Tornadan çıkmışlar

GENÇLERBİRLİĞİ-Galatasaray maçını canlı izledim.

Haberin Devamı

Orduspor-Elazığspor maçını ve Bursaspor-Fenerbahçe maçlarını da televizyondan... Maçlarda gol var. Heyecan var. Pozisyonlar da var. Ama maalesef kalite yok. Fenerbahçe ile Bursaspor aynı tarz futbol oynadılar. Topu kaptırdıklarında kendi yarı alanlarına gittiler. Rakibi orada beklediler. Onun için de iki takım, iyi top yaptı gözüktü. Nereye kadar? 30-35 metreye kadar. Ondan sonra zorlandılar. Üç maçın genelinde yakalanan pozisyonların hepsi, rakiplerin yaptığı büyük hatalarla olan pozisyonlar. Organize yapılan ve sonunda gol olan çok az pozisyon var. Altı takımı da izledim. Futbolcuların hepsi aynı tornadan çıkmış, standart bir görüntüdeler. Çok az ayrıntılarla. Mesela, Sow’un attığı gol çok güzel bir kısa depar, rakibin önünden kafa darbesi. Kolay gibi gözüken, ama akıllı bir forvetin yapacağı pozisyon ve atacağı gol. Şöyle bir bakınız, mesela dünkü Bursaspor-Fenerbahçe maçında oyunun kaderini değiştirecek, sahneye çıkacak, as solist olacak bir oyuncu var mı? Bence yok...

Haberin Devamı

Alex işi değiştirirdi

İŞTE Alex’in onun için heykelini dikiyorlar. Ve Alex de hala konuşuluyor. Kendime soruyorum. Dün akşam Fenerbahçe’de Alex olsaydı, bu maçın rengini, şeklini, skorunu değiştirir miydi? Değiştirirdi. Türkiye’deki bu futbol kalitesinde, Alex iş yapardı. Alex nerede iş yapmaz? Şu anda Şampiyonlar Ligi temposunda zorlanabilir. Ama bizim bazı ulemalar, ligimizi Şampiyonlar Ligi mücadelesi gibi empoze edip, Alex’in Türkiye Ligi’nde artık iş yapmayacağını söylüyorlardı. Tekrar ediyorum. Dün akşam sahada Alex olsaydı, işin rengi değişir miydi? Altını çizerek söylüyorum, değişirdi.

Yıldırım’ın tek hatası

Yeni bir moda, sakatlar. Fenerbahçe’de 6 futbolcu sakat. Bu Fenerbahçe’deki futbolcuların günahı mı? Yoksa bu futbolcuların çalıştırılma biçimleri mi, yoksa tedavi şekillerinde mi soru var? O da Fenerbahçe’nin sorunu.
Hakem Yunus Yıldırım, güzel avantajlar oynattı. Hafif sertliğe müsaade etti. Yaptığı tek hata vardı. Top ile oyuncuların arasına girdi. Onların oyun alanlarını etkiledi. Yani oyuna müdahale etti. Demek ki, hakemliğin sonuna gelince, bazı şeylerde o da su koyverdi.

Yazarın Tüm Yazıları