Keyif veriyor

BEŞİKTAŞ’ın maçları keyifli olmaya başladı. Keyifli tarafı gol atması, taraftar açısından da acı tarafları gol yemeleri.

Haberin Devamı

Kolay atıyorlar, kolay yiyorlar. Tabii ki futbol da bunun sebepleri çok. Öncelikli sebebi şu: Beşiktaş topu kapınca çabuk hücuma çıkıyor, arkadan da destek iyi geliyor. Ama geriye dönerken aynı çabukluğu gösteremiyorlar. O zaman adama şunu derler: “Yapabileceğini yapacaksın, yapamazsan dağlara taşlara yapmayacaksın, haddini bileceksin.”
Mesela Fernandes 60 dakika iyi, sonra yürüyor; sonra da duruyor. Yanından geçiyorlar seyrediyor. Ama diyeceksiniz ki adam 90+4’te gol atıyor. Evet Fernandes yalnızca futbolun hücum yönünü çok seviyor. İki eli kanda olsa bile hücum varsa kovalıyor, gidiyor. Ama takımı çok mağdur duruma bile düşse aynı ısrarı defansta göstermiyor.

MCGREGOR MAÇ KURTARMIYOR

BEŞİKTAŞ kalecisi arkadaşlarına biraz fazla bağırıyor ama öncelikle kendi işini yapmıyor. Mesela yedikleri Antalya’nın üçüncü golünde atılan sert olmayan ortaya diklemesine çıkıp almak varken, enlemisine topu seyrediyor ve golü de kalesinde görüyor. Sonra da arkadaşlarına bağırıyor. Bu kadar maç oynandı, daha Beşiktaş kalecisinin ben bir maç kurtardığını görmedim. İnşallah yanıltır.
Siyah beyazlılar hücumda özellikle ceza alanı içinde müthiş, güzel işler yapıyorlar. Araya attığı toplar, ikiye-üçe birler mükemmel. Sanki Avrupa’da üst düzey bir takım izliyorsunuz.

Haberin Devamı

UKALALIK YAPAN YOK

BENİM gönlüm bu Beşiktaş’ın sezon sonuna kadar şampiyonluğu kovalaması yolunda. Sebebi de basit, diğer rakipleri gibi burunları havada değiller, şımarık hareketler yapmıyorlar. Maç oynanmadan kazandık demiyorlar. En önemlisi sahada ukalalık yapmıyorlar. Bakın puan cetveline rakiplerin harcadıklarına, aldıkları puanlara ve sonuca. Gerçeği görürsünüz. Ben maçtan keyif aldım. Maça gidenler de verdikleri parayı helal etmişlerdir. Emeği geçenlere teşekkürler.

 

Yazarın Tüm Yazıları