Harman yeri

FENERBAHÇE, uzun zamandır iyi oynamıyor ama bazı maçları kazanıyordu. Dün gece yine iyi değildi. Ama bu sefer öyle hatalar yaptılar ki, rakip takıma pozisyonlar yarattılar. Ve onlardan goller yediler.

Haberin Devamı

Maç 2-0 oldu. İkinci yarı başladığında bu sefer Karabükspor, orta alanını ve maçın direksiyonunu tamamen Fenerbahçe’ye bıraktı. Daha da tuhafı, geldiler kendi ceza alanlarının önüne ve orada defans yapmaya başladılar. Biraz oyuna çıkabilseler; Fenerbahçe’nin arka tarafı harman yeri gibi. Her pozisyon tehlikeli olacak. Ama Karabükspor’un 2 yönlü oynayacak gücü yoktu.

Penaltı değil

Düşünün 45 dakika defans anlayışıyla oynayan bir takıma karşı Fenerbahçe sadece frikikten gol bulabildi. Bana sorarsanız, o pozisyon da faul değil. Alex’in kaçırdığı pozisyon da, net bir biçimde penaltı değil. Fenerbahçeli futbolcuların yaşanan bu şike olaylarından net bir şekilde etkilendiği gözüküyor. Maçlar geçtikçe de bu yükün altında eziliyorlar.
Santrfor alıyorsunuz, gol atsın diye. Ama ona istediği topları getiremiyorsunuz, hazırlayamıyorsunuz. O zaman o kadar para yatırmaya ne gerek vardı.
Hakem Fırat Aydınus’u formsuz gördüm. Sebebi de herhalde fizik olarak hazır değil. Düşünün bir ülkede 7 FIFA hakeminden bir tanesi aşil tendonundan sakat. O tamam. Ama diğer altısı?
İkisi sakatlıktan dolayı testleri geçemiyorlar, yarıda bırakıyorlar. Kalıyor elde 2. Bir Cüneyt bir de Hüseyin. Bu hakemlerin hepsine polar saatler verilmiş. Yani çalışmaları kontrol altında.
Soruyorum, bu polar saatleri kendileri mi çalışıyorlar yoksa, atletlere mi taktırıp koşturuyorlar.
Yeni gelecek federasyonun bu hakem işinde çok daha katı olması gerekir. Çünkü bu hakemlerin gidişi iyi değil.

Yazarın Tüm Yazıları