G.Saray'da hesaplaşma işe yaramış

90 dakikalık maçta Kayseri’nin ilk ve tek pozisyonu 73’üncü dakikada. Eğer seyretmediyseniz maçın skoruna aldanmayın. 7-8 bitecek maç, 3-0 bitti. Kayseri takımı için tek bir cümle söyleyeceğim çünkü başka türlü anlatamam: Kayserispor ölmüş, ağlayanı yok.

Haberin Devamı

G.Saraylı oyuncular son oynadıkları o sulu maça göre daha bir istekliler. Anladığım kadarıyla da yukarıdan aşağıya bir hesaplaşmadan geçmişler. Çünkü yardımlaşma eski maçlara göre daha iyiydi. Birbirlerinin yardımlarına daha fazla koştular. Geçtiğimiz 3-4 maçta G.Saraylı bazı oyuncular, “Biz büyük futbolcuyuz, biz bu tarz hareket ederiz” havasındalardı. Herhalde o tarzda devam edemeyeceklerini anladılar.

Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkmak için kurulan bu takım, büyük ihtimalle UEFA’da da devam edemeyecek. O zaman, Fatih Terim’in de kendisine bazı şeyleri sorması gerekir.

BURAK İYİ DEĞİL

Burak, Trabzon’da çok gol attı ama hala iyi bir golcü değil. Mesela iyi bir golcü bu kadar ofsayta düşmez. Son 2-3 seneyi araştırma şansı olsa, Burak Yılmaz en fazla ofsayta düşen hücumculardan biri çıkar. Mesela dün daha ilk dakikada hiç ofsayta girme lüksü yokken 2-3 metre bile arkadan çıksa topa yetişecekken ofsayta düşmesi… Kaleci ile karşı karşıya kaldığı anlarda vuruş yeteneği… Hepsini üst üste koyduğunuz zaman Burak’ın hakemleri değil, önce kendini sorgulaması gerekir. Cris karbon kağıdı koymuş gibi iki pozisyona girdi, birini havaya vurdu, birini kaleye. G.Saray bir üçüncü gol attı, Selçuk topu atarken Kayseri defansı eskiden askerde söylenen “Yaylalar yaylalar” adlı parça gibiydi.

Haberin Devamı

O POZİSYON PENALTI

Hakem için zor maç olmadı yalnız Hamit’in vuruşunda top Kayserili futbolcunun eline koluna çarpmadı. Kayserili futbolcu, top geçmesin diye kolunu fazla kaldırdı ve top gitti vurdu. Bu pozisyonun yorumu net penaltıdır. G.Saray istekliydi ve bazı şeyleri de futbolcular affettirmek istiyordu. G.Saray dün gece Kayseriyi kılçıksız bir lüfer balığı gibi yaladı yuttu. Bu Kayseri’nin çok kötü olmasından mı yoksa G.Saray’ın biraz kımıldamasından mı, önümüzdeki hafta daha net karar veririz…

Geçen hafta Şampiyonlar Ligi maçında G.Saray yönetimi sahanın zeminini anormal yağmura bağladı. Allah’tan televizyonlar Avrupa’daki diğer maçları veriyor. Nerede ne kadar yağmur yağıyor görüyoruz…

Yazarın Tüm Yazıları