindeki C, B1, B2, B3 vitaminleri sayesinde hücre yenilenmesinde etkin rol oynuyor. Cildi yaşlanmaya karşı korurken aynı zamanda kan dolaşımını düzenliyor.
Bal, cildi nemlendirirken onarıyor, özellikle kuru ciltlerde etkisi öne çıkıyor. Beyaz kil, cildi arındırıcı özelliğiyle biliniyor. Cilde parlaklık kazandırıyor.
Üzüm çekirdeği yağı, hücre yenileme özelliğine sahip. İçeriğindeki E vitamini sayesinde cildi besliyor. Mükemmel antioksidan etkisiyle gençleştiriyor.
YAPILIŞI: Altın çileği ezerek diğer malzemelerle karıştırın. Cildinize sürüp 20 dakika bekletin. Haftada 1 ya da 2 kez tekrarlanabilir.

Haberin Devamı

GÖZ ÇEVRESİ MASKESİ

- 1 çay kaşığı bal
- 1 çay kaşığı kaymak
- 1 çay kaşığı arı sütü
Göz çevresindeki kırışıklık, torbalanma, morluk ya da kuruluğun başlıca sebebi yorgunluk... Dolayısıyla akşamları dinlendirilmesi, iyi bir göz altı kremi kullanılması ya da doğal tariflerle desteklenmesi gerekiyor.
Balın onarıcı özelliğiyle göz çevresini nemlendirmek mümkün.
Kaymağın besleyici içeriğinin yanı sıra en büyük özelliği şişkinlik ve ödem alıcı özellikleri. Böylelikle göz altında oluşan torbalanmanın da önüne geçilebiliyor.
Hassas göz çevresi için gerekli içeriklerden biri de arı sütü. Onarıcı özelliğinin yanı sıra cildi besliyor ve canlılık katıyor.
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri karıştırın, göz çevresine sürdükten sonra 20 dakika bekletin. Uygulama haftada 1-2 kez yapılabilir.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Baştan çıkarıcı...

Calvin Klein’in tasarımcısı Fabien Baron’ın şehvetin modern bir yorumu olarak tasarladığı Euphoria, egzotik meyveler, baştan çıkarıcı çiçekler ve zengin, kremsi dip notalarıyla zıtlıkları birleştiren, bağımlılık yaratan oryantal bir koku. Euphoria Man ise taze ve baharatlı zencefil-biber kokteyliyle baştan çıkarıcı tenler yaratıyor.

Yeni yılın ilk renklerini denemeye hazır mısınız?

Aralık ayında bize eşlik eden yeni yıl atmosferi, hayatımızda değiştirmek istediğimiz, yenilemeye can attığımız her şeye göz kırpıyor. Dolayısıyla kadınların aklında ilk beliren soruyu da tahmin etmek çok zor olmasa gerek; kıyafet ve makyaj.
Siz de kırmızının uğuruna inananlardan mısınız? Yoksa yeni yıla bambaşka renklerle girmek isteyen ve yeni yılda sizi herkesten ayıracak yepyeni stil arayışına girenlerden mi... Eğer kendinizi renklerin cümbüşüne bırakarak bu kışı ve yeni yılınızı renklerle ısıtmaya karar verdiyseniz, hazır olun, çünkü Yves Saint Laurent sizin için muhteşem kış sürprizleri hazırladı.

Haberin Devamı

Buğulu göz makyajı

Moda dünyasında adından sürekli söz ettiren, kendine özgü tarzıyla farklı olmayı seven şık ve feminen kadınların vazgeçilmezi YSL, kışın puslu havasını büyülü bir auraya çevirerek yepyeni “couture” tasarımlarına ve sezon makyajına kuzey ışıklarının büyüsünü yansıtıyor. Yılbaşı makyaj koleksiyonunda, gözlerde buz mavisi ve morun eşsiz kaynaşması çarpıcı bir etki bırakıyor. Ten makyajındaki doğal görünümlü kapatıcılık “Le Teint Touche Eclat” ile, dudaklardaki aydınlıksa koleksiyona özel YSL Golden Gloss ile sağlanıyor.
Kırmızı rujdan vazgeçmem diyenleri de Yves Saint Laurent, buğulu bir göz makyajına davet ediyor. Koyu renklerle gölgelendirilmiş buğulu göz makyajının tamamlayıcısı da Mascara Volume Effect Faux Cils dolgunluk veren maskara hiç kuşkusuz. YSL kadınının simgesi yeni Rouge Pur Couture Mat serisi de feminenliği cesurca ön plana çıkaran reddedilemeyecek bir seçenek.
Yeni yılda, Yves Saint Laurent kadını feminenliğini dayanılmaz çekiciliğini ortaya çıkararak kutlayacak!

Yazarın Tüm Yazıları