Yazık ediyorsunuz

DİYORLAR ki; “Fernandes sabaha kadar geziyor, uyumuyor, kendine bakmıyor...

Haberin Devamı

” İyi güzel de, adam sahada basmadık yer bırakmıyor. Çatır çatır mücadele ediyor. Kafa topuna sıçrıyor. Tekmeye kafa uzatıyor. Peki aynı Fernandes, sabaha kadar uyusaydı bunların hiçbirisini yapmasaydı? O zaman iyi çocuk mu olacaktı? Futbolcu sahada diri olduğu, iyi oynadığı müddetçe eleştirilemez. Ne zaman sallanır, o zaman haliyle eleştirilir.

Quaresma için, “Kendine çok iyi bakar. Evden çıkmaz” diyorlardı. Ama aynı Quaresma’yı sahada göremedik. Bir de şu var, Fernandes’i diğer oyuncular seviyor. Etrafında birleşiyorlar. Zaten olayın püf noktası da burada. Gerisi hikaye. Bir olayda sevgi varsa, başarı gelir.

Beşiktaş, çatır çatır mücadele ediyor. Çok koşuyorlar, daha da önemlisi sahanın her yerinde rakibe basıyorlar. Elazığspor, 20-25 dakika bu baskıya cevap verdi. “Eğer”, dedim, “Maç sonuna kadar böyle giderse, çok güzel bir karşılaşma olacak.” Ama belli bir noktadan sonra onların da gardı düştü.

Haberin Devamı

Israr etme Kuddusi

Yalnız, 26. dakikada Kuddusi Müftüoğlu’nun yaptığını yazmadan geçemeyeceğim. Elazığ hücumunda, Sivok rakibini ceza alanı içinde çekerek düşürüyor. Hem penaltı, hem de kırmızı kart. Çok net bir pozisyon. Kuddusi de bunu çalacak yürek olabilseydi, maç bundan sonra ne olurdu? Veya yorumu ters çevirelim... Hakem maça tesir etti mi? Cevap, köküne kadar. Aynı Kuddusi, 90 artıda futbolcular birbirine vururken, arkasına bakmadan maçı devam ettiriyordu. Sevgili Kuddusi, fazla ısrar etme. Bu futbolculara da takımlara da yazık olmasın. Yeter artık. Nokta koy. Gençlerin de önünü aç.

Son sözüm Beşiktaş seyircisine. Forması için mücadele eden, heyecanlı, tekmeye kafa sokan bir takımınız var. Fena da futbol oynamıyorlar. Ama siz stadı boş bırakıyorsunuz. Demek ki siz, çalışandan yana değilsiniz. Veya içi boş, kof ama ismi büyük takım istiyorsunuz. Yani bu takıma yazık ediyorsunuz. Şu anda Beşiktaş, milyonlarca Euro verilerek kurulan Fenerbahçe’den çok daha fazla seyredenlere heyecan veriyor.

Yazarın Tüm Yazıları