Son maçlar Fener'e yaramıyor

İKİ takımın adamlarını ve futbolcularını tebrik ederim. Onun haricinde başka hiç kimseyi tebrik etmem.

Haberin Devamı

Çünkü Fenerbahçeli futbolcular, yöneticilerinin yaptıklarından bihaber sahaya çıktılar, mücadele ettiler. Ama yöneticilerinin girdiği yanlış yollardan dolayı yara aldılar ve bu sezonu yaşadılar.
Galatasaraylılar, ilk etapta ligi zaten lider bitirdiler. Birileri para kazanacak diye, play-off oynadılar ve olaylar buralara geldi. İnşallah bu yazı yazıldıktan sonra sokaklarda gereksiz kanlar akmaz.
Biz maça dönelim. İki taraf da gergin. Maç başladığı gibi biterse, Galatasaray avantajlı. Psikolojik olarak bu Fenerbahçeli futbolculara tesir etmiş. Şunu desek olur, Fenerbahçe’ye şu son maçlar hiç yaramıyor. İlk 45 dakikada 2 tane pozisyon var. O da, yapılarak hazırlanarak bulunan pozisyonlar değil. Rakibin ikram ettiği pozisyonlar. Sarı kırmızılılar, topu kaptırdıklarında rakibe hemen baskı yapmıyorlar. Geri dönüp, kendi 35 metrelerinde Fenerbahçe’yi karşılıyorlar.

Haberin Devamı

İyi oyuncu sinirlerine hakim olur

Fenerbahçe’nin bu maçtaki şanssızlığı; Alex ve Gökhan Gönül gibi bence hücumda Fenerbahçe’nin yarısı olan iki futbolcunun sakat olması ve yedek çıkmaları.  “Yabancı oyuncu, yabancı oyuncu” diyoruz. Dün gece atılan iki oyuncu da yabancı. Biz onlardan bir şey alacağımıza, onlar bizden bir şey götürüyor.
Dia’nın da Ujfalusi’nin de kendilerini attırmaları resmen amatörlük. İkisi de bu işi kasıtlı yapmadılar, belli. Maçı da satmadılar. O da belli. Ama klasik bir laf vardır ya; “Hani maçı ancak böyle satarsın” diye... İyi oyuncular, sinirlerine hakim olacaklar. Böyle kolay kendilerini attırmayacaklar.

/images/100/0x0/55ea55a4f018fbb8f8792bf2
Cüneyt’in tek hatası vardı

Hakem Cüneyt Çakır, 10 sarı kart kullandı. 2 kırmızı kart. Trabzonspor-Fenerbahçe maçının hakemini hatırlayın, kartların oranlarına bakın. Cüneyt’in kullandığı bütün kartlar doğru. Ve Cüneyt’i Türkiye’de uzun zamandır bu kadar iyi maç yönetirken görmedim. Tek bir hata yaptı; Baros’un karnıyla aldığı topa el verdi. O kadar kusur kadı kızında da olur. Zaten Cüneyt’ten başkası da bu kartlara rağmen otoriteyi kuramazdı. Bu kartları gösterseydi de, yanardı. Cüneyt Çakır ismi, bence iki takımın futbolcularının isminden daha etkiliydi. Tebrik ederim.

Yazarın Tüm Yazıları