Kubilay Keskin

Ağaoğlu'ndan 20 bin liralık hediye

17 Şubat 2010
Önceki gece Longtable’da özel bir ‘Sevgililer Günü’ daveti vardı. Türk Kalp Vakfı yararına gerçekleştirilen davete, Gürnar Çapa ve oğlu İzzet Çapa ev sahipliği yaptı. Vakıf başkanı Çetin Yıldırımakın’ın vakfa bağışta bulunanlara birer teşekkür plaketi verdiği gecede davetliler, sanatçı şevket Uğurluer’in müziğiyle eğlendi. Davete katılanlar arasında Semiramis Sekban, Nejat Müldür, Sedefhan Oğuz, Hülya Özgün, Gürnar Uğurlu ve Karun Kıraç da vardı. Uğurlu ve Kıraç, vakfa desteklerinden dolayı plaketle onurlandırıldı. Gecede vakıf yararına bir de açıkartırma düzenlendi. Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, açıkartırmada satışa çıkan iki parçayı aldı. Müzayedenin en gösterişli gerdanlığını 20 bin lira ödeyerek satın alan Ağaoğlu, takıyı, aynı masayı paylaştığı hukuk müşaviri Adnan Bey’in eşi Ayhan Hanım’a hediye etti.

Picasso Pera’da

Suna ve ınan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, ıspanyol sanatçı Pablo Picasso’nun eserlerine ev sahipliği yapıyor.

20’nci yüzyılın efsane ressamı Picasso’ya dönemin sanat simsarlarından Ambroise Vollard tarafından sipariş edilen 100 gravürden oluşan “Picasso-Suite Vollard” gravürler sergisi, Suna ve ınan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nde önceki gece açıldı. İspanya’nın kültür ve sanat alanındaki en önemli kuruluşlarından Mapfre Vakfı ve ıstanbul Cervantes Enstitüsü işbirliğiyle İstanbul’a getirilen serginin açılışına ıspanya Prensesi Elena De Borbon da katıldı. Açılışında Heves Ekinci, Erdoğan-Tülin Demirören, Feryal Gülman-Naim Arnas, Nuri Çolakoğlu gibi sanat tutkunu ünlü simaları da bir araya getiren sergi, 18 Nisan’a kadar Pera Müzesi’nde açık kalacak.

Yiğit’e sürpriz doğum günü

Tasarım dehası Philippe Starck’ın imzasını taşıyacak “Yooistanbul” projesinin hazırlıkları üzerinde çalışan Digicom ve Say Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, önceki gün eşi Hamiyet Hanım’ın sürpriziyle karşılaştı. Hamiyet Hanım, Sabri Bey’in doğum günü için Bebek’teki Mel’s Restoran’da sürpriz bir davet verdi. Can Dündar ve eşi Dilek Türker Dündar’ın da katıldığı davette 50’nci yaşını kutlayan Sabri Yiğit, “Oğullarım Gurur ve Yiğitsoy da yanımda. Bu sürpriz beni çok sevindirdi” dedi.

Resmin ustaları İstanbul’da

Portakal Sanat ve Kültür Evi, Monet’den Picasso’ya Batı resminin büyük ustalarını ıstanbullu sanatseverlerle buluşturuyor. Picasso ve Monet’nin yanı sıra Pierre-Auguste Renoir, Henri Matisse, Salvador Dali, Marc Chagall, Joan Miro ve Auguste Rodin gibi 28 usta sanatçının 36 eserinin yer aldığı “Batı Resminin Büyük Ustaları” sergisi, önceki gün kapılarını açtı. Sanat merkezinin sahibi Rafi Portakal ve kızı Maya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış davetine, Güler Sabancı ve Sanem Kardıçalı gibi ünlü sanatseverler de katıldı. Sergi, 28 şubat’a kadar açık kalacak.

Adı Alya

Murat Aşık’la evlenince mankenliğe veda eden Esra Eron, anne olmak için gün sayıyor. Sekiz aylık hamile olan Esra Hanım’a önceki gün ıstinye Park’ta rastladım. Arkadaşlarıyla yemek yedikten sonra alışveriş yaptı, kızı için patik ve elbise satın aldı. Rahat bir hamilelik geçirdiğini söyleyen Esra Hanım, “Kızımızın adını Alya koyacağız. Hamileliğim süresince 13 kilo aldım. Bu arada çok duygusallaştım, şefkat ve acıma hislerim iki katına çıktı” dedi.

Yeni başkan Harezi

Klasik Otomobil Kulübü’nün yeni başkanı önceki gün toplanan genel kurulda seçildi. Kulübün eski başkanlarından Aydın Harezi, bir kez daha oy birliği ile başkan oldu. ıngiltere ve Amerika’da aldığı eğitimin ardından 11 yıl boyunca yurtdışında inşaat mühendisi olarak çalışan Harezi, yeni dönemde sportif aktivitelerin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık vereceklerini söyledi. Harezi ayrıca, kulübe halka açık bir müze kazandırmak için çalışmalar yapacaklarını belirtti. 1990 yılında kurulan Klasik Otomobil Kulübü üyeleri arasında Rahmi Koç, Alinur Velidedeoğlu ve Ural Ataman gibi klasik otomobile meraklı müze sahipleri de bulunuyor.

EKAV’da sergi

Eğitim Kültür Araştırma Vakfı (EKAV), Gündüz Gölönü’nün “Etimoloji-ART” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Post-it üzerindeki desenlerde kullandığı canlı renk ve pop yorumuyla çiniye yeni bir kimlik kazandıran Gölönü’nün eserleri, 27 şubat’a kadar Ekavart Gallery’de görülebilir.

Hayko sahnede

Greek müziğin ünlü isimlerinden Hayko, önceki akşam Fedon’un sahneye çıktığı Bostancı’daki Mastori adlı meyhanedeydi. Eşi ve dostlarıyla doğum gününü kutlayan ünlü şarkıcı, 26 şubat Cuma gecesi Mastori’de sahneye çıkacağını söyledi. O gece de tüm konuklar sahnede Fedon’a eşlik eden Hayko’nun şarkılarıyla eğlendi.
Yazının Devamını Oku

Bodrum turizmine 10 milyon euro katkı

16 Şubat 2010
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, önceki gün ETS Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy’u misafir etti. Toplantıda, Bodrum turizminin geleceği konuşuldu. Bodrum turizmini 12 ay boyunca canlı tutmak amacıyla çalışmaların başlatıldığını belirten Mehmet Kocadon, ETS Group’un bu konuda beldeye büyük destek verdiğini söyledi. Kocadon, “Bodrum’da 12 ay turizmi hayata geçirmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bütün turizm fuarlarına katılarak, beldemizi ve yöremizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Mehmet Ersoy da Bodrum’da kış aylarında turizmin canlanması için yatırımlar yapacaklarını belirtti. Ersoy’a teşekkür ederim” dedi. Ersoy ise “Bodrum, tarihi ve doğasıyla Türkiye’nin Saint Tropez’idir. Yapacağımız 12 milyon euro’luk yatırımın 10 milyon euro’sunu Bodrum’a ayırdık. Yatırımlarımızı, Bodrum’un kültür ve tarihi değerlerine zarar vermeden yapacağız” diye konuştu.

Ece Gürsel tanıttı

Geçtiğimiz hafta ızmir’de düzenlenen Jewex Kuyumculuk ve Mücevher Fuarı’na katılan Abidin Kuyumculuk, yeni markası Jest’i Ece Gürsel ile tanıttı. Sevgililer Günü ve yaz sezonuna yönelik hazırlanan altın ve pırlantalı koleksiyonları tanıtan Gürsel, fuar ziyaretçilerinden büyük ilgi gördü. 1996 yılından beri sektörde olduklarını belirten firma yetkilileri, altından sonra pırlanta sektöründe de güçlü markalarla işbirliği yaparak önemli bir başarı sağladıklarını söyledi.

Özal’dan destek

Türkiye Değişim Hareketi’nin kurucusu Mustafa Sarıgül, önceki gün ıstinye Park’taydı. Sarıgül, Semra Özal ve Tahire Demircan’ın da aralarında bulunduğu dostlarıyla yemekte buluştu. Partisini kurarken aydınlık bir Türkiye için yola çıktıklarını belirten Sarıgül’e, Semra Özal’dan da destek geldi. Semra Hanım, Sarıgül’ün fikirlerini beğendiğini ve kendisini desteklediğini söyledi...

Sarhoş kahvaltısını denediler

‘Sarhoş Kahvaltı Kulübü’nü Türkiye’de ilk kez Joke College, Sevgililer Günü’nde uyguladı. Güne sarhoş başlamak isteyenlere özel etkinlik, ünlü isimlerin de ilgisini çekti. 14 şubat’ta mekânda kahvaltı edenler arasında modacı Ezra-Tuba Çetin kardeşler de vardı. Mekâna gelenler, Sevgililer Günü’ne jelibon ve şampanya ile başladı. Sarhoş kahvaltının favorisi ise minik aşk hamburgerleriydi.

Meyhanede doğum günü

Greek müziğin ünlü isimlerinden Hayko, önceki akşam Fedon’un sahneye çıktığı Bostancı’daki Mastori adlı meyhanedeydi. Eşi ve dostlarıyla doğum gününü kutlayan ünlü şarkıcı, 26 şubat Cuma gecesi Mastori’de sahneye çıkacağını söyledi. O gece de tüm konuklar sahnede Fedon’a eşlik eden Hayko’nun şarkılarıyla eğlendi.

Çocuklarla kutladılar

Suzan Sabancı-Haluk Dinçer çifti, Sevgililer Günü’nü Zuma’da kutladı. Çifte, çocukları da eşlik etti. Dinçer ailesi, yemeğin ardından erken saatte mekândan ayrıldı.

Aşk bitti

Selin Denizli, beş aydır flört ettiği Ukraynalı animatör Dimitri Ivanov’dan geçtiğimiz hafta ayrılmış. Dostlarına, sevgilisinin çok çapkın olduğunu söyleyen Selin Hanım, bu ilişkiyi daha fazla uzatmak istememiş ve Ivanov’la yollarını ayırmış...

Torun sevgisi

Ayten Gökçer, önceki gün torunu Efe Zorlu’yu da alıp Kanyon Alışveriş Merkezi’ne gitti. Sevgililer Günü’nü torunuyla geçiren ünlü tiyatrocu, geçtiğimiz aylarda kaybettiği eşi Cüneyt Gökçer’in yokluğuna henüz alışamadığını da belirtti.

Tercihleri Chanel

Reyhan Çiftçi ve Bahar şer, önceki gün Kanyon Alışveriş Merkezi’ndeydi. ıkili, Chanel mağazasına girerek markanın ilkbahar-yaz koleksiyonuna ait birer elbise satın aldı. şer, annesi Lale Hanım için de bir bluz aldığını söyledi.
Yazının Devamını Oku

Süper Star sosyeteyi coşturdu

15 Şubat 2010
Reina ve SuAda’nın işletmecileri Mehmet Koçarslan ile Ali Ünal, Sevgililer Günü nedeniyle SuAda’daki parti mekânında özel bir gece organize etti ve Süper Star Ajda Pekkan’ı sahneye çıkardı. Pekkan, renkli sahnesi ile İstanbullulara unutamayacakları bir gece yaşattı. İstanbul’un elit isimlerinin akın ettiği konserde en dikkat çeken detay, Pekkan’ın bazı şarkılarının sözlerini prompter’dan okumasıydı. Sahnede dört saat kalan sanatçıyı dinleyenler arasında Mine Kalpakçıoğlu, Rüksan-Mehmet Ürgüplü, Süreyya Yalçın, Kerem Üstünkaya, Linda Kuyumcuyan, Suzi-Aron Habip, Ceyla Aysal ve Gülbin Simitçioğlu da vardı.

EDIDA Ödülleri sahiplerini buldu

Dünyanın 23 ülkesinde yayınlanan dekorasyon ve yaşam stili dergisi Elle Decor’un uluslararası tasarım ödülü EDIDA’nın Türkiye finali ödül töreni, geçtiğimiz akşam Public’te yapıldı. Absolut ve Kavaklıdere sponsorluğunda gerçekleşen geceye, Elle Decor’un yayın direktörü Melda Narmanlı Çimen, yayın yönetmeni Ebru Kılıç, marka müdürü Nihal Ayan ve mekanın sahibi Ayşe Kucuroğlu ev sahipliği yaptı. Törende “Yılın Tasarımcısı” ödülü Faruk Malhan’a verildi. “Genç Yetenek” kategorisinde ödülü ise mimarlıktaki başarılı çalışmalarını endüstriyel tasarımla da besleyen ve kısa zamanda pek çok yabancı yayına konu olan Serhan Gürkan aldı. Aziz Sarıyer, Can Yalman, Autoban, Vitra, Demirden Design, Antonio Citterio, Studionommo, Haremlique, Arzu Kaprol ve Bertan Berk törende ödül kazanan diğer isimler oldu.

Binicilik festivali D-Smart’ta

Sponsorluğunu D-Smart’ın üstlendiği 2010 Kış Binicilik Festivali, önceki gün başladı. Kemer Golf&Country Club tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen festivalin ilk yarışları, 13-14 şubat’ta yapıldı. Binicilik ve iş dünyasının tanınmış isimleri Sevil Sabancı, Armağan Özgörkey, ıskender Pisak, Sencer Can ve Ülkan Delikan’ın da yarıştığı müsabakalar, dört hafta sürecek. Festival kapsamında düzenlenecek ‘pony ligi’ ile minik biniciler de at üzerinde yeteneklerini sergileyecek. Yarışlar, D-Smart kanallarında ekrana gelecek.

Koruncuklar yararına

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, Koruncuklar yani korunmaya muhtaç çocuklar yararına bir yemek daveti düzenliyor. Davete, Ay Yapım’ın sevilen dizisi “Aşk-ı Memnu” ekibi de katılacak. Yemeğin 24 şubat’ta Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleşeceğini belirten vakıf yöneticisi Berrin Yoleri, “Davetin tüm geliri, Koruncuklar’ın sağlıklı gelişmeleri, eğitim ve öğretim görmeleri, kişisel yeteneklerini geliştirmeleri, geleceğe hazır ve topluma faydalı bireyler olmaları için Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na bağışlanacak” dedi.

Yalnız doğum günü

Esin Maraşlıoğlu, 11 şubat’ta yeni yaşına girdi. O gün ıngiltere’de bulunan Esin Hanım, dünya jet-seti’nin de tercihi olan Londra’daki Bentley Otel’de konakladı. Maraşlıoğlu ile aynı otelde kalan dostlarımın söylediğine göre, Esin Hanım doğum gününü 1309 no’lu odasında tek başına geçirdi...

Renkli Koç

Rahmi Koç, geçtiğimiz gece dostlarını Bebek Divan Brasserie’de ağırladı. Rahmi Bey, yemek davetinde renkli kişiliğini yine kıyafetine yansıtmıştı. Lacivert ceket ve gök mavisi gömleğin altına yavru ağzı renkte pantolon giyen Koç, olmazsa olmaz fuları ve mendil cebindeki karanfiliyle gecede bakışların odağıydı...

Valentino’nun tercihi Tween

Erkek giyim markası Damat Tween, dünya modasında etkinliğini günden güne artırıyor. Markanın Londra-Knightsbridge’deki Harvey Nichols mağazasında da standı bulunuyor. Geçtiğimiz gün bu standı dünya modasının efsane ismi Valentino ziyaret etti. Ünlü modacı, Süleyman Orakçıoğlu’nun sahibi olduğu Tween’den, ilkbahar-yaz sezonuna ait bir triko satın aldı. Valentino tercihini, sadece 20 adet üretilen yün kaşmir trikolardan yana kullandı.

Kalpler sevgiyle dolsun

Bu gece Longtable’da Türk Kalp Vakfı yararına özel bir ‘Sevgililer Günü’ daveti düzenlenecek. Geceye, Gürnar Çapa ve oğlu İzzet Çapa ev sahipliği yapacak. Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, “Usta sanatçı şevket Uğurluer’in müziği ve Sevgililer Günü nostaljisiyle anılara yolculuğa çıkacağımız bu geceye tüm dostlarımızı bekliyoruz” diyor.

Başarılı kardeşler

Astoria Alışveriş Merkezi’ndeki Clementine Bar’da hafta sonları birbirinden renkli partiler düzenleniyor. Bu partilere, mekânın sahibi Levent Penso’nun çocukları Serim ve Verda ev sahipliği yapıyor. Barda geçtiğimiz gece de eğlenceli bir parti vardı. Penso kardeşler, gecede Beyazıt Öztürk, Engin Altan Düzyatan, Selin Denizli, Arte Tahir ve Sibel ılkiz gibi tanınmış isimleri ağırladı.

Çeyrek final sevinci

Fenerbahçe’nin Bursaspor’a deplasmanda 3-1 yenilmesine rağmen Türkiye Kupası’nda çeyrek finale çıkması, defans oyuncusu Lugano’yu çok mutlu etti. Sakatlıktan yeni kurtulan ünlü futbolcu, turu geçmelerini eşiyle kutladı. Önceki gece Ortaköy’deki Zuma Restoran’a giden çift, baş başa yemek yedi.

Eşi Miami’de

Şebnem Dereli, önceki gece arkadaşı Allegra Levi ile Astoria’daki Clementine adlı bardaydı. şebnem Hanım, mekândan çıkar çıkmaz cep telefonundan, erkek arkadaşlarıyla Miami’de tatil yapan eşi Mehmet Dereli’yi aradı. Eşiyle telefonlarını her zaman açık tuttuklarını ve sürekli haberleştiklerini belirten Dereli, “Mehmet’e eve gideceğimi haber verdim” dedi.

Ailece çok üzgünüz

Yataş’ın sahibi Nuri Öztaşkın ile Harika Güral’ın flört ettiklerini yazmıştım. Güral’dan konuyla ilgili bir açıklama geldi: “16 Ocak’ta tek başıma katıldığım düğünde davetliler arasında bulunan sayın Nuri Öztaşkın ile, bir gün önce yurtdışından dönmeme rağmen, iki haftadır flört ettiğimizi yazarak tesadüfen aynı karede bulunduğumuz fotoğrafı yayınladınız. 25 şubat’ta da ‘yeni tanıştık’ başlığı ile başka bir yazınız çıktı. Tekrar, açık, kesin ve net olarak ifade ediyorum ki, adı geçen beyefendi ile ne flört ne de arkadaşlığım vardır. Ben ve ailem bu asılsız, gerçek dışı yayınınızdan son derece rahatsız ve üzgünüz.”

Sinem Hanım eğlencede

Sinem Yıldırım, Ahmet Bayer’den boşandıktan sonra gece hayatında daha sık görünür oldu. Sinem Hanım’a geçtiğimiz hafta sonu iki gece üst üste farklı mekânlarda rastladım. ılk gece Al Jamal’de eğlenen Yıldırım, ertesi akşam ise Astoria’daki Clementine adlı bardaydı. Sinem Hanım alışveriş merkezine, boşanırken eşinden tazminat olarak aldığı Mercedes marka otomobiliyle geldi.
Yazının Devamını Oku

Birinci ayı kutladılar

13 Şubat 2010
Süreyya Yalçın ve sevgilisi Tugay Gökkaya, tanışmalarının birinci ayını kutladı.

Geçtiğimiz gece Longtable’da baş başa yemek yiyen sevgililerin birbirlerine sürpriz hediyeleri de vardı. Gecenin ilerleyen saatlerinde alkolün de etkisiyle samimiyeti ilerleten ve mekândakilere aldırmadan sarmaş dolaş olan ikili, geceyi Longtable’ın da içinde bulunduğu Sofa Hotel’de geçirdi.

Galliano parfümü
Moda dünyasının sıra dışı tasarımcılarından John Galliano, yeni parfümü “Parfum Number One”ı piyasaya sürdü. Parfüm için önceki gece Tepebaşı’ndaki Büyük Londra Oteli’nde bir tanıtım daveti düzenlendi. Organizasyonunu Ayşe Azizoğlu’nun yaptığı davete Melisa Çakarlar, Ece Sükan, Eda Taşpınar, Deniz Berdan, Tuba Ünsal ve sevgilisi Murat Pilevneli gibi tanınmış simalar katıldı.

Wanna açıldı
2008 yılında Kanyon’da açılan Uzakdoğu restoranı Hakkasan’ı devralan ıstanbul Door’s Group, mekânı Wanna’ya çevirdi. Doors Group’un sahipleri Rıza ve Levent Büyükuğur kardeşler ile Berk Ekşioğlu, yine bir Uzakdoğu restoranı olan Wanna’nın açılışını önceki gece yaptı. Açılış davetine katılan Tansa Mermerci Ekşioğlu ve Verda Penso, mekânı ve konseptini çok beğendiklerini söyledi.

Ferrari’li mimar
Önceki gece Büyük Londra Oteli’ndeki parfüm tanıtımına katılanlar arasında ünlü mimar Naim Arnas da vardı. Naim Bey, geceye kırmızı renkli Ferrari’si ile geldi. Galliano’nun yeni kokusunu çok beğenen Arnas, Sevgililer Günü’nde eşi Güler Arnas’a hediye etmek için iki şişe birden sipariş verdi.

Çatıdaki eğlence

Yazının Devamını Oku

Cumhurbaşkanı ile Hindistan’da

12 Şubat 2010
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçtiğimiz gün bir grup işadamı ile Hindistan’a gitti.

Cumhurbaşkanı’nın gezisine katılan işadamları arasında Jefi Kamhi de vardı. Sahibi olduğu Profilo Holding’deki hisselerinin çoğunluğunu satan, Bodrum-Yalıkavak’ta marina kuran Jefi Bey’le önceki gün telefonda görüştüm. Eşi Yasemin Kamhi’yi geziye götürmeyen ünlü işadamı, “Hintli bürokrat ve işadamlarıyla görüşmelerimiz sürüyor. Bugün Tac Mahal’i gezdik. ıki gün sonra dönüyoruz” dedi.

Uzakdoğu seyehati sorunlu başladı
şebnem-Celal Çapa çifti, önceki gün Hong Kong’a uçtu. şebnem Hanım’ın Çukurcuma’daki mağazasına yeni sezon ürünler satın almak için Uzakdoğu’ya giden çift, 17 saat süren yolculuğun ardından dün Hong Kong’a vardı. Ancak Celal Çapa’nın yolculuk sırasında rahatsızlandığı ve sürekli kustuğu söylentileri kulaktan kulağa yayıldı. Umarım Çapa’nın sağlık durumu iyidir.

Yüzükleri Atatürk’ün kızı taktı
Dore Çiçekçilik’in sahibi Yener Özcan, kızını evlendiriyor. Gözde Özcan, evlilik yolundaki ilk adımı geçtiğimiz hafta attı ve Fenerbahçe’deki Romantika Cafe’de Abdülhamid Seyis ile nişanlandı. Çiftin nişan yüzüklerini, ulu önder Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe ile Kocaeli Milletvekili Osman Pepe taktı. Nişanlılar, düğün için yaz sonunu bekleyeceklerini söyledi...

Yılmaz’ın destek ‘ÇaBa’sı
Rize Bağımsız Milletvekili ve eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz, ÇaBa Derneği yararına önceki gece bir yemek daveti verdi. Berna Hanım’ın daveti, oğulları Hasan ve Yavuz’un da ortağı olduğu Teşvikiye’deki Quick China’da gerçekleşti. Yılmaz’ın, ÇaBa Derneği’nin “Eğitimcinin Eğitimi” projesi kapsamında okuttuğu burslu öğrencilerine bağışta bulunmak için verdiği yemek davetine Fatoş Sarıgül, Ebru Ürün, Begüm şen, Özlem Cankurtaran, Monik ıpeker, Türkan Gürsel, Canan ımer, Suna Özkanca, Türkan Sabancı ve Nuray Fenercioğlu gibi sosyal hayatın tanınmış simaları katıldı.

Kolunu kırdı

Yazının Devamını Oku

Orkestra gülmekten çalamadı

11 Şubat 2010
Borusan ıstanbul Filarmoni Orkestrası’nın dördüncü konuk şefi Cem Yılmaz olunca, ilk kez bir klasik müzik konseri kahkahalarla izlendi.

Ünlü komedyen, yalnızca konukları değil, orkestra üyelerini de güldürdü.

Cem Yılmaz, önceki gece Borusan Filarmoni Orkestrası’nın şefliğini yaptı. Konseri, iş ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinin de arasında yer aldığı 2 bin 500 kişi izledi.

Konsere gelenler arasında Sitare Akdilek, Ayşe Beyazıt, Bettina Machler, Deniz Akkaya-Efe Önbilgin, Fatoş Sohtorik, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Arzu Sabancı, Linda Kuyumcuyan ve Monik Benardete gibi ünlü isimler de vardı.

Konserin ilk bölümünü, Gürer Aykal yönetti. ıkinci bölümde Cem Yılmaz, şefliği Aykal’dan devraldı. Aykal’ın elini sıkıp orkestrayı ayağa kaldıran Yılmaz, seyirciyi selamlayarak, “Ritüeller var, böyle orkestrayı ayağa kaldırmak gibi” dedi.

Yazının Devamını Oku

Moda tutkunları partide buluştu

10 Şubat 2010
Moda dergisi Elle, geçtiğimiz hafta düzenlenen “İstanbul Moda Haftası-İstanbul Fashion Week (IFW)” kapsamında, W İstanbul’da bir parti verdi. Cuma gecesi Bahar Korçan defilesinin ardından gerçekleşen davet, moda haftasının yabancı konukları, tasarımcılar, modeller ve ıstanbul sosyetesinin tanınmış simalarını bir araya getirdi. Elle Yayın Yönetmeni Işın Görmüş’ün ev sahipliği yaptığı partiye yabancı basın da ilgi gösterdi. Konukların şıklık yarışına girdiği gecede en çok dikkat çeken ise iki ünlü çiftti. Eda Taşpınar sevgilisi Bora Kozanoğlu ile, Bennu Gerede de 15 günlük flörtü Cem Büyükhanlı ile samimi görüntüler sergiledi...

Balık ziyafeti
Geçtiğimiz yıllarda ıstanbul’daki Sherlock Holmes Bar’ı işleten Cem Bişkin, artık ızmir-Urla’da açılan Mythos Balık Restoranı’nın işletmeciliğini yapıyor. Bişkin, sanat ve iş dünyasının tanınmış isimlerini konuk ettiği mekânında önceki gün ızmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ağırladı. Kocaoğlu, restoranda ailesiyle balık keyfi yaptı.

Mutfağa girdi
Yılmaz Erdoğan, önceki gece ıstanbul’un popüler meyhanelerinden Kalamata’daydı. Mutfağa çok meraklı olduğunu belirterek “Yemek yemek benim için bir zevk” diyen sanatçı, meyhanenin mezelerini çok beğendiğini söyledi. Mekânın mutfağına giren Erdoğan, işletmeci Beyza Gürbüzer’i ve mutfak ekibini tebrik etti.

Sirtaki yaptı
İşletmeciliğini 27 yıllık meyhaneci Beyza Gürbüzer’in üstlendiği Kalamata’da haftanın beş günü Kosta ve Tuba sahne alıyor. Mekânın önceki günkü konukları arasında avukat şebnem Işık da vardı. Solist Tuba ile sirtaki yapan Işık, arkadaşlarına bu dansta ne kadar iddialı olduğunu gösterdi...

Kış Müzayedesi
Yılın en iddialı sanat etkinliklerinden “Kış Müzayedesi”, 21 şubat Pazar günü Conrad Otel’de düzenlenecek. Etkinlikte, Hakan ve Serkan Bali kardeşlerin sahibi olduğu Bali Müzayede tarafından hazırlanan, Türk ve dünya resim sanatının ünlü isimlerinin eserlerine yer verilen 232 parçalık koleksiyon açıkartırmaya sunulacak. Müzayedede, 6 milyon TL’lik satış yapılması hedefleniyor.

Stres atmanın en güzel yolu
Ağaoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ve kız arkadaşı Petek Ertüre, geçtiğimiz gece Kanyon’daydı. Alışveriş merkezine film izlemek için girdiklerini söyleyen ünlü işadamı, “Fırsat buldukça sinemaya gidiyoruz, stres atmanın güzel bir yolu” dedi.

Yasak elma tatlısı
Gamze Cizreli ve Saruhan Tan’ın ortağı oldukları şişhane’deki Big Chefs, 14 şubat Sevgililer Günü’ne hazırlanıyor. Mekân, bu özel güne pazar brunch’ıyla başlayacak. Sevgililer Günü için hazırlanan lezzetlerin sunulacağı Big Chefs’in mönüsünde ‘yasak elma tatlısı’ de yer alacak. Mekân ayrıca 14 şubat’ı canlı müzik performansları ile renklendirecek.
Yazının Devamını Oku

Yüzükler takıldı

9 Şubat 2010
EMMA Ajans’ın sahibi Emir Tamer ile kız arkadaşı Mina Somer, geçtiğimiz ay evlilik kararı almıştı. İçmimar Ali Somer’in kızı Mina ile gazeteci Rauf Tamer’in oğlu Emir, geçtiğimiz pazar gecesi Nişantaşı’ndaki Park şamdan’da düzenlenen törenle nişanlandı. Çiftin nişan yüzüklerini, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan taktı. Aile dostlarının katıldığı bu törenle evlilik yolundaki ilk adımı atan gençler, düğün için fazla beklemeyeceklerini söylüyor.

27 dakikada bakım
Boya, fön, maşa gibi işlemlerle yıpranan saçlar, tüm bunların üzerine bir de sert kış koşulları eklenince iyice cansızlaşıyor. Böylece dökülmeler de kaçınılmaz hale geliyor. MOS Kuaför’ün ortağı Gülay Kamaz, yıpranmış saçlarından yakınanlara kuaför salonlarında kullanmaya başladıkları Organicum Professional’ın üçlü saç bakım setini tavsiye ediyor. Kamaz, “Sadece 27 dakikada uygulanan organik hidrosollü maske, şampuan ve aktif conditioner üçlüsü, dökülmeyi durduruyor, ayrıca saçlara sağlık kazandırıyor” diyor.

Stres atmanın en güzel yolu
Ağaoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ve kız arkadaşı Petek Ertüre, geçtiğimiz gece Kanyon’a gitti. Alışveriş merkezine film izlemek için girdiklerini söyleyen ünlü işadamı, “Fırsat buldukça sinemaya gidiyoruz, stres atmanın güzel bir yolu” dedi.

Toplantı yaptılar
Gülben Ergen, önceki gün ıstinye Park’taydı. Pro ıletişim’in sahibi Feride Edige ve ekibiyle buluşan ünlü şarkıcı, önümüzdeki günlerde ekrana gelecek yeni televizyon programının detayları hakkında konuştu. Ergen, daha sonra toplantıya katılanlara hediye almak için gümüş objeler satan bir mağazaya girdi.
Yazının Devamını Oku