Prandeli’nin işi zor mu zor!

Galatasaray’ın dünkü maçta aldığı ilk yarı karnesinde, ”Henüz sezon başı, yeni transferler uyum içinde” deme lüksü yok.

Haberin Devamı

Çünkü biri Yasin diğeri ise Olcan, onlarla takım olursa o zaman Galatasaray’ın önü bir hayli kapalı değil de, nedir?

Peki Galatasaray nasıldı?

Afiş olarak kapalı kapıların ardında oynuyorlardı.

Sarı kırmızılılar topu birinci bölgelerinden gelişi güzel çıkarırken bu hataları değerlendiren Fenerbahçeli futbolcular birçok pozisyon yakaladı.

Sonra ikinci bölgede topla alışverişleri düzgün olan, Selçuk, Melo ve Sneijder oyunu hiçbir zaman istedikleri gibi yönlendiremedi.

Şayet bir takım ilk bölüm boyunca Fenerbahçe kalesine gitmeyi beceremezse, oyunu kanatlara aktarıp rakibi açmayı düşünmese o zaman kazanma duygusunu nerede bırakmış olursunuz?

Galatasaray’a bakıldığında oyunu değiştirebilecek oyunculara sahip. Buna rağmen kazandığı topları gelişi güzel bir şekilde kullanıp rakibine ikram da bulunursan o zaman olmaz.

Prandelli baktı bu böyle gitmez, Yasin ve Sneijder’i oyundan alıp, Burama ve Yekta‘yı soktu ama değişin bir şey yoktu ortada. Yalnız Bruma geçen yılki Burma olmayacağını bu sezon takımda ‘bana yer açın’ der gibi idi.

Kaleci Muslera kalesini resmen kapadı. En kritik anlarda o vardı. Bunun dışında Fenerbahçe’nin hücum adamları boşa kaçırdığı toplar da vardı.

Bir gerçek var. Galatasaray’ın toparlanması için uzun bir zaman dilimi bekliyor. Bunuda yapacak olan tabi ki Prandelli’den başkası olmayacak.

Yazarın Tüm Yazıları