Bursa polisi işte bu yüzden başarılı

Suç örgütlerinin büyükşehirlerde istedikleri gibi at koşturmalarının tek nedeni, şehrin asayişinden sorumlu olan üst düzey yöneticilerin görevlerini layıkıyla yapmamalarındandır...

Haberin Devamı

Bursa polisi işte bu yüzden başarılı
Valilerin, cumhuriyet başsavcılarının, polis müdürünün, jandarma komutanı ve diğer güvenlik birimlerinin uyum içinde çalışmadığı şehirlerde, huzurun olması mümkün değildir.
O kentler pimi çekilmiş bomba gibidir.
Yaşayanların vay haline.
*
Bursa bu konuda, Türkiye’nin en şanslı illeri arasında yer alıyor...
Haa, her yer güllük-gülistanlık mı?
Tabii ki değil...
İstanbul’a komşu olan, İzmir ve Ankara karayolu üzerinde bulunan, nüfusu 3 milyonu aşan bir büyükşehir Bursa...
Kaza da oluyor, silahla yaralama ve cinayette de.
Ama suçlular mutlaka yakalanıyor.
Anlayacağınız, yapanın yanına kalmıyor.
*
Peki, Bursa’yı farklı kılan ne?
Öncelikle, Vali Yakup Canbolat, Cumhuriyet Başsavcı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Jandarma Komutan Tümgeneral Tekin Aktemur ile MİT Başkan ve Sahil Güvenlik Komutanı, sorumluluklarının bilincinde uyum içinde çalışıyorlar.
Görevlerini de çok iyi biliyorlar.
Bu çok önemli.
Ayrıca, sabır ve zaman isteyen önemli operasyonlar, gerekli bilgi ve belgelere ulaşıldıktan sonra, doğru yerde ve zamanda, gerekli tüm önlemler alınarak gerçekleştirilir.
Bursa bu işi de çok iyi başarıyor.

Haberin Devamı

ŞUBELER BİRBİRLERİYLE YARIŞTI

Mesela;
Geçtiğimiz hafta içinde Bursa polisi sıra dışı operasyonlara imza attı.
Asayiş Şube Müdürlüğü, genç kızları yüksek gelirli iş vaadiyle kandırıp, çektikleri fotoğraflarını katalog haline dönüştürerek, 4’ü yabancı uyruklu 22 kadını fuhuş yapmaya zorlayan 17 kişiden oluşan çeteyi, “Katalog-1” ardını verdikleri operasyonla çökertti...
Seks kölesi olarak kullanılan kadınlar kurtarılırken, adliyeye çıkartılan şüphelilerden 16’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi...
Asayiş Şubesi bu operasyonu gerçekleştirirken, “Temizlik-1” ismi verilen eş zamanlı baskınlarda, haklarında yakalama ve tutuklama kararı bulunan 41 kişiyi kaldıkları ev ve otellerden 500 polis ile yakalayıp yargıya teslim etti.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Bursa’ya gelip, sahte evraklarla organ nakli yapmak isteyen yabancı uyruklu 4 kişiyi yakaladı.
Sorgulamalarında suçlarını itiraf eden şüphelilerden3’ü tutuklandı...
Yine KOM Şube, Gemlik’te icra müdürlüğü tarafından borcundan dolayı el konulan araçları, kendilerini alacaklı ve borçlu olarak gösterip bir şekilde otoparklarına çektikten sonra parçalayıp satan şebekeye suçüstü yaptı.
Adamlar o kadar rahattılar ki, gözaltına alınınca neye uğradıklarını şaşırdılar.
“Bizi nasıl yakaladınız?” diye sordular.

Haberin Devamı

GÜZEL İŞLER YAPTILAR

Narkotik polisi de başarılı operasyonlar gerçekleştirdi. Uyuşturucu ticareti yapan şebekeye yönelik, altı ay süren takibi sonrası, İstanbul, İzmir ve Bilecik’te gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon düzenledi.
10 narkotik madde arama köpeği ve 2 dronun kullanıldığı baskınlarda, 21 kilo 150 gram metamfetamin, 721 gram esrar, 116 uyuşturucu hap, 10 gram bonzai, 14 ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu ticaretinden elde edilen 207 bin Tl para ele geçirildi.
Uyuşturucu tacirlerinin adeta kâbusu olan narkotik polisi ayrıca, Bursa’ya getirilmek istenen 14 kilo 500 gram bonzai ve 3 kilo skunk ele geçirildi.
Düşünebiliyor musunuz?
Yakalanmasalardı, bu uyuşturucularla insanları zehirleyip, bağımlı hale getireceklerdi.
Terörle Mücadele Şubesi ekipleri yaptıkları çok özel çalışma sonrası, PKK ve DEAŞ üyesi toplam 21 kişiyi yakalayıp yargıya teslim etti.
İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’ın arkadaşlarıyla gerçekleştirdiği bu operasyonların tümünden, valinin, cumhuriyet başsavcısının, jandarma komutanı ile diğer yöneticilerin haberi vardı.
Bursa, bu yüzden huzurlu büyükşehirler arasında ilk sıralarda yer alıyor, örnek gösteriliyor.
Dolaysıyla; Bu şehirde görev yapan başarılı yöneticiler, yeri ve zamanı gelince İstanbul, Ankara ve İzmir’de görevlendiriliyorlar.
Ödül gibi terfileri, hak ediyorlar.

Yazarın Tüm Yazıları